BlackBerry Curve 3G 9300 - alig változott valami

Előszó, tartozékok

Pár évvel ezelőtt még teljesen elfogadott dolog volt, hogy a mobilgyártók egy-egy sikeresebb modellből kiadtak egy "tuningolt" verziót. A jelenséget a Nokia vezette be, rendszerint egy apró "i" betűvel jelölték az frissített modelleket, lehetővé téve olyan legendás készülékek létrejöttét, mint amilyen például a Nokia 6310i volt. Manapság viszont már nem divat az ilyesmi, a felhasználók azt várják el, hogy az új készülékek új külsőt is kapjanak, de a gyártók azért időről időre bepróbálkoznak azzal, hogy kihoznek egy frissített modellt, ám nem "i"-vel jelölik a dolgot, hanem kissé talán félrevezető módon teljesen új típusszámokkal játszanak. Ezt az elvet követi most a RIM is, az új BlackBerry ugyanis nem más, mint az amúgy meglehetősen kellemesre sikerült Curve 8520 3G-vel ellátott változata, melyet emiatt az apró fejlesztés maitt egyből Curve 3G 9300 néven forgalmaznak. Csak én érzem aránytalannak a számbeli növekedést? Valószínűleg nem.

BlackBerry Curve 3G 9300
[+]

A Ciurve 8520 amúgy egy teljesen korrekt kis készülék volt, de a 3G tényleg hiányzott belőle. Persze ezért cserébe nem került sok pénzbe, az újdonság ára viszont még kérdéses, hiszen a Speedshop jóval hamarabb küldte el az egyébként már végleges tesztpéldányt, mint hogy bolti forgalomban megjelent volna az eszköz, de reménykedünk benne, hogy a változatlan dizájnért a RIM nem fog túl nagy árat elkérni; igazából az lenne a jó, ha annyiba kerüne, mint a 2G-s Curve most, annak pedig jócskán lemenne az ára.

BlackBerry Curve 3G 9300
[+]

Az aprócska fekete doboz a cég jó szokásához hűen most is tele van préselve mindenféle kiegészítőkkel, ha egyszer kiveszünk belőle valamit, akkor kizárt, hogy valaha vissza fogjuk tudni csomagolni, elképzelésem nincs, hogy a gyárban kik vagy mik állítják össze a pakkokat, de le a kalappal előttük. A dologban egyébként az a vicces, hogy tulajdonképpen nem is kapunk sok kiegészítőt, csak sok helyet foglalnak a hálózati töltőhöz való fejek (amerikai, angol és eurpóai konnektorokba valók), melyek mellett csupán egy microUSB kábel, egy 2 GB-os microSD memóriakártya és egy 3,5 milliméteres csatlakozóval ellátott headsetet találunk a készülék mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés