Hirdetés

Egy tucatnyi Audio-Technica fej- és fülhallgató bemutatója

Hirdetés

Bevezető

Manapság egyre inkább kezd összeivódni az okostelefon és a zenehallgatás, a felhasználók nagy többsége a telefonját használja utcai zenehallgatásra, a hagyományos, olcsó kis médialejátszók gyakorlatilag el is tűntek piacról. Természetesen az is magától értetődő, hogy újabban már nem okoz gondot az, hogy hány zeneszám fér el a telefon tárolóegységén, hiszen akár egy 32 gigabájtos microSD kártyát is fillérekért be lehet szerezni, a modern streaming szolgáltatások pedig egyre jobbak lesznek, minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a zenehallgatást. A nagy gyártók szerencsére egyre inkább odafigyelnek arra, hogy a csúcsmodellek jó minőségű hangkeltő egységet kapjanak, ennek egyik legékesebb példája az idei MWC-n bemutatkozott LG G5, amihez külön megvásárolható tartozék lesz egy kiváló minőségű zenei chippel (ES9028C2M DAC + Sabre 9602C erősítő) is ellátott akkumulátormodul.

A mobilok egyre jobb hangot préselnek ki magukból, akár egy ilyen stúdiómonitort is értékelhető minőségben hajtanak meg.
A mobilok egyre jobb hangot préselnek ki magukból, akár egy ilyen stúdiómonitort is értékelhető minőségben hajtanak meg. [+]

Egy jobb okostelefon tehát bőven alkalmas arra, hogy akár egy fejhallgató számára is megfelelő forrásként szolgáljon, a mobilok dobozaiban gyárilag található headsetek viszont továbbra is a tragédia és az elfogadhatóság szintje között mozognak, ez utóbbi csak akkor szokott meglenni, ha nagyon mélyen nyúlunk a pénztárcánkba a zsebkütyü megvásárlásakor. Éppen ezért találjuk kiemelten fontosnak, hogy a mobilokhoz kapcsolódó zeneeszközökkel is időről időre foglalkozzunk, a Muzix és Apple blogjainkon már rengeteg ilyen kütyüt mutattunk be, de a hagyományos tesztjeink között is felbukkan egy-egy RHA, Sony, Audio-Technica, MEE audio, esetleg Xiaomi kiegészítő. A fejhallgatók tesztje azonban sok szempontból szubjektívebb és nehezebb, mint a mobiloké, a technikai specifikációk jóval kevesebbet árulnak el egy hangkeltőről, mint egy mobiltelefonról, a hangemlék az embereknél nem kimondottan hosszú, és az is nagyon sokat számít, hogy milyen forrással, milyen felbontásban, kiterjesztésben és minőségben hallgatunk zenét.

Audio-Technica ATH-MSR7
Az ATH-MSR7 egy kifejezetten mobilokhoz tervezett, elegáns fejhallgató.[+]

Mindezekből az következik, hogy égető szükségünk volt egy olyan referenciakészletre, amihez bármikor fix pontként hozzáférünk, és minden fülhallgatótesztnél tudunk összehasonlítást végezni a vonatkozó kategóriatársakkal, ebben pedig az Audio-Technica hazai képviselete lett partnerünk, 12 darab hangkeltőt kaptunk tőlük tartós tesztre, ebben a cikkben egyesével fogunk ezekről beszélni, a későbbi cikkeikben pedig ezeket fogjuk használni AB-teszthez. Az 1962-ben alapított japán vállalat több szempontból is kapóra jött, egyrészt nagyon széles a palettájuk, másrészt a mobilos zenehallgatáshoz kapcsolódó termékekkel is régóta foglalkoznak amellett, hogy a híres HiFi gyártók sorát erősítik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés