IFA 2016: Aktív zajszűrős fejhallgatót próbáltunk ki az Audio-Techinca standján

Hirdetés

Az Audio-Technica standján ezúttal is rengeteg eszköz volt látható, még egy külön szobát is kialakítottak a nyitott fejhallgatók és az LP-k kényelmes meghallgatásához, ami igen jól tud jönni a rendkívül zajos kiállítótérben, ám egyetlen valódi újdonságuknak, az ATH-MSR7NC-nek csak jót tett, hogy egyből nehéz terepen tudott teljesíteni, az eredeti MSR7-hez képest ugyanis pont az aktív zajszűrés az a funkció, ami extrának számít. A kütyü beépített akkumulátort kapott, amit microUSB csatlakozó használatával lehet feltölteni, és állítólag akár 30 órás zenehallgatási idő érhető el vele aktív zajszűrési módban.

A külső nem változott, egyedül a microUSB csatlakozó és a zajszűrő kapcsolója árulja el, hogy nem a hagyományos fejhallgatót tartjuk a kezünkben.
A külső nem változott, egyedül a microUSB csatlakozó és a zajszűrő kapcsolója árulja el, hogy nem a hagyományos fejhallgatót tartjuk a kezünkben. [+]

Egyéb specifikációt tekintve csak minimálisak a különbségek a hagyományos modellhez képest, ez a kütyü is tud passzívan működni 30 Ohm impedanciával és 97 db/mW érzékenységgel, frekvenciamenete pedig ugyanúgy 5 - 40 000 Hz, mint a normál változat esetén. A driver is változatlan, ugyanazt a 45 milliméteres True Moniton dinamikus meghajtópárt kapta meg. Az ATH-MSR7NC értelemszerűen azoknak szól elsősorban, akik sokat utaznak, de minőségi zenét szeretnének hallgatni útközben, ugyanakkor az eredeti MSR7 passzív zajszűrésével nem voltak teljesen elégedettek. Az árazásról még nem esett szó, nagyságrendileg 50 eurós (körülbelül 15 000 forintos) különbségről számoltak be a gyártó emberei, így jó eséllyel Magyarországon is 100 000 forintos ár alatt fog nyitni a fejhallgató.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés