Hirdetés

Asus ROG Phone 6 - a sebezhetetlen

Tudott szintet lépni a ROG Phone, a játékosok igényei nagyban fedik a csúcsmodellekre fogékony felhasználók elvárásait, kivéve a kamerát.

Gaming

Őszintén szólva nincs vérbeli gamer a szerkesztőségben. Mármint mobilos. Mert amúgy AliceWake elég sokat játszik, Bocha pedig meglepően frankón nyomja a Valorantot, de telefonon mindenki maximum casual, szóval hébe-hóba játszunk, Bone speciel az Asphalt szériát azért tolja, meg is szokott mérgesedni, ha egy S22 Ultrán megakad. Ez mondjuk a ROG Phone 6-on konkrétan kizárt. De ettől még mi is érezzük, hogy ez a termék tényleg odateszi magát a témában, főleg a mobilos FPS-ben domborít, meg a referenciajátékként hivatkozott Genshin Impact esetében is sokat dob az ember gyári képességein, hogy a két ultrahangos trigger milyen sokoldalú.


[+]

Mert itt nem csak annyi van, mint mondjuk egy Black Sharkon, hogy van két extra gombja a júzernek. Hanem két olyan felületet kap, amit nem csak nyomni lehet, hanem simítani is, nyomva tartani, együtt nyomni a kijelzővel, miközben a fejlett gyroszenzor nem csupán a döntögetést, hanem az előre-hátra mozgatást is lekezeli, tehát kapásból van valami 14-féle kombó. És ha feldobjuk a ventilátort a hátára, azon is van négy extra gomb, amit szintén lehet használni.

[+]

A játékközpontunk neve Armory Crate. Itt egyrészt sorakoznak a játékok, mindegyikhez rendelhető teljesítménymód, gombkiosztás és makró. Játékon belül a kijelző bal sarkából lehúzott ujjal tudjuk előhívni a Game Genie nevű panelt, ahol összerendezhetjük, hogy a kijelzőn levő melyik ikonhoz melyik gomb, illetve mozdulat tartozzon. Ha akarjuk, akkor menet közben virtuálisan mutatja is a telefon, hogy a gombnyomásaink hol érintik virtuálisan a panelt. A Game Genie konzolon állítható a képfrissítés, blokkolhatók az értesítések, indítható a képernyőfelvétel (hanggal is, amihez van három mikrofon), illetve fixen kirakhatók alulra a hardver aktuális értékei (terheltség és hőmérséklet).

[+]

Az Armory Crate-ben paraméterezhetők a tartozékok (venti, Kunai kontroller), vannak letöltésre javasolt játékok, némi közösségi máz és babrálhatjuk a saját ROG-profilunkat is. Állíthatók a hátlapi fények mind a hátsó kijelző, mind a ventilátor világítását tekintve, maga a cooler is fix értékre kapcsolhat. Ha dinamikus módban hagyjuk, akkor magától változtat fordulatszámot, maximális fokozaton eléggé zúg, de olyan opció is van, hogy ha a mikrofonok használatban vannak, akkor a ventilátor leáll, hogy ne zavarjon.

[+]

Mindenképpen a játékélmény része a haptikus visszajelzés és a hanghatások. Ez utóbbi megdöbbentő színvonalú, a Cirrus Logic erősítőkkel megtolt 12x16-os hangszórók bestiális hangerőt és minőséget nyújtanak, a Dirac segítségével kimunkált hangzáskép pedig remek sztereó szeparációt és igény szerint középre irányított hangeffektusokat kínál, vannak mélyek, bődületes hangerő (egy telefonból hogy tud ilyen kijönni?), rezgésekkel megtolt basszusokkal és tényleg elképesztő hangzással. Viszont minden jel szerint az ESS Sabre DAC ezúttal kimaradt. De az Audiovarázsló a 10 sávos EQ-val és az előre definiált hangzásképekkel most is adott, plusz olyan apró finomságok is vannak a rendszerben, mint a környezeti zajosságra automatikus hangerővel reagáló csengőhang. Ja, meg a hangszinkronizálás, ami igény szerint egyszerre állítja a média, az értesítések és a hívások hangerejét, hogy ne külön csúszkán kelljen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés