Hirdetés

Apple iPhone megateszt - a bűnbeesés almája

Hirdetés

Bevezető

Nagy megtiszteltetésben van részem: H. András, az XMS Házimozi és Apple Center tulajdonosa, valamint jószívű főnököm, Bog jóvoltálból hazánkban elsőként volt alkalmam több napig tesztelni az Apple első telefonját, a világot lázban tartó iPhone-t. A cikkben igyekszem minden fontos részletre kitérni, de mivel több szem többet lát, néhol Bog is véleményezni fogja a dolgokat. (Nem is kevésszer - Bog)

A készülék történetét kevésbé ismerők kedvéért egy kicsit menjünk vissza az időben. Sok nyereséges év után 2000 harmadik negyedévét hatalmas veszteséggel zárta az Apple: szeptember végén a részvényei egy nap alatt több mint 50%-ot estek. Nagy volt tehát a gond, ám a cég nem adta fel, aminek következményeként 2001-ben olyan dolgokat dobtak piacra, mint a Mac OSX operációs rendszer, az iBook, vagy az első generációs iPod zenelejátszó, mely ma a hatodik verziónál jár, és mellékesen a világ legnépszerűbb PMP-je. Azon, hogy miért ilyen sikeres, a rajongók és az ellentábor a mai napig sokat vitáznak; a többség szerint a könnyű kezelhetőségnek, a szemet gyönyörködtető, minimalista designnak, valamint a nálunk nem elérhető iTunes Music Store-nak köszönhető a siker.

Az iPod-telefonról több éve kezdtek el keringeni a pletykák az interneten. Végül idén januárban jött el a nagy nap: Steve Jobs a Macworld 2007 nevű kiállításon bejelentette a iPhone-t. A rendezvényt egy kisebb tömeghisztéria követte, a kedélyek pedig a mai napig nem csillapodtak, sőt, az új információk napvilágra kerültével talán még inkább elmérgesedett a helyzet. Sokan már a megjelenése előtt kijelentették a készülékről, hogy ez lesz a világ legjobb telefonja, mások nem győzték ismételni a már előre látható hibákat. Az első iPhone-ok június 29-én kerültek a boltok polcaira, ám sajnos csak az Egyesült Államokban, az európai megjelenés egyelőre várat magára. Információnk szerint hazánkba csak 2008 utolsó negyedévében fog eljutni a kütyü, ám az Egyesült Királyságban ennél hamarabb kapható lesz a kártyafüggetlen változat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés