Az iPhone mindenki ellen...

Hirdetés

Előszó

Tetszik vagy sem, jelenleg az iPhone körül forog a mobiltelefonos piac, vagy legalábbis egy része. Ha megjelenik egy új készülék, mindenki ahhoz hasonlítgatja, ha egy gyártó az Apple-höz hasonló megoldást használ egy gépében, elkezdődik a sárdobálás: az ájfón tulajok a "lopás" és "koppintás" szavakat használják, az ellentábor pedig őket támadja, szerintük ugyanis inkább az ájfón a mókusvakítás. Egy dolog biztos csak: az iPhone-ról mindenkinek van véleménye, rendszerint elég szélsőséges. Akinek volt a kezében, az általában rajong érte, aki pedig viszolyog a népszerű - vagy jelen esetben "hájpolt" - dolgoktól, az inkább a kezébe sem veszi.


Boncasztalon

Boggal úgy gondoltuk, hogy a végére járunk a dolognak. Ezért másfél hétre elkértem egy iPhone-t az XXL GSM-től, úgy használtam, mintha a saját mobilom lenne, minden porcikáját megvizsgáltam, majd tapasztalataimat ebben a cikkben gyűjtöttem össze, de nem a hétköznapi formában. Nem az iPhone-t tesztelem újra, hanem összehasonlítom, hogy miben és mennyire más, mint egy sima mobil, egy okostelefon, illetve egy PDA-telefon - főszerkesztőnk pedig kiegészíti az írást saját gondolataival, mivel ő is meglehetősen jól ismeri a készüléket. Azért is volt időszerű egy ilyen írás publikálása, mert a készülék az új firmware-eknek és az piacra dobása óta megjelent rengeteg programnak köszönhetően sokkal több lehetőséget rejt, mint régebben.


Megpróbálunk a lehető legobjektívebben írni a témáról, de az efféle újságírás jellegéből adódóan természetesen lesznek szubjektív részek is, ez elkerülhetetlen. Mindketten legalább száz készüléket használunk évente, összehasonlítási alap tehát van. A dolgok taglalásánál a magyar igényeket, szokásokat, lehetőségeket vettük alapul, nem fogunk tehát negatív kritikát írni egy olyan dolog miatt, amit itthon senki nem használna. Vágjunk is bele!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

 • Az iPhone szoftveres oldala

  Bár még nem hivatalos a dolog, de egy ideje lehetőség van szoftveresen bővíteni az Apple telefonját. Megnéztük hogyan.

 • Bemutató: iPhone 3G

  Amerikából jött, hivatalos, bontatlan, fehér és 16 gigás. Próba az új iPhone-nal.

 • Független iPhone 3G teszt

  ...avagy telefonálás az új almafonnal, plusz röviden az újdonságokról, változásokról.

Előzmények

Hirdetés