Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Egyéb rovat

Csináljunk iPhone-t a PDA-nkból!

Pár szoftver kell csak, és Pocket PC-nket ugyanúgy tudjuk használni, mint az Apple üdvöskéjét.

Billentyűzár - Phone2Unlock

Az iPhone megjelenése, pontosabban létjogosultsága kapcsán a mai napig sokan vitáznak. Viszont azok, akik próbálták már a készüléket, egy dologban általában egyetértenek: alapvetően nagyon jól kezelhető. Nem csoda hát, hogy a gyári állapotában néhol kicsit nehézkesen kezelhető Pocket PC operációs rendszert megpróbálták átszabni úgy, hogy hasonlóan könnyű legyen kezelni, mint az Apple rendszerét. A PDA-gyártók közül eddig egyedül a HTC gondolta úgy, hogy érdemes ihletet meríteni az almatelefonból, aminek eredménye a Touch-ban debütált TouchFLO rendszer, melyről az említett készülék cikkében bővebben lehet olvasni. Azonban nem feltétlenül kell megvenni az egyébként kiváló készüléket ahhoz, hogy ujjal is könnyedén használható Pocket PC rendszer tulajdonosai legyünk: a lelkes programozóknak hála gyakorlatilag bármilyen PPC-ből fél óra alatt iPhone-t varázsolhatunk - már ami a kezelhetőséget, valamint az interfészt illeti.


A HTC féle TouchFLO

Steve Jobs rendszere kezelhetőség szempontjából alapvetően négy dologban jobb, mint a Windows Mobile operációs rendszer. Nagyon praktikus a billentyűzár, kiváló a görgetőrutin, a telefonkönyvben könnyű keresni, valamint elég jó a szoftveres billentyűzet is - bár utóbbiról megoszlanak a vélemények. A billentyűzár szerencsére egy az egyben átültethető, ráadásul semmi buherálás nem szükséges hozzá, csak a Slide2Unlock nevű ingyenes szoftver.

A program alapvetően WM5 és WM6 rendszerekre készült, de a régebbi verzió elfut 2003 alatt is, viszont a régi gépeken nem funkcionál teljeskörűen. A fejlesztő egy bizonyos A-C monogramot használó emberke, a szoftvernek honlapjuk nincs, magát a programot viszont le lehet tölteni innen - ingyen. E cikk írásának a pillanatában a szoftver 0.86-os verziószámnál jár, én még a 0.81-et használom. Ezek Windows Mobile 2003(SE) alatt nem futnak, oda ez a verzió kell (plusz fel kell tennünk a ZIP-ben lévő patch-et), de telepítését több okból sem ajánlom: egyrészt instabil, másrészt hiányoznak belőle olyan alapvető dolgok, mint a felvevőgombok vagy épp a szolgáltató nevének kiírása.

Az új rendszereken viszont nincs gond, a szoftver mindent tud, amit csak kell: bejövő hívás esetén kiírja a számot/nevet, kirakja a felvevő és elutasító gombokat, lezárt állapotban pedig minden fontos információt kiír. A háttérkép alapértelmezésben az iPhone-os halacskás, de ez a program GFX nevű almappájában lévő wallpaper.jpg és wallpaper1.jpg-k lecserélésével megváltoztatható - előbbi az álló képernyős háttér (azaz 240 x 320 pixeles), utóbbi fekvő módnál (320 x 240 pixel) jelenik meg, a szoftver ugyanis kezeli mindkettőt. A szolgáltatáskínálat részletezésébe nem mennék bele, van ugyanis egy teljesen egyértelmű menü, ami egyébként szintén olyan, mint az iPhone-ban lévő Settings. A program QVGA felbontású gépeken körülbelül 1, VGA-n pedig 4 MB memóriát foglal - bár beállítható, hogy ne kerüljön be a memóriába, de ilyenkor kicsit várni kell az indulására.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Az iPhone mindenki ellen...

  Miben más az iPhone, mint egy sima mobil, egy okostelefon, vagy egy telefonos PDA? Jobb, rosszabb? Van egyáltalán olyan?

 • Az iPhone szoftveres oldala

  Bár még nem hivatalos a dolog, de egy ideje lehetőség van szoftveresen bővíteni az Apple telefonját. Megnéztük hogyan.

 • HTC Touch Cruise - Tom is szereti

  Megérkezett a HTC legújabb Touch készüléke. Ezúttal már nem csak a kezelhetőség, hanem a tudás is öt pontos.

 • Bemutató: iPhone 3G

  Amerikából jött, hivatalos, bontatlan, fehér és 16 gigás. Próba az új iPhone-nal.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.