Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

Hirdetés

Touch ID, szoftverek

A szoftveres repertoár bőséges, melyből egyértelműen a Touch ID, azaz az ujjlenyomat-olvasó emelkedik ki. Az immár második generációs szenzorhoz öt azonosító rögzíthető, és használható a készülék feloldására (szempillantás alatt megtörténik a művelet), valamint az App és iTunes Store-on belüli vásárlásra. Itt meg kell jegyezni, hogy lehetne még bővíteni a funkciókat, például appok zárolására, vagy – a Samsunghoz hasonlóan – a böngészőben tárolt jelszavak gyors beillesztésére. Fontos kiemelni, hogy jelkódot is meg kell adni, hiszen ha újraindítjuk a telefont, akkor minden esetben kérni fogja a számsort a telefon. Az iCloud továbbra is 5 gigabájt szabad tárhelyet biztosít a mentéseknek, ám az Apple csökkentette a havidíjakat, így aki többre vágyna, annak sem kell túl nagy költséggel számolnia. A FaceTime még mindig az egyik legjobb videocsevegő applikáció, cserébe csak iOS és OS X eszközök között működik.


[+]

A naptár minden fontos információt megjelenít az értesítési függönyben és az alkalmazásban, választhatunk, éves, havi és napi nézetet. A teendőket időrendi sorrendben mutatja, új esemény létrehozása esetén pedig nevet, helyszínt, időpontot, utazási időt, meghívottakat, webcímet, jegyzetet és jelzést kapcsolhatunk hozzá. Az e-mail kliens kezeli a Google-t, az iCloudot, az Exchange-t, a Yahoo-t, az AOL-t, az Outlookot, plusz hozzáadhatunk IMAP és POP3 fiókokat is (hozzá kell tenni, a BlackBerry Hub mellett ez az egyik legjobb levélkezelő a piacon). Az időjárásban láthatjuk az aktuális, a napi várható, és a következő bő egy hét viszontagságait, az információkat a The Weather Channelről gyűjti be a telefon.


[+]

Alkalmazásboltból többet is kapunk, eleve ott van az App Store, amiben több százmillió alkalmazást találunk, az iTunes Store, ami még ennél is több számot és videót rejt, valamint az iBooks könyvolvasó, amihez szintén külön boltszekció tartozik. A közösségi oldalak közül már egy ideje rendszerszinten beépült a Facebook és a Twitter, így könnyedén posztolhatunk életünkről, ne adj Isten arról, hogy éppen mit ebédeltünk. Navigálni az Apple Maps-szel is jól lehet, ráadásul Budapest már 3D-s térképpel szerepel a listában (képernyőkép az utolsó oldalon). Az alkalmazásfelhozatal közé tartozik még a Watch, az iránytű, a Részvények, és a Game Center, utóbbin keresztül akár online is kihívhatjuk barátainkat (legalábbis az eredmény összemérése miatt).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés