Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Több teszt is csak kis eltérést mutat az iPhone 6s variánsok üzemideje között

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Ars Technica

Az Ars Techica teljesítménytesztek segítségével nézte meg, hogy mekkora a különbség a TSMC és a Samsung által gyártott Apple A9-es chipek fogyasztása között.

Hirdetés

Múlt héten nem egy szalagcímet váltott ki az a néhány Geekbench akkumulátorteszt eredmény, amelyik azt mutatta, hogy a Samsung által, 14 nanométeres alapokon gyártott Apple A9-es lapkakészlet előbb lemeríti az iPhone 6s-t, mint a TSMC által 16 nanométeren fabrikált darabok. Az Apple közleményben hangsúlyozta, hogy a specifikus, nagy CPU terhelésű tesztek nem adnak pontos képet a mindennapos használatról, ilyen körülmények között ugyanis legfeljebb 2-3%-os eltérés lehet a különféle (persze egy generációs) iPhone típusok üzemideje között.

Ezt erősíti meg az Ars Techica által most lefuttatott néhány teszt is, ami alapján ismét bizonyulni látszik, hogy Geekbenchben a samsungos A9 fogyaszt többet, ám a WiFi böngészés, a WebGL és a grafikus GFXBench tesztben elenyésző a különbség a TSMC javára. Az Ars Techica odafigyelt a pontos összehasonlításra, ezért a kétféle, szolgáltatói iPhone 6s-t SIM nélkül, a képernyőt 200 nitre húzva és egyszerre, ugyanazokat a teszteket lefuttatva vizsgálódott. Az eredmények fent láthatók.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.