Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

Bevezető, külső, kijelző

Mai tesztünk nem lesz annyira hosszú és bőséges, mint a tegnap megjelent iPhone 13 Mini elemzés, lévén a két telefon – ha a méretüket és az üzemidejüket nem számítjuk – gyakorlatilag mindenben megegyezik egymással: a hardvert, az iOS 15 újdonságait, a kamerás képességeket és az adatkommunikációt ott kiveséztük, és ezek tökéletesen egybevágnak azzal, amit az iPhone 13-ról is el tudnánk mondani, ebben a cikkben pedig a méretekről, a közvetlen előddel szembeni eltérésekről, az üzemidőről és nem utolsó sorban az ár/érték arányról fogunk értekezni.


[+]

Ami a dobozt illeti, annyi történt, hogy a környezetvédelem érdekében megszűnt a nejloncsomagolás, és csak egy perforált papírréteg jelzi az eszköz bontatlanságát. Az apróra összement csomagolásba ezúttal sem jutott töltőadapter, helyette egy USB-C - Lightning kábelt, egy SIM-tűt és egy Apple-matricát kapunk. Érdemes a telefonnal egy időben megvásárolni az esetleges védőfóliát, hiszen a mobil elején csak egy papír védi az eszközt a szállítási sérülésektől, amit értelemszerűen az első bekapcsolás előtt le is fogunk húzni róla, és Ceramic Shield ide vagy oda, a karcoktól mindenképp érdemes óvni az eszközt.


[+]

Ha az iPhone 12-höz hasonlítunk, a fő méretek egyáltalán nem változtak, maradt a 146,7 milliméteres magasság és a 71,5 milliméteres szélesség, viszont az akkumulátor jelentősen nőtt, így aztán minimálisan hízott is az újdonság, 7,4 helyett 7,7 milliméteres a vastagsága, 164 helyett pedig immár 174 grammot nyom. Jó dolog, hogy van mini-méret az iPhone-nál, de számomra ez a készülékméret is teljesen kompaktnak érződik, a tesztidőszak alatt direkt rengeteget próbáltam egy kézzel használni, és abszolút elégedett voltam, tényleg elég kis tenyérrel kell rendelkezni ahhoz, hogy egy sima iPhone 13-at használhatatlan méretű monstrumként lássunk, szerintem optimális középutat ez a kijelző- és akkumulátorméret képez a mindennapi használat során.


[+]

Az IP68-as víz- és porvédelmű iPhone 13 kerete alumíniumból készült, elöl-hátul üvegfelületekkel találkozunk, az alapvető design és a külső perifériák elrendezése pedig értelemszerűen semmit nem változott. Sík az előlap és a hátlap is, az oldalkeret hozza a tavaly óta reneszánszát élő szögletes esztétikáját, bal oldalon külön hangerőszabályzó gombokkal és némítókapcsolóval találkozunk, jobb oldalt a bekapcsológomb, alul a Lightning csatlakozó, meg csomó hangszóró- és mikrofonlyuk, és persze körbe a műanyag antennakilépők, amik a nálunk járt fekete modellen szinte észrevehetetlenek ugyan, de a színesebb variánsokon már feltűnőbbek. Az mindenesetre látszik, hogy az Apple-nél ebből is inkább stílusjegyet csinálnak, mintsem hogy rejtegessék. Az előlap, illetve az a minimális maradék káva és a notch minden színváltozat esetén fekete, viszont készülékházból lehet fehéret, kéket, Product Red pirosat és rózsaszínt is választani: ez utóbbi újdonság a 12-höz képest, viszont eltűnt a mentazöld és a lila, amik az elődnél viszont megvoltak.


[+]

Mielőtt rátérünk a kijelzőre, mindenképpen beszélnünk kell az előlapi szenzorszigetről: 20% a csökkenés az Apple szerint, szélességét tekintve ez teljes mértékben igaz is, és tény, hogy szemmel láthatóan jóval keskenyebb lett a notch a korábbinál, viszont két buktatóval kell számolni: egyrészt a szélesség csökkentése érdekében középről a mobil legtetejére helyezték át a hagyományos hangszórórácsot, és körülbelül pont ezzel az egy milliméterrel mélyebbre is nyúlik be a sziget a korábbinál, ez nyilván egy hardveres dolog, így marad, emészthető.


iPhone 12 vs. 13 notch [+]

A másik, hogy bár a szélesebb megmaradt kijelzőfelület simán kihasználható lenne arra, hogy kinn legyenek a főbb értesítések ikonjai vagy épp az akkumulátor százalékos töltöttsége állandóan megfigyelhető legyen, ezeket szoftveresen nem lépte meg a cég, lehet, hogy majd egy későbbi iOS-frissítés ilyen újdonságot is (vissza)hoz a frissebb modellt választóknak.

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés Apple iPhone 13 Apple iPhone 12 Apple iPhone 13 mini Huawei P40 Pro Apple iPhone 11 Xiaomi Mi 10T Pro
Képátló 6,10 hüvelyk 6,10 hüvelyk 5,40 hüvelyk 6,58 hüvelyk 6,10 hüvelyk 6,67 hüvelyk
Felbontás 1170 x 2532 1170 x 2532 1080 x 2340 1200 x 2640 828 x 1792 1080 x 2400
Technológia Super Retina XDR OLED Super Retina XDR OLED Super Retina XDR OLED OLED HR10 IPS LCD Retina IPS
Képfrissítés 60 Hz 60 Hz 60 Hz 90 Hz 60 Hz 144 Hz
Fehér fényerő 510 / 805 nit 529 / 624 nit 481 / 751 nit 446 / 596 nit 600 / 704 nit 545 / 664 nit
Fehér fényerő (min.) 2,2 nit 3,9 nit 2,5 nit 1,9 nit 2,2 nit 1,2 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0,37 nit 0,6 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen végtelen végtelen 1903:1 1106:1
Színhőmérséklet 6755 K + TrueTone 6654 K + TrueTone 8291 K + TrueTone 7312 K + kézi 6854 K + TrueTone 7330 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Ha a szenzorsziget méretétől eltekintünk, semmit nem változott az előlap és a kijelző hasznos területe sem, 6,1 hüvelykes képátló mellett továbbra is 1170 x 2532 pixelen elterülve láthatjuk a tartalmakat, a 460 ppi-s képpontsűrűség továbbra is nagyon jó, a gyártó Super Retina XDR OLED technológiája pedig hozza az elvárt minőséget. Az 1200 nites, közvetlen napfény alatt, kis fehér területen értendő fényerőérték nem változott az elődhöz képest, a normál használat teljes kijelzős maximális fényereje azonban komolyat nőtt, konkrétan 625-ről 800-ra ugrott fel, ami az oleofób tükröződésmentes réteggel párosítva remek láthatóságot eredményez.


[+]

Igen, maradt a 60 Hz-es képfrissítés, a ProMotion technológia a maga dinamikusan változó frekvenciájával a jelentősen magasabb árcímkével bíró Pro modellek privilégiuma jelenleg, sajnálom, de valahol értem is, miért döntött így az Apple: a potenciális iPhone-vásárlók túlnyomó többségét nem érdekli, hogy az androidos liga feleennyiért kétszer ekkora képfrissítést ad, a Pro modellt pedig valamiben meg kellett különböztetni az olcsóbbaktól, és ha a sima iPhone 13 az átlagfelhasználók mobilja, ott egyelőre nem jár 60 Hz-nél jobb képfrissítés. Teszem hozzá, az animációk folyamatosságára és a görgetés-élményre továbbra sincs panasz, közvetlenül átnézni persze furcsa egy 120 Hz-es panelről, de így sem rossz a kijelző dinamikája. Az always-on kijelzés hiánya már egy fájóbb dolog, mindenesetre ez nem csak az iPhone 13-ban, de egyik iPhone-ban sincs. Talán majd jövőre.


[+]

A hátlapon látni még egy markáns változást, amiről egyből megismerni a 13-as szériát: míg az elődnél egymás alatt láthattuk a két kamerát, itt már átlósan helyezkednek el, és esztétikailag méretesebbek is a lencsék (van bőven fekete holtsáv az optikák körül). A zajszűrésben is szerepet vállaló mikrofon maradt a kameraszigetben, ahogy a ledes vaku is megmaradt, csak épp feljebb csúszott az útból. Asztalra tenni persze továbbra sem jó érzés a mobilt tok nélkül, a viszonylag nagy kamerarendszer még mindig markánsan kiáll a hátlapból. A SIM-kártyát bal oldalról lehet behelyezni, mellé vagy helyette eSIM programozható.

Hardver, iOS 15, kamera

Apple A15 Bionic rendszerchip hajtja ezt a mobilt is, mint a 13-as szériában az összes iPhone-t, az új SoC pedig valamivel erősebb, és jóval takarékosabb is az elődjénél. Maradt 5 nanométeren, viszont a TSMC második generációs technológiájára épül, 15 milliárd tranzisztorral dolgozik, és bár processzora maradt hatmagos, a 2 x 3,22 GHz-es Avalanche erőmagok komolyan odatesszik a számítási kapacitást, miközben a maradék négy Blizzard mag jól el tudja látni a részterheléses feladatokat. A grafikus gyorsító az Apple saját technológiájára épül és négymagos, kizárólag a Pro modellek esetén tud kijönni az ötödik GPU-mag előnye.

[+]

128 GB a legkisebb tárhely, amivel ezt a mobilt meg lehet venni, mellette 256 vagy 512 GB-os opciók érhetők el, a RAM viszont ezektől függetlenül nem változik, minden esetben 4 GB. Az iOS persze továbbra is szerényebben bánik az erőforrásaival, mint az Android rendszer, a háttérben futó alkalmazásokat sokszor inkább hibernálja, mintsem ténylegesen pörgesse a színfalak mögött, cserébe tényleg nagyon jól elketyeg ennyi memóriával is, teljesen vállalható az alkalmazáskezelése még akkor is, ha sok mindent kell a háttérben tartania. A rendszersebesség is abszolút rendben van, a hardver egyáltalán nem fogja le a csúcsmobilos érzetet még komolyabb játékok futtatásakor sem, mindemellett pedig visszafogott a melegedése is, negyed óra teljes terhelés után még hozza a maximális teljesítményt szobahőmérsékleten, és csak fél óra után kezd el körülbelül 20%-ot esni a processzor teljesítménye, ám még ekkor sem mutat túl a kézmelegen a hátlap, forróságot pedig soha nem tapasztaltunk.

[+]

Az iOS továbbra is egy nagyon felhasználóbarát, átgondolt, és persze számos egyéb eszközzel és szolgáltatással együtt ökoszisztémaként működő rendszer, amibe ugyan néha belecsúsznak kisebb bakik, de ezek jellemzően gyorsan javításra is kerülnek, és a felhasználók zöme jellemzően nem nagyon akar elpártolni az iOS irányából, ha egyszer megszokta azt. Nagyjából megvan minden, ami egy alapszintű használathoz kellhet, jegyzetek, emlékeztetők, térképek (még ha nem is Google-minőségben), időjárás, mail, naptár, podcast-alkalmazás, TV, egészség, pénztárca, okosotthonos szoftver, egy alapvető fájlkezelő, továbbá néhány eszköz (hangjegyzetek, iránytű, mérés, számológép) és pár egyéb szoftver. Mellette persze bármit kényelmesen letölthetünk az App Store-ból, nem mellesleg pedig élvezhetjük a FaceTime, iMessage, AirDrop és ehhez hasonló exkluzív szolgáltatásokat, miközben Mac számítógéppel pedig újabb hatalmas adag közös funkció nyílik meg, ha a telefon is almás. Pöpecül működik a 3D arcfelismerés, a Face ID, ami persze az arcmaszkos időszakban sokaknak kompromisszumos megoldás volt a feloldásra, általánosságban azonban nem csak gyors, de az egyszerű 2D-s megoldásokkal szemben a biztonságosabb megoldás is a feloldásra. Ezért nem tűnt el olyan gyorsan a notch az iPhone-okról, mint az androidos konkurenciáról, viszont itt nagyon más választásunk sincs a biometrikus azonosításra, mivel ujjlenyomat-olvasó továbbra sincs.

[+]

Vannak új funkciók az iOS 15-ben, az egyik legizgalmasabb ezek közül a Live Text, aminek segítségével elegendő egy fotó, és máris digitalizálhatunk egy teljes szöveget: szomorú, hogy magyar nyelvre állított rendszerrel ez egyáltalán nem működik, ha viszont angolul használjuk a rendszert, akkor a magyar ékezetes karaktereket is olvassa és másolja, igaz, nem hiba nélkül. Hasonlóan ügyes és előremutató dolog, hogy egy weboldalon szereplő fotót vagy egyéb tartalmat egy hosszú érintéssel, drag&drop módon kiemelhetünk és bedobhatunk egy jegyzetbe vagy egy üzenetbe, nem kell körülményesen lementeni, tallózni, az üzenet elküldése után nem foglalja a helyet a készüléken: ez természetesen magyar nyelvű rendszer mellett is működik.

[+]

A Fókusz mód mostantól még többet segíthet nekünk abban, hogy teljes mértékben a munkára, a pihenésre vagy épp az alvásra tudjunk koncentrálni, és bár ez utóbbi különösen viccesnek hangzik, valójában sok jó funkció van mögötte: ha bekapcsoljuk ezt a módot, iMessage partnereink azonnal látják majd, hogy mi ilyen állapotot állítottunk be magunknak, és az Egészség alkalmazás is azonnal tud nekünk segíteni abban, hogy mikor lenne optimális felkelni, de szélsőséges esetekre beállíthatjuk, hogy mely legfontosabb kontaktjaink értesítéseiről szeretnénk mégis inkább tudni a pihenőidőnk ellenére. Angol nyelven rengeteget fejlődött a Siri-féle spotlight kereséses tudástár, magyar verziót használva viszont ez is kevésbé lesz feltűnő, az új Időjárás alkalmazás viszont sokkal részletesebb és jobban is néz ki a korábbinál. A FaceTime-ba kerülő SharePlay szolgáltatás segítségével videós partnerünkkel közösen hallgathatunk egy-egy zenét az Apple Musicon keresztül, a Safari pedig eltüntette a felső sávot a képből, és a lapok közti váltást is az alsó csíkra tette, ezzel jobban kihasználhatóvá vált a képernyőfelület.

[+]

Komolyabb kamerás elemzésért, óriási adag tesztfotóért (eredeti HEIC fájlokkal) és videóért mindenképpen érdemes a másik cikkünkbe kattintani, itt most csak az alapokat vesszük át újra és néhány extra képpel egészítjük ki a repertoárt. Két kamera van hátul, 12-12 megapixeles felbontással, normál és ultraszéles látószögekkel. A főkamera legnagyobb újdonsága a szenzorszintű képstabilizálás, tehát nem csak az optika, hanem az egész kamerarendszer egy felfüggesztett, a telefon mozgásait valamelyest kompenzáló fizikai adottságokkal bír, és persze továbbra is adott egy nagy fényértékű, f/1,6-os optika, dual pixel PD-autofókusz, mindenféle megapixel-trükkök nélkül. A nagylátós kamerarendszer szintén 12 megapixeles, viszont itt már nem csak a hardveres képstabilizálás, de még az autofókusz is hiányzik.

Főkamera, 12 megapixel

Igen, az iPhone továbbra is az egyik legjobb kamerarendszerrel bír, ha az egyszerű használhatóságát, az automatika pontos reakcióit és a megbízhatóságát nézzük: amennyiben tiszták a hátlapi lencsék, szinte művészet vele rossz fotót csinálni, egyedül a nagyon közelre történő fókuszálás az, ahol némiképp meg lehet lepni. Ezek a képek is pontosan megmutatják azt, hogy remek vonalélességgel, korrekt dinamikával, precíz színhűséggel és expozícióval, kellő mennyiségű részlettel találkozunk szinte minden környezetben, minimális a zaj, nem fájó a túlzott élesítés sem. Nettó képminőséget nézve, masszívan belenagyítva a fotókba persze nem ez a világ legjobb mobilkamerája, a homogénebb területeken itt is bőven akad mosás, más kamerák jobban teljesítenek mélységérzetben vagy épp élesebbek a vonalak fókuszterületen, olyan kamera is van, ami gyárilag sokkal precízebb kézi beállításokat enged eszközölni, viszont az összképet nézve az iPhone 13 hátlapi főkamerája egy nagyon jó mindenes, amit bárki fog tudni kezelni.

Nagylátó, 12 megapixel

A nagy látószögű kamera már jóval kevesebb részlettel bír, lencseképe a széleken nem a legszebb, dinamikája inkább közepes, mintsem jó, az autofókusz hiánya miatt pedig valamelyest korlátozott a használhatósága is, viszont hangulatfotókból igen jókat lehet vele lőni, közösségi megosztáshoz bőségesen elegendő a minősége, és sokszor nagyon jól jöhet.

Videózás közben tudunk látószögeket váltani, de 4K-ban csak 30 fps sebességig, Full HD-ban pedig 60 fps-ig. A szenzor-stabilizálás jól érezhető a lépkedés közbeni videózáskor, de természetesen a szoftver is sokat hozzátesz a sikerhez. Jó a képminőség, jó a hangminőség, többféle szoftveres extra áll rendelkezésünkre, újdonságként itt van például az előlapi kamerás fókuszváltás, ezeket szintén inkább a másik cikkünkben részletezzük, de néhány szelfifotós példát azért rakunk ide is: nappal és éjszaka.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Adatkommunikációs téren sem kell nélkülöznünk, természetesen adott az 5G-támogatás a Qualcomm X60 modemnek köszönhetően, a mmWave-támogatás viszont még az amerikai modellek privilégiuma marad, viszont a sub-6 GHz minden példánynál adott, ahogy a gigabites LTE is, LAA- és 4x4-es MIMO-támogatással. A dual SIM támogatás nanoSIM és eSIM közös használatával, szokásos módon lehetséges, de a 13-as iPhone-ok dual eSIM támogatásra is fel vannak készítve. Internetezéshez adott még a kétcsatornás WiFi (802.11 a/b/g/n/ac/6, 2x2 MIMO) is. Nagyon jó minőségű telefonhívásokat tudunk intézni az iPhone használatával, és személyes tapasztalataim alapján az új iOS jobban támogatja a harmadik forrásból származó TWS-fülhallgatókat is, mint a korábbi verzió.

[+]

Megvan a Bluetooth 5.0, az Apple Pay (és az egyébként korlátozottan használható NFC), meg persze egy nagyon pöpec navigációs csomag (GPS, GLONASS, Galileo, QZSS és BeiDou), ami szélsebesen működik, remek a helymeghatározásának sebessége akár beltérben is, illetve pontos az iránytűje is. Az USB-csatlakozó sajnos 2.0-s átvitelt támogat a szabványosnak nem nevezhető Lightning csatlakozón keresztül, viszont az Apple nyilván a vezeték nélküli átvitellel számol inkább, AirDrop-képes eszközök pedig tényleg zseniálisan működnek együtt.


[+]

Apple iPhone 13
Pro
Gyönyörű megjelenés, minőségi kialakítás
IP68 és Ceramic Shield védelem
OLED Kijelző, erősebb fényerővel, HDR10 és Dolby Vision támogatással
Erős és takarékos chip, 5G
Remekül használható és jó kamerarendszer, szenzorszintű stabilizálással
Erélyes sztereó hangszóró
Érdemi fejlődés az akkumulátorban
Dupla tárhellyel sem nőtt a nyitóár
Kontra
60 Hz-en maradt a képfrissítés, always-on továbbra sincs
A notch még mindig nem mondható diszkrétnek
A telefotó hiányzik, az ultraszéles pedig lehetne jobb minőségű
Lightning port, lassú USB-s átvitellel
A konkurenciához képest még mindig nem olcsó
Brutális a nagyobb tárhely felára
Pontozás
Kialakítás, védelem 10 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 8 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 9 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (5G, 4/128 GB, HUF) 334 990
Indulóár (5G, 4/256 GB, HUF) 374 990
Indulóár (5G, 4/512 GB, HUF) 462 990

Mindössze 0,3 milliméterrel vastagabb és 10 grammal nehezebb elődjénél az iPhone 13, az akkumulátor kapacitása mégis 15%-ot nőtt, ezt mindenképpen előrelépésként kell értékeljük. Az iPhone 12-vel összehasonlítva az új modell 2-4 extra órányi online videózást ígér, és bár direkt összehasonlítást nem végeztünk, azt mondhatjuk, hogy az iPhone 13 tényleg jelentősen erősebbnek tűnik akkumulátorban, a 16 óra körüli videózás nálunk a való életben is kijött a háttérben futó teszten, és míg az elődnél a nap végén már normál használatban erősen számolgatni kellett a százalékokat, ha nem volt napközben töltő, itt egy erős nap is végig megvan, akár bekapcsolt kijelzős navigálással, fotózással, videózással, sok görgetéssel és telefonálással.

A töltési lehetőségek nem változtak: adapter nincs a dobozban, venni a gyári 20 W-ost vagy ehhez hasonló USB-PD-képest lehet hozzá, amivel 30 perc alatt 50% fölé lehet tölteni az eszközt nulláról, a teljes töltés pedig bő másfél órát fog igénybe venni. Ha MagSafe töltőt választunk, 15 W a maximális teljesítmény, amivel fél óra alatt csupán 32%-ot érhetünk el, a teljes töltés pedig bőven két óra fölött lesz. Hagyományos Qi-töltést felvenni tud az eszköz, maximum 7,5 W-tal, tehát a MagSafe-értékekre tehetünk egy kétszeres szorzót: ha sietünk valahova, akkor ez kevésbé lesz érdemi opció.

Összegzés

Kisebb notch, vastagabb készülékház, erősebb akkumulátor, egy generációval erősebb rendszerchip és szenzorszintű képstabilizálás. Közvetlen elődjéhez képest nem hozott nagy újdonságokat az iPhone 13, viszont továbbra is egy nagyon kiegyensúlyozott mobilt ismerhetünk meg benne, ott fejlődött, ahol kellett neki, ráadásul a duplájára nőtt tárhelyű alapmodell indulóára még kedvezőbb is az előző évinél. 334 990 forintos kártyafüggetlen árával persze még mindig nem számít olcsó telefonnak, viszont a 128 GB-os alap tárhely az olcsó felhőszolgáltatásokkal már jóval kevesebb embert kell elgondolkodtasson a nagyobbik változaton, mint tavaly, amikor viszonylag szűkös 64 GB-ról indult a paletta. Egy sima iPhone 13 a felhasználók túlnyomó többségének minden igényét kielégíti, sok évnyi szoftveres támogatás áll még előtte, időközben pedig az androidos konkurencia árcímkéi is komoly magasságokba értek, így mostanra nincs elképesztő árkülönbség egy sima Galaxy S21 vagy egy sima Xiaomi Mi 11 és tesztkészülékünk között, miközben tudjuk, hogy a Samsung és a Xiaomi esetén sem ezek a típusok jelentik az abszolút csúcskategóriát, ahogy az Apple is kínálja a Pro modelleket.

iPhone 13 és Xiaomi Mi 11i
iPhone 13 és Xiaomi Mi 11i [+]

Persze, aki nem használja ki az Apple-ökoszisztémát megfelelő eszközökkel és szolgáltatásokkal, és a legnagyobbak helyett szívesen ismerkedik a Realme, az Asus vagy épp a OnePlus márkanévvel, az fog találni már 100-150 ezer forinttal olcsóbban ehhez hasonló képességű mobilt magának, de ez a készülék nyilvánvalóan nem nekik szól, hanem azoknak, akik sok éve iPhone-nal élnek, nem akarnak nagyot váltani, viszont további évekre szeretnék letudni a mobil-kérdést: nekik pedig ez ugyanúgy egy nagyon jó alternatíva, akárcsak az iPhone 12 volt tavaly. A Pro modellek felára fájó magasságokba tör, miközben az extra funkciók az átlagfelhasználókat egyre kevésbé hívogatják: noha hivatalos statisztikákat ritkán látunk erről, én meg merném tippelni, hogy ez lesz a legsikeresebb tagja a 13-as szériának. Részünkről pedig kap egy erős plecsnit.

Apple iPhone 13

szentkuti11

A készüléket az iSTYLE ajánlotta fel tesztre és itt rendelhető meg, a lehetőséget köszönjük!

Specifikáció

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13 Külső
Méretek 146,7 x 71,5 x 7,7 milliméter
Tömeg 174 gramm
Színvariációk fekete, fehér, rózsaszín, piros, kék
Kijelző képátlója 6,1 hüvelyk
Képaránya 19,5:9
Felbontása 1170 x 2532 pixel (460 ppi)
Típusa, frekvenciája Super Retina XDR OLED érintőkijelző (TrueTone), 60 Hz
Értesítő LED nincs
Biometrikus védelem Face ID (3D arcazonosítás)
Hardver
SoC típusa, csíkszélessége Apple A15 Bionic, 5 nm
Processzor Hatmagos (2 x 3,22 GHz Avalanche + 4 x ? GHz Blizzard)
Grafikus chip Apple GPU (négymagos)
RAM, tárhely mérete 4 GB, 128 / 256 / 512 GB
Memória bővítése nincs
Adatátvitel
Technológiák 2G / 3G / 4G / 5G
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/19/20/25
LTE B26/28/29/32/34/38/39/40/41/46/66
5G NR n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n28, n38, n40, n41, n66, n77, n78, n79
SIM-foglalat nanoSIM
eSIM támogatás van
Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, AAC)
WiFi 802.11a/b/g/n/ac/ax, dual band, hotspot, AirDrop, 2x2 MIMO
USB Lightning (USB 2.0 adatsebesség)
Navigáció A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS
NFC van (Apple Pay, NFC tagek)
Infra nincs
Szoftver
Rendszer, felület iOS 15
Multimédia
Hátlapi kamerarendszer 12 megapixel (26 mm, f/1,6-os rekeszérték, dual pixel autófókusz, OIS) + 12 megapixel (13 mm, f/2,4 rekeszérték, fixfókusz) + dupla LED villanó
Előlapi kamerarendszer 12 megapixel, f/2,2 portrémegvilágítás, animoji, memoji + TrueDepth 3D kamera
Videófelvétel 4K (30 / 60 fps), 1080p (240/120/60/30 fps)
Jack kimenet nincs
FM-rádió nincs
Üzemidő
Akkumulátor 3240 mAh lítium-ion
Vezetékes töltés 20 W (nincs adapter a csomagolásban)
Vezetékmentes töltés 7,5 W (Qi), 15 W (MagSafe)
Egyebek
IP68-as por- és víz elleni védelem, intelligens fényérzékelő, közelségérzékelő, giroszkóp, gyorsulásmérő, barométer, TrueDepth kamerarendszer Face ID arcalapú azonosítással, vezetékes gyorstöltés, VoLTE, programozható eSIM, U1 chip
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés