10 millióval vágják vissza az iPhone 13-család példányszámát

Nem az érdeklődés elmaradása miatt, hanem a chiphiány következtében kényszerülnek csökkentésre.

Nem újdonság, hogy a chiphiány a teljes mobilos piacot nehéz helyzetbe kényszeríti, eddig azonban úgy látszott, az Apple van olyan jó partneri pozícióban a beszállítóival, hogy az ő termelésükre lesz a legkevésbé hatással a probléma. Legalábbis ezidáig. A Bloomberg értesülése szerint az Apple most került abba a helyzetbe, hogy az eredetileg tervezett 90 milliós példányszámot – ami az iPhone 13-család 2021-es évére vonatkozott volna – 10 millióval meg kellett vágni, így már csak 80 milliós darabszámmal számolhatunk, a különlegesebb modellekre pedig egy darabig még jó eséllyel várakozniuk kell a vevőknek.


iPhone 13 [+]

Legfőképp a Broadcom és a Texas Instruments csúszásai okozzák a problémát, az OLED kijelzőt tápláló chipek és vezeték nélküli kommunikációhoz használatos alkatrészek hiányoznak a zökkenőmentes gyártástól. A nagy chipgyártók arra figyelmeztetnek, hogy az általános chiphelyzet vélhetően nem heteken vagy néhány hónapon belül oldja meg magát, jövőre még biztos, hogy a kereslet meghaladhatja a kínálatot.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés