A14 Bionic és USB-C jöhet a belépőszintű iPadbe

Idén a legolcsóbb Apple táblagép is dobhatja a Lightningot, állítólag jön az 5G is.

Az Air, Mini és Pro modelleket nem számolva tizedik generációjához érkezik idén az Apple iPad. Jelenleg ez a legolcsóbb eszköz a cég táblagépes portfoliójában, a kedvező árazást pedig részben a már bejáratott dizájn és csatlakozó is segíti. A 9to5Mac belsős forrásból származó információi alapján idén változtat az Apple és a szokásos rendszerchip csere mellett megjelenést is vált az iPad.

Így néz ki a kilencedik generációs iPad.
Így néz ki a kilencedik generációs iPad. (forrás: Apple) [+]

A lap exkluzív riportja szerint a J272 kódnév alatt készülő 10. generációs iPad megkapja a négyzetesebb házat, rajta az USB-C csatlakozóval, ami immáron négy éve, hogy debütált a Pro modellekben. A 9to5Mac szerint a gyorsabb adatátvitel mellett így az alap iPad is képes lesz külső kijelzőket kezelni, valamint több periféria támogatását is megkapja.

Ha a dizájnt nézzük, az alap iPad kicsit kilóg a sorból.
Ha a dizájnt nézzük, az alap iPad kicsit kilóg a sorból. [+]

A kijelző méretét illetően vannak kérdések, a lap 10,5 és 10,9 hüvelykes átlóról is ír, mint lehetséges opcióról, állítólag az iPad Airben található Retina kijelző érkezik az alapmodellbe is. Rendszerchip terén is lesz változás, de az M1-re nem érdemes várni. A kilencedik generációs iPadben található A13 Bionic helyett jön az A14 Bionic, vele pedig a 30%-os teljesítménynövekedés mellett az 5G hálózatok támogatása is a mobilnetes modellekbe. A bemutató várhatóan ősszel lesz, az új iPhone-okkal együtt debütálhat a tizedik iPad-generáció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés