Amazfit Cor 2 - haladni kell a Corral

Szoftver, összefoglaló

A Cor 2 pofonegyszerűen csatlakozik a telefonhoz, a Mi Fit applikáció nem hagy lehetőséget a hibázásra. A bejelentkezés vagy a megfelelő közösségi fiók társítása alapelvárás, és érdemes füllentés nélkül megadni a testsúlyt, a kort, a nemet és a magasságot, hiszen a rendszer ebből számolgat. Mondjuk elégetett kalóriát, vagy a lépések alapján számolt távot. Ha egyébként az ember a telefonnal együtt megy futni, rendben rögzül a GPS-es útvonal, és az óra méri a lépésszámot, a pulzust, illetve a szokásos adatokat, együtt kellő mennyiségű visszajelzést adva.

[+]

Ha viszont a teló otthon marad (hisz’ mégiscsak azért vesz az ember karperecet, hogy legalább a madárcsicsergős kocogás idejére megszabaduljon tőle), a táv a lépésszámból és a testadatokból kalkulálódik – egy 7,45 km-es szakaszon a Cor 2 7,31 km-t mért. Ez nem vészes deviancia, de nem is hajszálpontos, szóval, aki nem számolgatja egy fix hosszúságú futópályán a köröket, jobban jár egy GPS-es órával. Némi gyógyír, hogy utólag pontosítani lehet a távon, ami persze azt igényli, hogy a júzer maga kimérje valamiféle térképen, valójában mennyit futott a kütyü adataihoz képest.

[+]

Szépen lebonthatók a pulzusértékek, a részletesebb statisztikák, grafikonok (lépés per perc, tempó) viszont csak akkor jelennek csak meg a Mi Fit appban, ha az ember telefonnal együtt futott, a Firstbeat-féle edzéselemzés, edzettségi állapot és regenerációs idő kijelzés pedig teljesen hiányzik. A lényeg persze azon van, hogy a Cor 2 mit tud, és napi szintű lépésszámlálás elég pontosnak tűnik (a Stratos a referencia), a billentyűzet- és egérhasználat például nem számít bele a statisztikákba.

[+]

A pulzusmérés pontosságát komplikáltabb orvosi referenciaeszköz hiányában összehasonlítani, mindenesetre, amikor kényelmesen ül a szíj a csuklón, futás közben gyakran jóval alacsonyabb számot mér az óra, mintha kényelmetlenül szorosra lenne véve, amikor a Stratos értékeivel megegyezőt jelez ki. Ahány márka, annyiféle az alvásstatisztika, annyiból mindenesetre a Cor 2 megbízható a mély- és könnyű alvást elemezve, hogy kialvatlan napokon a nyugodtabbakkal szemben a számadatokban jelzi: nem sikerült tökéletesre a szundi. Mondjuk erre óra nélkül is rájövök.

[+]

Maga a ketyere, és alatta a kis sáv érintésérzékelővel lett felszerelve, a cserélhető főképernyő pedig az utóbbi területet megérintve villan fel, avagy a kart határozottan felemelve, a csuklót megrázva. Fentről lefele simítva az akkuállapot és a ne zavarj üzemmód beállításai érhetők el. Az utóbbihoz ütemezés nincs (azaz, hogy mettől meddig rezegjen vagy maradjon „néma”), úgyhogy vagy kézzel kell kapcsolgatni, vagy az algoritmusra bízni a dolgot viselkedéselemzés alapján, ami a gyakorlatban megbízhatatlan. A főoldalon az idő, a dátum és a napi lépésszám jelenik meg (illetve a pulzus és az időjárás más óralappal), felfele simítva pedig apró, színes ikonok formájában érhetők el a további menüpontok.

[+]

Így a nap mozgás- és aktivitásstatisztikák, a legutóbbi pár értesítés (se csoportosítás, se válaszadás nincsen, se ekezetek), innen indítható kétféle sportkövetés (futógép és általános mozgás), plusz elérhető az időjárás, a rezgéses ébresztés, a stopper, a visszaszámláló és a telefonkereső (BT hatótávon belül). A fényerő csak kézzel állítható, és a kint kellemesen világos maximum éjjel már zavarósan fényes. Végezetül a telefon zenelejátszója is kezelhető, bár a nálam lévő mobilon ehhez előbb előbb el kellett indítani az appot. Visszalépni az előző menüszintre jobbra simítással lehet. A képernyő magától zárul le öt másodperc alatt, a rövidke képernyőidőn sajnos nem lehet nyújtani.

[+]

A Huami friss aktivitáskövetője ennyit tud (az AliPay mobilfizetés nálunk nem opció), ami 17 ezer forintért nem kevés. Viszont, ha azt veszem, hogy 9 ezerért a Mi Band 3 ugyanúgy letudja a pulzusmérést, a könnyű hordozást, az 5 ATM minősítést és a Cor 2-vel szemben még a gyönyörű, magyar ékezetek is megjelennek, nehéz volna jelen állapotában, az imént tesztelt szerkezetet javasolni. Az Amazfit Bip 3 ezer forintos felárért pedig GPS antennát ad hozzá a felszereltséghez, igaz, az ékezetkezelés ott is problémás, úszni meg nem lehet vele. Bár a pulzusmérés a Honor Band4 Runningból hiányzik, és egyébként is egyszerűbb szerkezet, viszont közel féláron számos mozgáselemző statisztikát hozzátesz cipőre erősítve. A Huaminak azért nem kell aggódnia: Amazfit és Xiaomi brand alatt van épp elég hasznos kiegészítője, a Cor 2 egyszerűen két ilyen között a pad alá esett, ahonnan pont olyan könnyű lesz felpattannia, mint bárkinek, aki formában van.

A készüléket a Xiaomi.hu ajánlotta fel tesztre. A vásárláshoz, kérem, kattintson ide!

Bone123

Előzmények

  • Amazfit Verge - pont középre

    Gyorsabb, szebb a kijelzője és jelentősen olcsóbb, mint a hasonló funkcionalitású Stratos – jó csomag, de hátránya is van bőven.

  • Xiaomi Mi Band 3 - nem késünk el a strandról

    A Xiaomi Mi Band széria az első modell óta sikeres, teljes joggal. A belépő szintű aktivitásmérők között továbbra is remek konstrukciót és minőséget képviselnek, nem kivétel a legújabb Mi Band 3 sem.

  • Amazfit Stratos - a hosszútávfutó vagányossága

    Klasszikus óraformával, önálló zenehallgatással és 5 ATM vízállósággal licitál a Stratos az Amazfit Bipre, és még maratonra is tud edzéstippeket adni.

Hirdetés