Alcatel One Touch 995 - szintet lépett

Hirdetés

Külső

Az Alcatel dizájnerei kitettek magukért, a fiatalos One Touch 990 és a már-már gagyi hatású One Touch 890 után egy elegáns és letisztult formatervet tettek le az asztalra. A lekerekített tepsi alakú telefon borításában a puha tapintású matt műanyag dominál, néhol egy kis fémes beütéssel megspékelve. Szerencsére a dimenziókkal nem szálltak el: bár a jókora méretű kijelző miatt nagy az alapterület (127 x 68 milliméter), a 9,75 milliméteres vastagság és a 124 grammos tömeg egyáltalán nem tragédia. Az összeszerelési minőség rendben van, a hátlap stabilan illeszkedik, a telefont erősen szorongatva sem recseg a borítás. Nálunk egy sötétszürke modell járt, a telefon emellett piros és fehér kivitelben is piacra kerül majd, valamint alumínium hátlappal is rendelhető lesz.

Alcatel One Touch 995
[+]

Az előlapot egy fémes hatású keret futja körbe, amely a készülék oldalára is átnyúlik. A kijelző felett a külső hangszórót és a másodlagos kamerát találjuk, valamint egy aprócska állapotjelző LED-re is bukkanhatunk. A képernyő nem mondható kicsinek, a 4,3 hüvelykes képátlóval rendelkező megjelenítő miatt maga a telefon is jókora méretekkel rendelkezik. A felbontása 480 x 800 pixeles, a megjelenített színárnyalatok száma 16 millióra rúg. Egy mezei TFT-LCD panelről van szó, abból viszont a jobb fajtáról: a színek élénkek, a betekintési szög pedig nagy, szinte bármilyen szögből nézve remek képet kapunk. Az érintéseket természetesen kapacitív módon érzékeli, egyszerre akár többet is, így a több ujjat igénylő mozdulatsorokat sem kell nélkülöznünk. Alul négy, szintén kapacitív érintőgombot találunk, az androidos telefonokról ismerős beállítások, főképernyő, keresés és vissza billentyűk kaptak itt helyet.

Alcatel One Touch 995
[+]

A telefon hátlapja mentes minden sallangtól, az egyszerű és letisztult felületen mindössze egy fehér one touch felirat díszeleg. A fedlap puha tapintású plasztikból készült, amely szerencsére nélkülözi a manapság oly' divatos lakkréteget, így ellenállóbb az ujjlenyomatokkal és szennyeződésekkel szemben. A hangos és recsegős külső hangszóró a jobb felső sarokban kapott helyet, a kameramodul pedig egy szürke szigetecskén figyel a telefon tetején. A hátlapot lefejtve az akkumulátorhoz, valamint a SIM- és microSD-kártya foglalataihoz jutunk. Utóbbit az akkumulátor kivétele és a telefon újraindítása nélkül is cserélhetjük, azaz működik a hot swap funkció.

Alcatel One Touch 995
[+]

Az oldalsó gomboknak és interfészeknek a telefon oldalára átlógó fémes keret ad otthont. A hangerőt baloldalt szabályozhatjuk, valamint itt található a microUSB-aljzat is. A mobil tetején a 3,5 milliméteres kimenetet és a ki- és bekapcsoló gombot csodálhatjuk meg; utóbbi a kijelző lezárására és feloldására is használható. Alul pedig egy microHDMI-csatlakozó árválkodik, amellyel a megfelelő bemenettel rendelkező eszközre vezérelhetjük ki a képet.

Alcatel One Touch 995
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés