Alcatel One Touch 995 - szintet lépett

Hirdetés

Multimédia, kamera

A multimédiás képességek a microHDMI-aljzaton kívül egy zenelejátszóban, egy videólejátszóban és egy rádióban manifesztálódnak. Előbbi viszi a leggyakoribb formátumokat (AAC+, eAAC+, AMR, FR, MP3 és WMA), az egyedi felületen lejátszási listákat is összerakhatunk, a hangszínszabályzót viszont hiába keresi az ember. A videólejátszó a gyári felülettel operál, a programban az Xvid, DivX és H.264 formátumú felvételek jöhetnek szóba. Az 1080p felbontású felvételeket nem képes lejátszani, a 720p, azaz 1280 x 720 pixeles felbontású videókkal viszont simán megbirkózik. Ezek mellett egy rádiót is kapunk, amely képes az állomások automatikus hangolására, valamint a velük kapcsolatos információkat is kiírja.

Alcatel One Touch 995 Alcatel One Touch 995

A hátlapon egy autofókuszos kamera található, a fotók felbontása maximum 5 megapixeles, azaz 2592 x 1944 képpontos lehet. Természetesen videók rögzítésére is van mód, a felbontás legfeljebb 1280 x 720 képpontos lehet, másodpercenként 30 képkockás sebességgel (tesztvideó itt). A kameraszoftverben állíthatunk a fehéregyensúlyon, a fókuszmódon, az expozíciókorrekción, a méreten és minőségen és a fényérzékenységen. Bekapcsolhatjuk a geotagging funkciót is, amely az aktuális koordinátákat is eltárolja a fotók mellé. A képekhez pedig néhány effektet és jelenetet is rendelhetünk az aktuális látási viszonyoknak megfelelően.

Bár a fényviszonyok nem annyira ideálisak fotózáshoz a téli időjárás miatt, még így sem nehéz megállapítani, hogy a telefon sivár minőségű képeket készít. A dinamikatartomány roppant alacsony, a világos részek szabályosan kiszorítják a sötétebb elemeket, emellett néhol a kromatikus aberráció nyomait is fel véltük fedezni. A túl magasra csavart hatékonyságú zajszűrő algoritmus is ciki, mely hatására a képek elmosottakká válnak, az apró részletek eltűnnek.

Alcatel One Touch 995 Alcatel One Touch 995

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés