Hirdetés

Alcatel 3T 8 - mondom: GO!

De hiába mondom. Mire megy egy táblagép az Android csökkentett habzású verziójával? Életképes lehet az a modell, ami a telefonoknál nemigen hozta az elvárt felhasználói élményt?

Hirdetés

Multimédia, adatátvitel

Régóta tudjuk, hogy attól nem lesz jobb egy kamera, ha a natív felbontását interpolálással fentebb tornásszák, bár ez esetünkben majdnemhogy mindegy. Az 5 megapixeles szenzor 8 megapixeles fotókat gyárt a hátsó fertályon, elöl a 2 megapixelt tolják fel 5-re (példa), de igazából bárhogyan is nézzük, a képek rettentő gyengék, szűk a látószög, nincs autofókusz, a dinamikatartomány nem létező fogalom, a vonalélesség botrány. De emiatt pont kevésbé lehet neheztelni a termékre: tablettel fotózni egyébként sem túl kényelmes, az előlapi kamera is igen gyenge, de alapszintű videotelefonálásra talán elég. Videót amúgy Full HD-ban tud rögzíteni, de abban sincs sok köszönet.

A tesztképekhez nem szükséges további magyarázatot fűzni, a zenei felhozatalnál viszont van meglepetés. No, nem a gyári Play Zene, mert azt ismerjük régről, nem is a hátlapi hangszóró lehengerlő minősége fog meglepni minket, mert az pont nincsen neki, hanem az FM-rádió megléte lehet örömforrás, ez ugyanis igen ritkán bukkan fel táblagépekben. Ha beledugunk egy vezetékes headsetet, akkor az antenna gyanánt szolgál és máris jön az adás.

[+]

Adatkommunikációs fronton elégséges a szolgáltatáskínálat, a 4G maximum 150 Mbps sebességgel jöhet, ez untig elég, egyébként sem tudna több adattal megbirkózni a hardver, a WiFi kétcsatornás, és relatív stabilan látja a hálózatokat, a navigáció pedig egész pontos. Más extra nincs, de ebben a kategóriában ez elegendőnek bizonyul. A hátlap alá rakott, papíron 4080 mAh-s akkumulátor igazából megfelelő, nem lesz egy üzemidő-bajnok a termék, mert folyamatosan küzd a hardver, de WiFi-n tudtunk Full HD videót nézni vele 4-5 órán keresztül. Az etetési folyamat azonban csigalassú, az 1 Ampert leadó töltőfej több mint négy órán át csepegteti a naftát a termékbe.

[+]

Értékelés: Alcatel 3T 8
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 2 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 6 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 3 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 2 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Direkt nem írtam eddig árat, mert a fentiek fényében lehet az olvasóknak egy elképzelésük arról, hogy kábé mennyit ér a termék. Szerintem 15 lepedőt, de csak akkor, ha arra használjuk, hogy egy kocsmapulton rajta legyen a napi akció és menjen róla a rádió. Úgy egyébként táblagépnek igen vérszegény, őrületesen lassú, kelletlen, korlátozott funkcionalitású, kínosan döcögős és roppant idegörlő a használata. Oké, meg lehet nézni rajta egy-két videót, talán még némi böngészés is belefér, de ezzel kifújt, az alkalmazások zöme nem, vagy nagyon lassan fut el rajta, a szövegbevitelnél gyorsabban gépel egy átlagember, mint ahogyan azt a szoftver fel képes dolgozni, az alkalmazások közötti váltás rettenetes, a kamerák szót sem érdemelnek, telefonként csak korlátozottan használható, tehát igazából nem, nem tudom ajánlani semmiféle célcsoportnak. Egyelőre a Vodafone listázta be, előfizetés nélkül 40 lepedőért. Hát izé. Lenovo Tab4, 2 GB RAM, Snpadragon 425. Az sem egy csoda, ám oda-vissza széjjelveri ezt az Alcatelt ezen az áron, de van Archos és Acer is a belépő szinten teljes értékű Androiddal. Igazából az Alcatel 3T 8 arra jó, hogy ha bármelyik másik gyártónak eszébe jutna, hogy milyen forradalmi ötlet lenne táblagépbe rakni Android Go rendszert, akkor meg lehessen mutatni nekik, hogy miért ne csinálják mégsem.

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés