Hirdetés

Alcatel 3T 8 - mondom: GO!

De hiába mondom. Mire megy egy táblagép az Android csökkentett habzású verziójával? Életképes lehet az a modell, ami a telefonoknál nemigen hozta az elvárt felhasználói élményt?

Hirdetés

Doboz, külső

Nem ez az évszázad táblagépes doboza, de nem egy satnya, jelöletlen kartonpapír, hanem egész ügyesen úgy néz ki, mintha egy használható eszköz lenne benne. Ott mosolyog a 4G felirat, a gyerekzár és a szemkímélés ikonja mellett egy csomó egyéb piktogram (Android, négy mag, 279 grammos tömeg és 4080 mAh-s akkumulátor), a termék fotója sem riasztó. Sok extra nem lesz: 1 Ampert leadó töltőfej és microUSB végződésű kábel akadhat még turkáló kezünkbe.


[+]

Illetve nyilván maga a tablet, amin látszik, hogy nem egy csúcsmodell. Ez egy végtelenül unalmas plasztik fröccsenet, de ha közben jól működik, akkor ez senkit sem érdekel. Van pár kellemes részlet, a bekapcsológomb recés felülete jó ötlet, ahogyan az is, hogy a SIM és a microSD macerálásához nem kell tű, hanem egy kis ajtó mögött bukkannak fel a kártyák. Mondjuk jellemző a dolog anakronisztikus mivoltára, hogy ide microSIM-et lehet betolni. Az előlap ingerszegény, csak egy kamera ül felül, a hátlapon ugyanez lesz, bónusz multimédiás hangszóróval lentebb. Az anyaghasználat nem a műfaj csúcsa, de igazából elég robusztus az összkép.


[+]

A kijelzőnél viszont érezni, hogy vékony volt a büdzsé, az 1280 x 800 pixeles felbontás 8 inchen már határeset, de igazából az IPS panel erejével van gond, napfényben alig látszik és gyorsan csökken a láthatóság akkor is, ha nem teljesen szemből tekintünk reá. Van más baj is: nincs beszédhangszóró. Az Alcatel 3T 8 képes ugyan hanghívások bonyolítására, de a kommunikáció a hátlapon levő hangszórón zajlik kihangosítva, szóval telefon helyett ne akarjon senki egy ilyen masinát. Ennek megfelelően közelségszenzor sincs, bár amúgy sem fogjuk a fejünkhöz emelgetni a gépet.


[+]

De ne legyünk igazságtalanok: magával a tablettel a küllem kapcsán nincs gond, ha elfogadjuk, hogy ez egy olcsó terméknek készült, persze vaskosak a kávák és ingerszegény a formaterv, de nem tűnik úgy, hogy mindjárt szétesik, passzentos a kártyafoglalatokat rejtő takarópanel, jók az oldalsó gombok, nem csúszik, meg lehet fogni, szóval ezügyben kábé azt kapjuk, amire számítani lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés