Alcatel 3T 8 - mondom: GO!

Hirdetés

Doboz, külső

Nem ez az évszázad táblagépes doboza, de nem egy satnya, jelöletlen kartonpapír, hanem egész ügyesen úgy néz ki, mintha egy használható eszköz lenne benne. Ott mosolyog a 4G felirat, a gyerekzár és a szemkímélés ikonja mellett egy csomó egyéb piktogram (Android, négy mag, 279 grammos tömeg és 4080 mAh-s akkumulátor), a termék fotója sem riasztó. Sok extra nem lesz: 1 Ampert leadó töltőfej és microUSB végződésű kábel akadhat még turkáló kezünkbe.


[+]

Illetve nyilván maga a tablet, amin látszik, hogy nem egy csúcsmodell. Ez egy végtelenül unalmas plasztik fröccsenet, de ha közben jól működik, akkor ez senkit sem érdekel. Van pár kellemes részlet, a bekapcsológomb recés felülete jó ötlet, ahogyan az is, hogy a SIM és a microSD macerálásához nem kell tű, hanem egy kis ajtó mögött bukkannak fel a kártyák. Mondjuk jellemző a dolog anakronisztikus mivoltára, hogy ide microSIM-et lehet betolni. Az előlap ingerszegény, csak egy kamera ül felül, a hátlapon ugyanez lesz, bónusz multimédiás hangszóróval lentebb. Az anyaghasználat nem a műfaj csúcsa, de igazából elég robusztus az összkép.


[+]

A kijelzőnél viszont érezni, hogy vékony volt a büdzsé, az 1280 x 800 pixeles felbontás 8 inchen már határeset, de igazából az IPS panel erejével van gond, napfényben alig látszik és gyorsan csökken a láthatóság akkor is, ha nem teljesen szemből tekintünk reá. Van más baj is: nincs beszédhangszóró. Az Alcatel 3T 8 képes ugyan hanghívások bonyolítására, de a kommunikáció a hátlapon levő hangszórón zajlik kihangosítva, szóval telefon helyett ne akarjon senki egy ilyen masinát. Ennek megfelelően közelségszenzor sincs, bár amúgy sem fogjuk a fejünkhöz emelgetni a gépet.


[+]

De ne legyünk igazságtalanok: magával a tablettel a küllem kapcsán nincs gond, ha elfogadjuk, hogy ez egy olcsó terméknek készült, persze vaskosak a kávák és ingerszegény a formaterv, de nem tűnik úgy, hogy mindjárt szétesik, passzentos a kártyafoglalatokat rejtő takarópanel, jók az oldalsó gombok, nem csúszik, meg lehet fogni, szóval ezügyben kábé azt kapjuk, amire számítani lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés