Több tárhelyet és gyorsabb működét ígért az Android 11 Go Edition

A Google csökkentett rendszerigényű operációs rendszere a teljesítményoptimalizáláson kívül új funkciókat is kapott.

Az Android kompaktabb, könnyített verziója is új főverziót kapott, ami még mindig a maximum 2 GB rendszermemóriával rendelkező készülékekre próbál elfogadható felhasználói élményt nyújtani. Eddig nem voltak túl jó tapasztalataink a rendszerrel, pedig nem a koncepcióval van probléma. Az Android 11 Go Edition 20%-kal gyorsabb alkalmazáskezelést ígér a 2GB RAM-mal szerelt készülékek esetében, 270 MB szabad memóriával pedig összesen akár három-négy alkalmazás is futhat a háttérben.

Hirdetés

A Lite utótagú alkalmazások listája folyamatosan bővül, ezeket kifejezetten szegényes hardverkörnyezetre és kisebb méretű vagy kisebb felbontású kijelzőkre optimalizálták a dizájn és az erőforrásigény tekintetében is. A 2 GB-os eszközökben elérhető 900 MB plusz szabad tárhely lehetővé teszi közel 300 szelfi tárolását vagy egy teljes film letöltését.

Az Android 11 Go megkapta a teljes értékű főverzió chat-kezelését, már a Files Go is rendelkezik PIN kóddal zárolható széffel (biztonságos tárhellyel), az alkalmazásengedélyeket pedig egyedileg kezelhetjük, akár csak arra az időre, esetenként biztosítva a hozzáférést a kamerához, helyadatokhoz vagy mikrofonhoz, amíg használjuk az alkalmazás. A rendszerben pedig már gesztusvezérléssel is navigálhatunk.

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett az Android 11

    Nincs sok változás a gyakorlatban, viszont máris béta tesztnél jár jó pár gyártó telefonja.

  • Lehet értelmes Android Go készüléket is gyártani

    Legalábbis az Infinix Smart 5 papíron teljesen korrektnek tűnik a belépő szinten, száz euró körül. Kár, hogy csak az indiai szubkontinensen és Afrikában mutatták be.

  • Itt az Android 10 Go

    A belépő okostelefonokra szánt Android is elvesztette az édességes nevet, nyert viszont új alkalmazásokat és titkosítást.

  • Alcatel 3T 8 - mondom: GO!

    De hiába mondom. Mire megy egy táblagép az Android csökkentett habzású verziójával? Életképes lehet az a modell, ami a telefonoknál nemigen hozta az elvárt felhasználói élményt?

Hirdetés