2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Ingyenes Android játékok

A következőkben néhány teljesen ingyenes, Android rendszerű telefonokra letölthető játékot mutatunk be.

Android Market

Az Open Handset Alliance által fejlesztett rendszer sikerességét borítékolni lehetett volna, amikor a Google is beszállt a buliba. Az Android már az 1.5-ös verziónál jár, s annak ellenére, hogy jelen pillanatban a nagyközönség mindössze négy széles körben elérhető telefonon ismerkedhet csak az új OS-sel, máris látszik, hogy az Android a következő évek egyik meghatározó telefonos operációs rendszere lesz.

Android Market

Az úttörő szerepet a HTC vállalta magára, a hírek szerint mostantól az új HTC modellek fele Android rendszerrel jön majd, s úgy fest, hogy a taiwani banda elég komolyan is veszi a feladatot, hiszen a Hero megjelenésével együtt megérkezett az első valamirevaló skin is, ami a köztudatba a Sense UI néven vonult be. A többi gyártó - némileg lemaradva - szinte kivétel nélkül tervezi Android rendszerű gép piacra dobását, nemrég tesztelhettük a Samsung Galaxy-t, de nem kell sokat várni a Philips, a Huawei, a Motorola, az Acer és a Sony Ericsson készülékeire sem.

Android Market

A Google nem bíz semmit a véletlenre, a nagyon sikeres App Store mintájára már egy ideje elérhető az Android Market, ahonnan a felhasználók rengeteg alkalmazást tölthetnek le telefonjaikra. Az online áruháznak fizetős és ingyenes tartalmai is vannak, Magyarországról egyelőre csak az ingyenes rész érhető el, de itt is számos olyan alkalmazást találhatunk, amelyek hasznosak, vagy szórakoztatóak. A játékok ilyenek, ezek közül szemezgettünk. A legtöbb ingyenesen letölthető játékra jellemző, hogy van egy nagyobb funkcionalitással bíró fizetős párja is.

Android Market

A Google a közlejövőben nem ígéri, hogy itthonról is elérhető lesz az áruház fizetős része. Ennek okairól nem kívántak nyilatkozni, de az Android Market működéséből az üzleti modell szerint az adott szolgáltatói is részesülnek, ehhez viszont valamiféle megállapodás szükséges. Nyilván értelemszerű, hogy ahol egy T-Mobile G1 hivatalosan is forgalomban van, ott azért illik megoldani a Market elérhetőségét, nálunk viszont egyelőre csupán a Hero kapható a Vodafone-nál, s mivel az Android egy open source platform, ezért a Google nem szól bele, hogy ki, hol, milyen készülékkel és milyen feltétlekkel forgalmaz ilyen rendszerű készülékeket. Éppen ezért olyan jellegű elvárásai sincsenek, mint mondjuk az Apple-nek az iPhone kapcsán.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​d​et​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.