Hirdetés

1More ComfoBuds Mini - kis koma, nagy basszus

Apró taggal bővült a 1More kínálata. A ComfoBuds Mini kényelmes fülhallgató, méretétől nem várt erősségű basszussal.

Hirdetés

Bevezető, kialakítás, üzemidő

Nem minden esetben jó, ha valami kicsi, de a fülhallgatóknál pont jól jöhet, két ugyanolyan fülű ember ugyanis nincsen, így fülhallgatót választani sem feltétlenül egyszerű művelet, ha valaki nincs legalább megközelítőleg tisztában azzal, hogy milyen kialakítású és méretű füles lesz számára kényelmes. A 1More a ComfoBuds Minivel azoknak kínál megoldást, akiknek kicsi fülkagylója és vékony hallójárata van, de azok is használhatják, akiket normál vagy nagy méretű füllel áldottak meg a gének. Utóbbiak azért készüljenek fel rá, hogy Shrek gyertyakészítő műveletéhez hasonló mozdulatsort kell majd minden esetben elvégezniük, amikor kivennék a fülhallgatót. Tapasztalatból írom, átlagos méretű fülek gazdájaként.

Kavicsszerű hatást kelt az apró tok.
Kavicsszerű hatást kelt az apró tok. [+]

Korábban járt már nálunk a ComfoBuds Pro és a PistonBuds Pro is a gyártótól, utóbbit én teszteltem, így nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok, nem is ért csalódás vagy meglepetés. A fehér doboz fedele balra kihajtható, alatta vékony átlátszó plexi mögül néz ránk az 56,5 x 50 x 24,5 milliméteres töltő bölcső, benne a fülhallgatókkal. A töltő formája a Pixel Buds és a Redmi Buds 3 Pro formáját idézi, azoknál kisebb. Középen konszolidált 1More felirat egységesen szürkén a fehér és fekete fülhallgatón is, fölötte az aktuális töltöttséget és a töltést jelző sárga LED, jobb oldalon egy csatlakozásra kényszerítő gomb, alul pedig az USB-C csatlakozó. Opció a vezetékmentes töltés is, erről később. A tok csúszós, így a 34,9 grammjával könnyedén megszökik kezünkből, ha nem figyelünk. Felülete matt, a fehér színű változat nálam egy hete van mindennapi használatban a cikk megírásakor, táskában és zsebben utazott legtöbbet, de foltokat és karcokat nem szedett magára. Mindenesetre nem garantálom, hogy a farmer kékje hosszú távon nem fogja elszínezni a bölcsőt.

A tokban stabilan ülnek a fülhallgatók.
A tokban stabilan ülnek a fülhallgatók. [+]

A fülhallgatókat rejtő fedél mágnesesen zár, erősen a helyén tart. Alatta a két füles, ami egyenként 17 x 15 x 13 milliméteres, tényleg apró. Fülből kifelé néző érintőfelületükön egy 1More logó, egy fehér színnel fel-felvillanó LED található, plusz egy S méretű gumiharang előre bekészítve a használatra. Az in-ear kialakítású 3,7 grammot nyomó fülhallgatókat mágnes tartja a tokban, ez erősen és biztosan helyére rántja a jobb és bal fülest is. Egyértelműen jön, hogy melyik füles melyik oldalra kerül, de egy L és R betű is segít a döntésben. Ha nem lenne kényelmes az S méret, a dobozban a töltő bölcső alatt találunk XS, M, és L méretű gumiharangot is, nekem az L vált be, ezzel ült meg kényelmesen a fülemben a Mini. A fehér változat esetén arra készüljünk fel, hogy az olcsó szilikon harangok egy hét használat után már láthatóan kezdenek elszíneződni, hiába tartja tisztán fülét és fülhallgatóját is az ember.

A fehér gumiharangok rövid idő alatt elkezdenek elszíneződni.
A fehér gumiharangok rövid idő alatt elkezdenek elszíneződni. [+]

A Goboo által küldött dobozban van még egy USB-A - USB-C töltőkábel, ezzel másfél óra kell, hogy 0%-ról 100%-ra töltsük a 440 milliamperórás akkumulátort a tokban. Van vezeték nélküli töltés is, Qi szabvány szerint vesz fel áramot a bölcső maximum 3,5 wattal. Arra készüljünk fel, hogy az apró tekercs miatt nem elég bárhová a töltőre dobni a tokot, a LED felvillanása segít, ha megtaláltuk a megfelelő pontot. A fülhallgatók 0-ról 100%-on 70 perc alatt vannak, ám ha nincs ennyi időnk elég nekik 10 perc a tokban másfél óra ANC nélküli zenelejátszásra. Tapasztalataim szerint egy órányi zenehallgatás erős ANC beállítással, 50%-os hangerőn AAC kodekkel tizenhét-húsz százalékot vesz le a fülhallgatók 100%-ra töltött 34 milliamperórás akkujából, amivel a gyártó által ígért 5 órás üzemidőt hozza az eszköz újkorában. A maximumra töltött tokban plusz 15 órányi lejátszásra elég energia van. Ha az ANC-t kikapcsoljuk, akkor egyhuzamban 6 óra lejátszást tudnak a fülesek és plusz 18 órányi dzsúszt rejt a tok.

A doboz tartalma.
A doboz tartalma. (forrás: 1More)

Futottam, sétáltam, fetrengtem relaxáltam, ültem, álltam a teszt ideje alatt, s miután kicseréltem az L-es gumiharangra a gyárit, a ComfoBuds Mini kényelmesen és stabilan ült a fülemben. A fej síkjából nem áll ki az eszköz, így akár párnán fekve is használható. Az egyetlen problémám a kialakításával, hogy túl mélyen ült a fülkagylómban, így a berakáshoz és a kivételhez kicsit csavarni kellett rajta, plusz nincs igazán megfogható felület a kivételéhez, amivel ez nem a legszebb művelet, ráadásul nem is lehet olyan gyorsan kikapni, mint mondjuk egy száras kialakítású társát. De, hogy valami pozitívval zárjam az oldalt: IPX5 védettséget élveznek a fülesek, így edzés során nem kellett aggódni, hogy a verejték kárt fog tenni bennük.

A bölcső alján USB-C, de van QI vezetékmentes töltés is.
A bölcső alján USB-C, de van QI vezetékmentes töltés is. (forrás: 1More)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • 1More

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés