MWC 2018: Saját fülhallgatóival érkezett a 1More

Ha a nagy kiállításon nem is, a szűkebb körnek szánt Mobile Focus Global eseményen a 1More is képviseltette magát egy saját standdal. A cég nevét leginkább a Xiaomi in-ear fülhallgatói kapcsán hallhattuk, ők szállították be ugyanis a legtöbb ilyen kütyüt a kínai cégnek. A mobilgyártó jól ismerte föl, hogy a tényleg kiváló minőségű, de elérhető áron kínált hangkeltőknek komoly piaca van, és az eddigi tapasztalataink alapján az is jó döntés volt, hogy pont az amerikai székhelyű 1More-t találták meg a feladatra.


[+]

A cég képviselőjével legfőképpen arról beszéltünk, hogy milyen különbségek vannak azonos technológiájú típusok között Xiaomi és 1More logóval, ez természetesen a hangolásban keresendő. A kínai cég a saját mobiljaihoz és vevőköréhez igazítja a hangképet, a 1More-nál pedig többek között Luca Bignardi zenész és hangmérnök segített a finomhangolásban. Ezzel állítólag azt érték el, hogy azonos típuson belül a Xiaomi fülhallgatóit jó hallgatni telefonnal, ha valaki populárisabb hangképet keres, a 1More-t pedig a részletek szerelmesei és a zenével munkaként is foglalkozók találják majd jobbnak.


[+]

A kütyüket meghallgatva az is egyértelműnek tűnt, hogy nem csak a minőségi szintek ugranak, ahogy feljebb lépünk árban, nagyon komoly különbségek vannak a zenei élményben, aki a basszusokat keresi, a 3 armatúrás + 1 dinamikus példánnyal jár jól, az olcsóbbak jóval semlegesebb hangképűnek tűntek első blikkre.


[+]

A cég alapvetően bízik a 3,5 milliméteres jack csatlakozó fennmaradásában, ami a következő pár év mobilos piacát illeti, de természetesen készülnek Bluetooth-megoldásokkal is, ilyen például az iBFree Sport. Végül, de nem utolsó sorban a fülhallgatók „bejáratásához" készült 1More Assistant alkalmazást is demózták, ami Androidra és iOS-re érhető el.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Hybrid headset bemutató

    Armatúrás és dinamikus meghajtót használ egy időben a Xiaomi Piston fülesek örököse, nevét is ebből a kettős megoldásból kapta. Vajon sikerült a technológiák előnyeit egyesíteni?

  • Xiaomi Piston 3 - kényelmével nyer

    Ellátogatott hozzánk a Xiaomi Piston 3, ami az utóbbi idők egyik leginkább kedvelt headsetes in-ear fülhallgatójának utóda. Folytatódhat a siker?

Hirdetés