1More PistonBuds Pro - Szelep Kupa

Kicsi, könnyű, sokoldalú és jól is szól. De azért vannak hiányosságai is.

Hirdetés

ANC, hangzás, verdikt

A hallójáratba illeszkedő in-ear kialakítással alapból blokkol valamennyit a külső zajokból, az aktív zajszűrés erre jelentősen rásegít. A termék leírása szerint 38 decibelig állítja meg a külső hangokat, ezzel és 50 százalékos hangerővel a Széll Kálmán tér forgatagának zaját teljesen ki lehet zárni az erősre állított ANC-vel. A metró hangja sem fog zavarni, a hangosbemondón keresztül a következő megállót viszont már érteni fogjuk. Az erős mellett a másik ANC-s opció a WNR, ez a Wind Noise Reduction, vagyis a szélzaj-csökkentés, ilyenkor a fülesenkénti két-két mikrofon egyike állítólag a szél hangjainak kiszűrésén munkálkodik. Gyakorlatban ez valamivel gyengébb zajszűrést eredményez, inkább tűnt nekem marketinges trükknek a dolog, mint hasznos funkciónak.


[+]

Van még átengedő mód, ezzel tompán, de érthetően jól hallani, mit mond a másik, nincs zavaróan robothangja a hozzánk beszélőnek, saját hangunkat is a valóságosnak viszonylag megfelelően fogjuk viszonthallani. A mikrofonok telefonáláskor is kellemes hangot biztosítanak, erről a lentebb beágyazott videóban próbáltam némi mintát visszaadni. A teszt során a vonal túlsó végén beszélő egyszer sem panaszkodott arra, hogy halkan vagy szaggatottan érkezne hozzá a PistonBuds Prón keresztül a hangom.

Az alapértelmezett hangprofil kedvez a beszélgetős műsoroknak, podcasteknek, de meglepően kiegyensúlyozott a zenei kép is, amit vissza ad. Aki inkább szereti, ha csak a dob meg a basszus zakatol a füleiben, annak egyből három mélykiemelő EQ lehetőség látja el igényeit, de van elektronikára, popzenére, podcastekre, akusztikus dalokra és vokalistákra kihegyezett mód is. Manuálisan nem állíthatjuk az EQ-t, az előre telepített profilokhoz a Sonarworks adta a nevét.

A hangokat részben titánötvözetből készült 10 milliméteres dinamikus meghajtók szólaltatja meg. Alapértelmezett EQ mellett a térérzet kellemes, a hangzás élettel teli. A középtartomány az eddig nálam járt hasonló árú fülhallgatóknál részletesebb, nem érződik a szegmensre jellemző V-karakterűség túlzott, erőszakos mélyekkel és magasokkal. A részletesség és térérzet teszteléséhez referenciaként a kedvenc Radiohead-albumomat szoktam minden fülhallgatón meghallgatni, a Kid A nem tudott olyan feladatot adni a PistonBuds Prónak, amit utóbbi ne tudott volna jó eredményt hozva teljesíteni 50 százalékos hangerőn. Amint emeljük a hangerőt, a részletesség azonban úgy torzul, illetve aktív ANC mellett számolnunk kell némi folyamatos alapzajjal is. Ezzel nekem általában az a problémám, hogy nyomás érzését kelti a fülemben, a tesztalanynál ilyet nem tapasztaltam.


[+]

Összegezvén a dolgokat: a PistonBuds Pro kellemes meglepetés, korrekt csomag minimális hiányosságokkal. Legfájóbb számomra a több eszköz támogatásának hiánya, a hangminőség és a kényelmes kialakítás kárpótolt. A teszt készültekor a PistonBuds Pro ára 55 euró (közel 20 000 forint), ezzel a Redmi Buds 3 Pro közvetlen konkurense, mely több funkciót kínál, valamivel gyengébb szoftveres támogatás mellett. Akinek a jobb hangzás fontos, annak a 1More szerintem jobb választás lehet, aki pedig a lehető legtöbbet szeretné a pénzéért, az inkább nyúljon a Redmiért. A kategóriában érdemes még megnézni az ANC nélküli Honor Choice-t, illetve ha erősebb zajszűrés és sok basszus kell, akkor a 1More kínálatából a ComfoBuds Pro verzióját, igaz, annak száras kialakítása sokaknak elrettentő lehet.

Virág Dani

A terméket a Goboo küldte el a számunkra, erre a linkre kattintva lehet megvásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 1More

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés