1More ComfoBuds Mini - kis koma, nagy basszus

Apró taggal bővült a 1More kínálata. A ComfoBuds Mini kényelmes fülhallgató, méretétől nem várt erősségű basszussal.

Hangzás, ANC, verdikt

SoundID ide vagy oda, a ComfoBuds Mini rengeteg mélyet kínál, de azt nem egyenlő elosztással, főleg a basszus dominál, ami rendszerint el is viszi a rivaldafényt. A SoundID-vel sikerült némileg visszafognom ugyan, de a közép- és magas tartomány nem lett tőle részletesebb, általánosságban hiányzik a ComfoBuds Miniből a tisztaság, különösen a magasabb hangokból. Példákkal élve: a modern rádiópop vagy a mélyekre építő elektronika jól áll a 7 milliméteres grafén dinamikus meghajtót használó fülhallgatónak, de egy zongorára írt feldolgozás, a vokálra kihegyezett dalok, vagy a klasszikus zene nem, a magas és középtartományú hangok lapossága, azok energiája és részletessége hiányának okán. ANC bekapcsolása tovább segíti a mélyek dominanciáját, erre a szélzaj-szűrő WNR mód rátesz egy extra lapáttal, a fülhallgatóhoz képest a legkiegyensúlyozottabb hangzást a zajszűrés kikapcsolása adta. A beszélgetős műsorok, podcastek hallgathatóan, de szerintem a kelleténél fakóbban szólnak.

A 1More ComfoBuds Mini a fülemben.
A 1More ComfoBuds Mini a fülemben. [+]

AAC és SBC kodektámogatás van, alapértelmezett az AAC. A sztereó elválasztás jó, a térérzetet közepesre értékelném, a mélyek betöltik a rendelkezésre álló teret, minden mást elnyomnak. Amennyiben viszont csak egyik fülhallgatót szeretnénk használni, a szeparáció megbolondul, és nem küldi rá mindkét sávot az aktuálisan használt fülhallgatóra. Tökéletes példa erre Bowie Space Oddity-je: a bal fülhallgatón szóltak a dobok, de a gitár és a második sáv a vokálból nem, ha kicseréltem a jobbra, akkor pedig a dobok hiányoztak, ám minden más, eredetileg oda szánt hang megvolt.

Hirdetés

Hasonlóan felemásak az érzéseim a hívás közbeni hangminőséggel. Én a vonal túlsó felén beszélőt digitális függönyön át hallom, ráadásul random időközönként csak a jobb fülhallgatóból (!), de az én hangomat meglepően tisztán, bár kicsit halkan adja vissza a négy mikrofon. A cég szerint AI segít megszűrni a beszélő hangját és felerősíteni azt, és van egész jó szélzaj-szűrés is, de összességében van még hova fejlődnie az algoritmusnak. Tegyük hozzá, hogy egy ilyen méretű fülhallgatótól jogosan nem várhatunk olyan beszédhangminőséget, mint egy száras TWS-től, így ha valaki sokat telefonálna vagy videókonferenciázna a Minivel, akkor inkább más eszközt válasszon.

A zajszűrés három fokozatban állítható: erős, közepes, szélzaj csökkentése (WNR). Az erős állítólag 40 decibelig megfogja a külvilág hangjait, ez mérsékelt hatékonysággal működik. A monoton zajokat, mint a villamos vagy a metró zúgása megállítja, de az olyan többfrekvenciás hangok, mint a beszélgetők vagy az utca zaja már áthallatszódik 50%-os hangerőn. Az ANC erősre állítva meglehetősen erős sziszegéssel dolgozik, ami egyeseket zavarhat, amikor csendesebb, például irodai környezetben vannak, a közepes beállítás már nem. A WNR használata szeles időben kültéren javallott, közepes sziszegéssel, de a szél hangjait kellő erősséggel állítja meg. A transzparens mód kellő mennyiségű hangot enged be, de arra fel kell készülnünk, hogy a telefonhívásokhoz hasonlóan itt is tompító digitális függöny mögül fogjuk hallani a beszélőt.


[+]

Gyorsan összegezve: nem tökéletes a 1More ComfoBuds Mini, de nem is rossz termék. Olcsóbban jobb hangzást kapunk a PistonBuds Próban, vagy androidos telefonnal használva több tudást a Redmi Buds 3 Próban. Ezek viszont egyből ki lettek lőve az esélyesek listájáról ha valakinek kicsi füle van. Nekik megérheti kifizetni a ComfoBuds Miniért a 100 eurós árat, hisz korrekt mérettel és súlyelosztással egy kényelmes, sok kritériumnak eleget tevő fülest kapnak. Csak bírják a basszust.

viragdani01

A terméket a Goboo küldte el nekünk, erre a linkre kattintva megvásárolható, március 31-ig bevezető kedvezménnyel és ajándékkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 1More

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés