1More PistonBuds Pro - Szelep Kupa

Kicsi, könnyű, sokoldalú és jól is szól. De azért vannak hiányosságai is.

Bevezető, kialakítás

Megjelenése előtt érkezett a 1More PistonBuds Pro a szerkesztőségünkbe a Goboo jóvoltából, így a hivatalos értékesítés kezdete előtt kipróbálhattuk a fülest. Eddig csak olvastam a 1More termékeiről, a PistonBuds Pro volt az első, amit ki is próbálhattam, a bő kéthetes teszt pedig semmilyen világmegváltó élményt nem adott, de kellemes utóízt hagyott maga után. Az egyik közvetlen előd még a Xiaomi neve alatt működött vezetékekkel, a Piston 2-ről még 2015-ben írt Ákos.

Hirdetés

A terméket rejtő csomagolás átlagos méretű, a fülhallgató méreteihez viszonyítva mondhatni feleslegesen nagy is. A zsugorfóliát leszedve, majd a doboz tetejét leemelve egyből a töltőként is szolgáló tokkal nézünk szembe. Alatta némi dokumentáció, három szett fülkagylóba illeszthető gumiharang (S-től L-ig), valamint egy egyik végén USB-A, másikon USB-C töltőkábel található. Vezeték nélküli töltést a tok nem támogat, az USB-C csatlakozó hátulra került rajta, mellé pedig a manuális párosítást segítő gomb. A hordozó összeszerelési minősége jó, nem recseg, nem ropog, a felhasznált műanyag érzetre viszont olcsóbb hatást kelt, mint például a Redmi Buds 3 Pro bölcsője, engem leginkább egy doboz Tic Tac cukorkára emlékeztetett, mint méretre, úgy tapintásra, de azért szerepeljenek itt a pontos dimenziói: 58 × 23 × 37,7 milliméter és 39 gramm.


[+]

A tok elején LED van, ez sárgás színnel jelzi, ha kellő töltöttségünk van, de a fülhallgatókon is egy-egy kisebb, fehér fényű LED található, amik a fehér színnel villogva közlik a kapcsolódást. A zsanér erősen zár, a fülhallgatókat pedig a mágnesek biztosan tartják helyükön. Kialakítása miatt egyértelmű, hogy melyik fülhallgató melyik fülbe kerül, de L és R felirat jelzi a tokon, illetve a fülesek testén is, hogy mit hova illendő dugni.


[+]

Darabja 4,5 grammot nyom a füleseknek, az én átlagos méretű fülemben az M-es gumiharanggal kényelmesen megültek, nem álltak ki nagyon a fülemből, és egy egyórás futás során sem mozogtak el. IPX5 védettségük van, izzadtság vagy apróbb eső elvileg nem tesz bennük kárt, arra azért vigyázzunk, hogy ne mossuk ki őket. Szerkesztőségünkbe fehér tesztpéldány érkezett, ennél a tok teteje és a fülhallgatók szelepfejre hasonlító végén levő érintőfelület fémesen ezüst színű, a fekete verziónál fekete. A termosztatikus szelepfejre emlékeztető egységet megfogva könnyű a hallójáratba bedugni a fülest, és ha esetleg igazgatni kell, akkor sem fogjuk véletlenül parancsra ingerelni az érintőrészt. A fehér tok táskában, nadrág- és kabátzsebben is utazott velem, foltot, elszíneződést nem szedett magára.


[+]

Fülhallgatónként 38 milliamperórás teleppel vagyunk ellátva, ezt egy óra alatt tölti fel a 410 milliamperórás akkumulátort rejtő tok. A tok teljes feltöltése két órát vesz igénybe vezetékkel (5W, 5V, 1A) és összesen 20 órányi üzemidőt ígér vele a gyártó ANC-vel, tízzel többet zajszűrés nélkül. A tesztidőszak alatt én legtöbbször az ANC-t bekapcsolva használtam a cuccot 50-60 százalékos hangerővel, ezzel egy órányi zenelejátszás 20 százalékot merített fülesenként, amivel túlzás nélkül kimatekozható a gyártó által ígért 5 órás időtartam. A teszt során napi több órányi zenehallgatással a tok nagyjából 40 százalékot merült, de két hét alatt nem kért újra töltőt. A zajszűrés a fülhallgató érintőfelületét megérintve, vagy a támogató applikációban is bekapcsolható, van külön átengedő és szélzaj-csökkentő mód is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • 1More

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés