Redmi Buds 3 Pro - nem mindegy, mennyiért

ANC, vezeték nélküli töltés, korrekt hangzás, Bluetooth multipont és IPX4 viszonylag olcsón. Kínában olcsóbban.

Bevezető, külső

2021 májusában mutatkozott be a Redmi AirDots 3 Pro Kínában, mely az öreg kontinensre már Redmi Buds 3 Pro néven érkezett meg. Ugyanarról a termékről van szó, a kínai és a magyar árazás között azonban közel tízezer forintnyi különbség van, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül úgy, hogy a füles az ár-érték arányával próbál kitűnni a mindent elborító TWS áradatból.

Hirdetés

A Redmi Buds 3 Pro előtt a Xiaomi családhoz tartozó márkák fülhallgatói közül csak a Mi True Wireless Earbuds Basic 2-höz volt szerencsém, így - bár nem szép dolog az előítéletesség - nem vártam sokat a Redmi fülhallgatójától, ám annál kellemesebbet csalódtam. A csomagolás és az összeszerelés minősége hozza a háromszor-ötször ennyibe kerülő kiegészítők szintjét. A fülhallgató színéhez passzoló dobozt (fehér a szürke füleshez, fekete a feketéhez) kinyitva a bölcsőjükben találjuk a fülhallgatókat. Alatta egy kisebb papírdobozban három pár gumiharang (S-től L-es méretig), valamint egy USB-A - USB-C töltőkábel várja a használatot. A fülhallgatókon alapból M-es méretű gumiharangok vannak, ezek az átlagos méretű fülemben kényelmesen ültek, egy 40 perces futás során sem mozogtak el, nem kellett őket igazgatnom. Az IPX4-nek hála a verejték sem tett kárt bennük.


[+]

A fülesek darabja 4,9 grammot nyom, így nem húzza, nem nyomja a fület (még maszkban sem), a tokkal együtt 55 gramm súlyú a cucc. Kényelmesen elfér zsebben, táskában, viszont a nálam járt matt szürke tesztpéldány hajlamos volt kisebb-nagyobb foltokat felszedni, például a farmerem kékje megfogta a fedelet. Ilyen esetben nedves rongy, gyors törlés, és már olyan is mint az új, a fedél pedig közben stabilan tart. A mágnes és a zsanér meglehetősen erős egyébként, véletlenül biztosan nem fogjuk kinyitni a tokot. A fülesek kivétele és visszatétele egyértelműen jön, kialakításuk miatt nem tudjuk őket rosszul a tokba tenni. A Redmi Buds 3 Pro kialakítása szár nélküli in-ear, a fülkagylóban és a hallójáratban egyszerre ül a kütyü, nem lóg ki a fül síkjából. Az nem tetszett, hogy az ovális alakú érintőrész fényes, furcsán elüt az ametisztre hajazó felület a többi matt résztől. Érintésérzékenysége megfelelő, dupla vagy tripla tapintásra reagál, fantomérintéseket pedig nem produkált a másfél hetes teszt alatt.


[+]

Az engem egy kavicsra emlékeztető tok elején találunk egy gombot a manuális párosításhoz és egy LED-et, utóbbi fehéren világít, ha kellő töltöttsége van a beépített 470 milliamperórás telepnek, narancssárgán, ha már merülünk. A tok alján az USB-C csatlakozó, a hátulján pedig egy szolid Redmi felirat található, ami fölött egy Qi szabványú töltés felvételére alkalmas tekercs található. A maximum 5 watt felvételére képes vezeték nélküli töltés kicsit lutri, nem minden esetben működött nálam: a Galaxy S10+ hátuljára téve például nem érzékelte a telefon által megosztott energiát a fülhallgató, de egy asztali töltőlapra lerakva simán szívta az áramot. A mellékelt vezetéket egy 5 wattos fali adapterbe dugva 2,5 óra kellett a fülhallgatónak a teljes feltöltéshez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés