- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
No, átnyargaltam MIUI 10 Global 8.7.12 verzióról Global 10.1 stable-re (10.1.1.0).
(legújabb Magisk és OrangeFox)Úgy másfél hét használat után azt kell mondjam, nagyon kellemes csalódás, sokkal jobb az üzemidőm és talán egy leheletnyit gyorsult is a telefon. (bár lehet, hogy a a cache-léseknek köszönhető).
Sokadjára is köszönet a remek leírásokért!
-
adrian94
őstag
Sziasztok
Redmi Note 4-ről mire lenne érdemes váltani ha olyan telefont keresek ami:
- szebb képeket csinál az elő és a hátlapi kamerával is
- van előlapi vaku (de ha nincs, csak szebb képeket csinál az már jó)
- minimum 4/64-es
- minimum 4000 mAh aksiGondoltam a Redmi Note 5-re.. Arra megérné váltani? Van akkora különbség a két telefon között?
Árban 70-75.000 ft max.
-
Whist
aktív tag
válasz adrian94 #30402 üzenetére
Ha az 5-re nem is, a 6-ra inkább lenne érdemesebb váltani.
Esetleg Honor 8X/ Honor Play.
Mate 20 Lite egy kicsit drágább, de mindenképpen jó vétel lenne.
Utóbbi háromnak nem 4000,hanem 3750 mAh az akksija.Sajnos az árfekvésben magasabban elhelyezkedő Huawei Mate széria rendelkezik ilyen kapacitásúval.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
Honor Play kamerája minden, csak nem jó, ráadásul 100k körül van, ahogyan a többi általad ajánlott konkurens márka is. Akkor már inkább házon belül a Pocophone F1, teljesítményben, akkumulátorban és kamerában is jobb az említett Huaweieknél.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
crok
Topikgazda
válasz Gézengúz #30399 üzenetére
Biztosat nem állíthatok mert egyrészt az LTE, LTE Adv., a kínai TD-LTE és a VoLTE ahogy van annyira egy elszabott, "kvázi - senki - se - követ - következetesen - semmi - szabványt - mert - nincs - is - igazán - szabvány - és - sok - ISP - eleve - más - tech - szinten - van" dolog hogy ha kompatibilis lesz akkor az lesz, ha nem akkor nem. (Érdemes pl. csak a Wiki szócikket elolvasni..) Indiában a Jio miatt pl. fontos lenne a VoLTE nekik de ami szívás van/volt náluk vele az valami borzasztó (elárasztják a fórumokat, dulván'). Mert nem mindegy mit tud a szolgáltató, mit tud a telefon hardver és mit tud a ROM meg a modem firmware felette (B20, nem-B20, támogatott csatornasávszélek, opcionális lehetőségek, energiatakarékosság használata, mert ugye ha bekapcsolják és egyik telefon nem támogatja akkor ott a VoLTE nem fog menni vagy nem úgy fog menni vagy meríti majd a telefont mintha nem lenne holnap..). A helyzet nagyon hasonló a SIP protokollhoz: SIP-SIP mindkét oldal csak a gyártó Cisco vagy Avaya vagy Nortel.. összefütyül de nem biztos hogy működik.. pedig SIP..
Ha a szolgáltató közzészteszi a kompatibilis eszközök listáját (mint a UPC pl. a médiakártyák+CF aljzatokkal a TV-kkel való kompatibilitás, ugye arra is van közösségi lista hogy mivel működik pluszban) úgy lehet majd csinálni listát erre is (hátha a tech. követelkményeket is közzéteszik és akkor össze lehet majd nézni mindenféle telefonnal). Bocs a hegyomlásnyi offért de annyira off hogy ha lehetne offba ágyaznám az offot. -
vornia
senior tag
Mi x camera, mi 10 camera+
Ezt próbálta már valaki? -
xTech
tag
@crok: tudsz valamit a MICB-ről? Kerestem a Magisk modulok között, de nem találtam. Már a githubos oldal sem elérhető.
-
crok
Topikgazda
Jó kérdés.. nem tudok. Valahol van egy mentésem szerintem ha kell.Szerk: Letölthető innen Sourceforge-ról
(Telegramos Magisk Modul csatorna linkje):
Mido Camera Booster 2.0 - utolsó 2018.11.17[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Imi1981 #30413 üzenetére
Igen, azt is és leírás/működés szerint a modul MIUI9/10 és Treble custom ROM-okon is lecserél file-okat de pár dolog csak MIUI Camera-val fog működni (pl. portré mód engedélyezése elöl-hátul..) - lecserél egy valag .so-t a /vendor/lib-ben (mindhárom kamera modulra vonatkozóan), egy csomó XML-t (pl. a device_feature listát és a Samsung modulhoz külön egy XML-t) és a media_profile-t (kép- és hangfelvétel javítás/reszelgetés). A modult teljes readme-jét feltettem pastebin-re [ide].
[ Szerkesztve ]
-
Rotor82
aktív tag
Lenne két kérdésem a szakikhoz:
1.:
crdroid 9.0 -ról crdroid 8.1-re hogy tudok visszaállni? Elég a clean install? (Wipe cache, system, & data)
Vagy a két rom közé kell még valami más is esetleg?2.:
HA pedig mégsem jönne be a crdroid 8.1, akkor gyári 8.1-re hogy tudnék visszaállni?Köszi a válaszokat előre is!
-
crok
Topikgazda
válasz Rotor82 #30417 üzenetére
1,
Clean install - mindig, ha főverzióváltás van.2,
"HA pedig mégsem jönne be a crdroid 8.1,"
Mert akkor most épp mit használsz? Nem 9.0-ra váltanál 8.1-ről?
"akkor gyári 8.1-re hogy tudnék visszaállni?"
Gyári? A gyári az MIUI és max. Nougat (7.0) és
visszaállni egyszerű: MiFlash + fastboot ROM
(a /vendor ugyanis a /cust kell legyen ha MIUI kell
és így az cink lesz mert nincs meg a tartalom)
vagy megoldható recovery ROM-al is ha kell. -
crok
Topikgazda
válasz kmarci25 #30416 üzenetére
Én ennyit tudok róla
de majd a hozzáértők hozzátesznek / elvesznek / javítanak ( :HDR Pro:
"igazi", definíció szerinti HDR, a kamera 3 vagy több képet csinál különböző expozíciós értékekkel, majd ezeket "összefésüli" egy HDR képpé. A probléma ugye az, ha mozgás van a képen: ha a kamera nem elég gyors akkor a 3+ kép vagy elmosódik vagy nem pont ugyanaz van rajta így nem tudja összefésülni jól/szépen. Ha nincs mozgás a képen akkor marhajó képeket tudsz vele lőni.HDR Live:
"real time" HDR "effect" - csinál egy képet aztán szoftveresen mókolja rá a HDR hatást (filtert, alacsony megvilágítás javítást, etc..) - de esetleg ha van EIS támogatás (képstabilizálás) akkor azt használja. Ez ugye akkor jó ha mozgás van ("live") és nyilván a 3+ kép nem lesz "ugyanaz" vagy pl. nem elég gyors a kamera és elmosódna. -
Alister71
nagyúr
Sziasztok
Lenne egy olyan problèmám, hogyha megosztom a netet, tudok csatlakozni laptoppal, másik telefonnal, viszont internet elèrès nincs.
Nem tudok rájönni mi lehet a gond, mèg egyik telefonom sem csinálta ezt. MIUI 10 van, stabil verzió, vodás sim. Próbáltam mindkèt sim foglalatban a kártyát.
A mobilnet amúgy működik.Alister from Hell
-
crok
Topikgazda
válasz Alister71 #30427 üzenetére
Összefogalaló -> crok logout blogja - van tartalomjegyzék is pastebin-en -> keresés az oldalon -> hotspot -> kezdd el olvasni az ötödik ponttól, ha Vodás vagy akkor 5.c.
[Kérlek olvassatok összefoglalót.]
-
gaara01
tag
Sziasztok!
Redmi Note 4. Beállítottam régen egy olyan dolgot a telefonon, hogy ha a sajátomon nem érnek el, irányítsa át a hívást a cégesre. Hol találom én ezt? -
fert1976
lelkes újonc
válasz adrian94 #30402 üzenetére
sziasztok! segítséget szeretnék kérni. van kb 1,5 éves note 4 em. pár hét fórumolvasgatás után mindig frissítettem. most a 10 es miui van rajta, nem rootolt stb. normál verziójú. az osztrák bank nevezetesen a Bawag PSK Security appje mióta frissült nem jelenik meg azonnal az alkalmazás leállt üzenet fogad. Ritkán használom de most derült ki ha valamiért nem megy, az eddigi verzióknál ment be tudtam lépni. tulajdonképpen a tranzakciókhoz ad egy kódot ez az app. minden engedély adott . most nem megy. valaki érthetően megírná merre nezegessek a menüben h újra menjen? köszönettel András
-
crok
Topikgazda
válasz fert1976 #30432 üzenetére
Ha leáll egy app akkor általában van róla bugreport. Esetleg küldd el nekem mit ír. De első körben: próbáltad már törölni és újra feltenni? Csak a cache-t törölni? (Törlés&újratelepítés alatt azt értem, hogy Beállítások -> Telepített appok -> appot kikeresed -> alul adatok törlése -> minden -> majd utána uninstall -> Playből megint install -> működés ellenőrzése)
-
crok
Topikgazda
Pie alatt van olyan gondotok, hogy lassan ébred fel a készülék? Elvileg van rá fix (egy Magisk modul), gyanítom ha beválik akkor integrálják is innentől a ROM-okba majd (egy rendszerértéket ír át csak amúgy, akár init.d scripttel is betolható). Feltettem a Mega tárhelyre a Magisk modulok közé (Fix-Display-Delay-mido.zip)
-
kanyi51
senior tag
Crock : ment privi és email, léccci néz rá.
-
crok
Topikgazda
válasz fert1976 #30434 üzenetére
Cink. Az új MIUI 10 Notificaion Manager hibája lesz.
Más Dec. 5 óta szív ezzel
https://en.miui.com/thread-4768445-1-1.html
Beállítások -> Értesítések -> App értesítések -> BAWAG megkeresése -> értesítések megjelenítésének kikapcsolása <- így legalább az app elindul.. -
fert1976
lelkes újonc
-
kropi
tag
Pardon, rossz helyre írtam.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Na ez vicces lesz..
Hogyaszongyahogy': Xiaomi.EU eheti ROM
"This week is our last release for devices with Android 6.0/7.0"
Azt hiszem a MIUI alapú ROM-oknak Midora most kezd majd bealkonyulni..
Meglátjuk mi lesz az új irány : D
Felszállunk a Global Developer vonatra..?
Esetleg MIUIHU mert az eleve a kínait használja alapnak?
Tán' az Epic mert az meg a Global Developert használja alapnak?
Vagy az Oreo / Pie LOS / AOSP vagy leszármazottakra?
Vagy valaki rááll majd a portolásra és frissítés is lesz folyamatosan?
Meglátjuk.. ( : -
mr.tamasbiro
őstag
Még érdemes venni ezt a telefont vagy már nem,mert több mint egy éves idén.?
-
kanyi51
senior tag
válasz mr.tamasbiro #30446 üzenetére
Szerintem most februárban 2 éves, ha nem tévedek
-
crok
Topikgazda
Ez igazabol toled fugg, mert jo telefon, es ha jo aron talalsz es megfelel amit tud akkor teljesen OK, akkor erdemes. De ha tobbre vagysz akkor vegyel nyilvan jobbat mert magaddal cseszel ki. Merlegeld. Frissites nyilvan pont ennyi idovel lesz kevesebb ideig rajta..
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest