- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz zho-lee #29545 üzenetére
Az úgy jó akkor.
Ott a lista alatt van két gomb, hogy Enable MIUI OTA és Disable MIUI OTA. Az Enable-re bökve az összes, a listában levő elemet bepipálja. Ekkor - ha elvileg a Xiaomi BlockOTA frissítés nem tartalmaz új műveletet akkor - elvileg az OTA is működik, OrangeFox-al még a recovery-t se írja felül (a Magisk attól még ugye mindenképp bukó mert az OTA általában tartalmaz kernelt is). Így ha ott minden be van kapcsolva nagy gond nem érhet ( :
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #29552 üzenetére
Magisk Manager -> Settings -> General rész a legelején -> Hide Magisk Manager (a negyedik most).
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #29554 üzenetére
Csak ne felejtsd el a tényt hogy el van rejtve - Magisk Manager frissítésnél történhetnek mókás dolgok.
-
crok
Topikgazda
Ázott telefont amin látszik az indikátoroknál hogy ázott? Garban biztosan nem.
rövid időközönként rezzenés és a telefon nem kapcsol be - akkor ott szerintem már nagy a baj, ott már nemigen kell adatot törölni hogy ne lehessen visszaállítani.. ugyanis valószínűleg preloader módból nem jut tovább, azért indulgat újra.[ Szerkesztve ]
-
-
gabor9991
őstag
Redmi note 4 akkuval vannak problémák.
Iszonyatosan gyorsan merül, 9.6.3.0 és az új 10 alatt is.
Úton van az új akku csak nem tudom annak a cseréje lesz-e a megoldás.
Mobilneten keresztül rádió megy rajta, erre használom napközben.
Itt látszik, amikor délben pár perc töltéssel kb.10%-ról felugrott a töltöttség közel 40%-ra, a netrádiót tovább hallgatva viszont az addigi merülés nem tapasztalható, 2 óra alatt alig merült a grafikon szerint, majd hirtelen azonnal kikapcsolásig.Itt elkezdtem tölteni, szépen emelkedett is a töltöttség, viszont az alsó sávban a zöld vonal megszakad a vége felé, mintha a töltés megállt volna, de közben töltőn volt a töltöttség emelkedéséből ez látható.
Ez szoftveres hiba lehet vagy az akkumulátoron kívül van más baja is?
Ez nem egyedi eset, tegnap ilyen grafikont rajzolt.Azon is az látszik, töltés után nem jelzi a merülést.
Lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz gabor9991 #29563 üzenetére
Szia,
az a telefon nem alszik, folyamatosan ébren van tartva annak ellenére hogy a képernyő ki van kapcsolva. Meg kell keresned mi az ami ébren tartja. Nem tudom milyen rádió alkalmazás fut rajta de lehet hogy magasan tartja az órajelet és amiatt merül jobban, mint kellene - mert ha 8 órán át egyfolytában megy a rádió akkor az belátható, hogy attól merülnie kell.
Mindenki akinek nem alszik a telefonja ajánlom megtekintésre ezeket mielőtt vad akkucserébe kezdene:
Beállítások - Telefonról - CPU-ra bökj 8..10x - Bugreport-ot generálj - a kapott zip-et töltsd fel [ide] vagy [ide] (vagy telepítsd fel magadnak a Battery Historian-t) és nézd meg hogy miért nem alszik a telefon, mi tartja ébren. Nem kell root meg semmi, csak egy bugreport.
PC-s böngészőben a link(ek)et megnyitva és a zip-et submit-elve meg lehet nézni hogy mi tartotta ébren a telefont, mi mennyit és hogyan fogyaszt - egérrel kell követni a diagramokat valamint az összes táblázatos kategóriát érdemes végigböngészni.
Fel kell tenni a BetterBatteryStats-ot (BBS):
(a) ha nincs root, akkor adb-vel pár parancsot ki kell adni hogy a statisztikát kiolvashassa:
(crok logout blogjában benne van a minimal ADB telepítése PC-re, aztán telefonon beallitasok, telefonról, MIUI verzióra koppints vagy 10x (ezzel engedélyezed a fejlesztői módot) majd beállitások, lista végén fejlesztői menü, USB hibakeresést engedélyezt) aztán USB kábellel kösd össze a gépet a telefonnal, nyiss egy parancssort és ezeket a parancsokat kellene kiadni:
adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.BATTERY_STATS
adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.DUMP
adb -d shell pm grant com.asksven.betterbatterystats android.permission.PACKAGE_USAGE_STATS
(b) Sokkal egyszerűbb ha van root, mert akkor megcsinálja magának....és/vagy a Wakelock Detector-t (WLD) de ez csak root-al megy, ezzel (is) megnézheted hogy mi tartja ébren a telefont, beakadt app, beakadt kernel wakelock..
Remek app még a GSAM Battery Monitor is - de root kell hozzá.
És betettem a logout blogomba is mert innentől csak utalni fogok ezekre ( :
-
grim13
csendes tag
ne haragudjatok, késő van és nem akarok vissza olvasgatni miui 10 fog érkezni hivatalosan is a redmi note 4-hez?
-
gabor9991
őstag
Köszönöm újra, hogy ránéztél.
TuneIn az alkalmazás ami megy.
Másfél éve ezt használom munkában, ez a drasztikus mértékű merülés a 9.6.3.0-val jött.Az előtt ugyanez a telefon 8 óra rádió használat után 40%-on volt.
Az ébren tartás úgy rémlik korábban is pont ilyen volt, amikor az alkalmazás aktív, tehát szól a zene, akkor a telefon ébren volt.Ez a TuneIn mai statisztkiája, jól látszik, hogy egész nap ébren tartotta a telefont.A "CPU teljes" mondjuk nekem semmit nem mond, az is lehet , hogy több mint 2 órán keresztül maximumon pörgette a processzort? Melegedést egyáltalán nem éreztem.
Ebből valami kiderült számodra vagy csináljam meg azt is amit az előbb írtál?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz gabor9991 #29567 üzenetére
Igen, a TuneIn stat egybevág az ébrentartási idővel. Simán lehet hogy magas CPU frekvencián volt tartva folyamatosan a készülék. Én így is megcsinálnám amit írtam. Nekem túl szép / túl egyenes / túl egyenletes az a merülés hogy akkuhiba legyen. Max a zip-et küldd el és megnézem én ha nagyon nem boldogulsz.
-
crok
Topikgazda
Chrome-ból bekapott javascript-ben.. #beentheredonethat
-
crok
Topikgazda
válasz sandró60 #29575 üzenetére
@Fejlesztői menü: 29565-ben is írtam de telefonon beallitasok, telefonról, MIUI verzióra koppints vagy 10x (ezzel engedélyezed a fejlesztői módot) majd beállitások, további beállítások a lista végén és annak a végén fejlesztői menü, aztán USB konfig -> na itt legyen MTP.
-
-
regener
veterán
Nekemis megjelent a 10.1.1.0.NCFMIFI frissítés, viszont ha felrakom akkor lőttek a gcamnak ugye?
-
-
crok
Topikgazda
válasz Fishor #29586 üzenetére
Ha nem is tudtál róla akkor nem is használod így neked gyakorlatilag mindegy (: Google Camera, kell hozzá a Camera2API - ami így neked szinte biztosan nincs is bekapcsolva - és egyelőre a globál stabil MIUI 10-ben (meg még jópár MIUI 10 ROM-ban) a Camera2API nem működik úgy hogy a Google Camera is menjen vele.
[ Szerkesztve ]
-
lkristóf
senior tag
Néztem, hogy most már szerepel a kamera beállításaiban a fullhd 60fps, de nem működik, vagyis működik úgy, hogy a kép 2x sebességgel végigmegy a hang meg 1x-esen és félúton nincs kép csak hang, tök jó.
Sebaj akkor marad a 30fps.
+ ha külső mikrofonnal rögzítek hangot a beépített hangrögzítő alkalmazással akkor azt ott nem képes lejátszani csak fájlkezelőből.
-
Silεncε
őstag
Nekem is megérkezett a MIUI10, viszont nem találom a portré módot. Létezik, hogy a Note 4 nem kapta meg? Nem egy nagy érvágás, de na
-
Lujo416
tag
Hali
Olyan gondom lenne hogy jelezte a telefon hogy elérhető az új verzió(miui 10) viszont ha belemegyek a frissítés részbe akkor csak annyit ír hogy ellenőrzés
Akár 1 órán keresztül is ott hagyhatom nem dobja fel hogy frissítés vagy valami
A telefon nem mókolt minden frissítve rendszeresen
Újraindítás nem segít
Valakinek valami ötlet? -
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Anyum összetörte a telóját, lehet ezzel valamit kezdeni?
Üvegfólia szerintetek mennyire fogná meg az aljából kitörő darabokat hogy ne essenek ki?
Esetleg kijelzőcserével van valakinek tapasztalata? Meddig tart?Köszönöm a segítséget előre is mindenkinek!!!
[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
crok
Topikgazda
válasz Lujo416 #29591 üzenetére
Ilyen van akkor, mikor még mindig csak szúrópróbaszerűen mennek ki az "igen, van frissítés" válaszok a frissítéskeresés kérésekre, és mivel nem csaptál le rá egyből és töltötted le legalább így valószínűleg kiestél a timewindow-ból. Megint várnod kell amíg vagy megint belekerülsz a szerencsések közé vagy annyira előrehaladott lesz a rollout hogy már bárki lekérdezi akkor a V10-e adja vissza. Egyébként ez szerintem nem lehet több max pár óránál vagy 1..2 napnál, mert a hivatalos letöltőoldalon ma lett átírva a legfrissebb globál stabil V9.6.3.0-ról V10.1.1.0-ra.
-
NLui
csendes tag
Üdv. Mindenki epekedve várja a miui10 - et. Miért nem váltatok developer romra? Ha a stabilban valami el van b@szva, lehet jó ideig nem javítják. Fejlesztőin ez max. 1-2 hét, de 99%-ban 1. 3-4 hónappal előbb kaptok meg minden új funkciót. Bootloadert sem kell nyitni, annyi, hogy átálláskor törlődik a telefon egyszer. Szép napot 😉
-
-
NLui
csendes tag
Simán letiltod az automatikus frissítést, amíg nem szeretnéd. Stabil, elvileg azért stabil.... Na ez így igaz 😉, elvileg!!! Most soroljátok mennyi a hiba, lásd. előző hsz-ek.
-
Winnie The P
őstag
Hali! Nekem is megjött a frissítés és eltünt az értesítési sávból a telefonszolgáltató neve (Telekom Hu). Mivel az ország déli részén élek nem tudom, hogy mikor fogok szerb hálózatra áttállni. Hogy tudom a kijelzőre varázsolni a szolgáltató nevét? Köszönöm
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
NLui
csendes tag
válasz Winnie The P #29599 üzenetére
Esetleg :
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest