Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz lao ce #5914 üzenetére

    probald meg kulonvalasztani a nagy bummot az egy ponttal es a kovetkezteteseket amiket vonnak belole. akarmilyen elmeletet es kovetkeztetest fel lehet allitani ha azt mondja valaki hogy nincsenek szabalyok (nincs tudomany).
    A nagy bumm egy hipotézis. Nem volt ott egyetlen ember sem, hogy megmérje, lefényképezze, tehát annyit tudunk tenni, hogy a jelenleg megfigyelhető jelenségek alapján megpróbáljuk kitalálni, hogyan keletkezett az univerzum. A mérések alapján a nagy bumm a legvalószínűbb elmélet, azzal semmi baj nincs, hogy ez alapján a tudósok következtetéseket vonnak le. Amennyiben a nagy bumm hipotézis megdől, ezek a következtetések is megdőlnek.
    Az emberiség világról szerzett tudásának jó része ilyen közvetett bizonyítékok alapján felállított hipotézis.

    a hitembe (es a logikamba) az fer bele hogy majd a szingularitasrol is lesznek olyan elmeletek es meresekbol adodo kovetkeztetesek is amik majd tobbet es mast mondanak es az alapjan -nem meglepo modon- mas kovetkezteteseket fognak levonni.
    Elméletek már most vannak a szingularitásokról, mérésekkel viszont elég nehéz alátámasztani őket.

    lehet hogy szerinted a felsobb hatalom tudomanyos neve a szingularitas (vagy az ajto amin kopogtatni kell hozza), de szerintem nem az, pusztan egy olyan mai korlat ami majd le lesz dontve pont ugy ahogy mondjuk az az atomokat is megdolgoztatjuk pedig milyen athatolhatatlan es elerhetetlen volt az a szint.
    Nem. A szingularitás egy olyan valami, amelynek a kiterjedése a nullához tart, tömege a végtelenhez. A nagy bumm elmélet szerint a világunk egy szingularitásból alakult ki. Felső hatalomról szó nincs :) .
    Az általad említett tudományos korlátok lehet, hogy le lesznek döntve, de ez valószínűleg inkább papíron, matematikai módszerekkel lesz megvalósítva. Mint ahogy a húrelmélet sem több matematikai egyenleteknél.

Új hozzászólás Aktív témák