Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #5913 üzenetére

    probald meg kulonvalasztani a nagy bummot az egy ponttal es a kovetkezteteseket amiket vonnak belole. akarmilyen elmeletet es kovetkeztetest fel lehet allitani ha azt mondja valaki hogy nincsenek szabalyok (nincs tudomany).

    a hitembe (es a logikamba) az fer bele hogy majd a szingularitasrol is lesznek olyan elmeletek es meresekbol adodo kovetkeztetesek is amik majd tobbet es mast mondanak es az alapjan -nem meglepo modon- mas kovetkezteteseket fognak levonni.

    vegul itt van a mondat ami miatt irom az egeszet: lehet hogy szerinted a felsobb hatalom tudomanyos neve a szingularitas (vagy az ajto amin kopogtatni kell hozza), de szerintem nem az, pusztan egy olyan mai korlat ami majd le lesz dontve pont ugy ahogy mondjuk az az atomokat is megdolgoztatjuk pedig milyen athatolhatatlan es elerhetetlen volt az a szint. termeszetesen ebbol visszafele az kovetkezik hogy majd lesz tudomany is melle.

    ha hawking newton utan irta volna a konyvet amikor meg elmelet volt csak az atom, akkor kitalalhatod, azt irta volna: ezek a paranyi reszecskek olyan picinyek es megfigyelhetetlenek hogy minden tudomany megszunik. ebbol kovetkezoen semmi de semmi hatasa nincs a vilagra.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák