Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • frame>24

    addikt

    válasz kicsitomi88 #2732 üzenetére

    úhhh, de nem akartam ebbe a topikba belefolyni.
    csak annyi egyenlőre, hogy nem véletlenül van Újszövetség (mely címet szó szerint is kell érteni). Amit te linkelgettél, az mind Ószöv. és azon belül is a zsidókhoz szóló törvények.
    Nehéz olvasmány a Biblia, mert eleve több féle "embercsoporthoz" szól (zsidók, görögök, "a pogányok", a gyülekezet), így az értelmezésnél ezt figyelmbe kell venni.
    Mindenesetre bocs, de amit írtál, az a tipikus példája annak a fatális hülyeségnek, mikor valaki kiragad dolgokat a szöveg-és értelmezési környezetből és aztán höppög.
    Nem gonodolm, hogy a Bibliát valaha is teljes és eredeti igazságtartalmában megértjük, hiszen az eredeti arámi, ill. görög nyelvéről a fordítások során sokat torzult, de ami mégnagyobb baj, hogy emberek olykor érdekből kihagytak, kitöröltek belőle (feltehetően)fontos részeket. Mindezek ellenére a könyvek gyűjteményének egyik fő üzenete, a megbocsátás Jézusi példája, egyetlen más világvallásban sincs így jelen, holott az egyetlen olyan megoldás, ami képes lenne ezt a dzsihádos, vérhörgős, szemet-szemért világot jobbá tenni.

    ▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

Új hozzászólás Aktív témák