Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz D1Rect #15995 üzenetére

    "Valójában az asztrális mágiához van köze, meg a termékenységi ünnephez.
    Attól mert lecseréljük rajta a címkét de ugyanazt csináljuk(locsolkodás, tojás, stb.) nem változik a szertartás lényege."

    Ez nagyon erőltetett. A Hold ciklust idő mérésére is használták. Ha egy kést lehet gyilkolásra használni, akkor akinek a kezében kés van az már potenciális gyilkos?
    Az asztrológia használja a csillagok állását, a Hold fázisait... de ez csak egy eleme az asztrológiának. A lényeg a jóslásban, a szellemi hatalmak befolyásolásában van...
    Amíg nem hozol érveket arra, hogy ezek is jelen vannak a Hold állásával párhuzamba állítva, addig még bulvárnak is gyenge, amit állítasz.
    A Biblia elutasítja mindazt, amire az asztrológiát kitalálták, az ellenkezőjét hirdeti.
    De az idő múlását valahogy ők is nyilván kell hogy tartsák. És mivel nem volt atomórához hangolt eszközük, kénytelenek volt a Föld keringésével és a Hold mozgásával kapcsolatos megfigyeléseik alapján meghatározni az évenként ismétlődő ünnepeiket. :)

    Jézus gyerekkorával kapcsolatban nem az a gond, hogy van, ami sérti a keresztény emberek önérzetét. Sokkal inkább az, hogy nem tényekre épülnek a vadabbnál vadabb feltételezések.
    Pont te oktattad ki a hivatkozott hozzászólásodban Noddy-t, hogy nincs tisztában a tényekkel.
    Tudomásul kell venni, hogy se a bibliai könyvekben nincs részletezve (egy-két momentum van azért), sem a Biblián kívüli könyvekben nincs hitelesen sehol leírva Jézus gyerekkora... tudtommal egy pszeudokanonikus evangélium említi, ami Jézus halála után több száz évvel később született..
    Tehát tények nincsenek. És ha nincsenek tények, akkor miért gond, hogy a Jézus gyerekkorára vonatkozó megalapozatlan állításokat nem fogadjuk el? Te tisztában vagy a tény fogalmának lényegével? :)

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák