- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
csavarlazito
tag
válasz
Alister71 #7937 üzenetére
a HT Linket akkor érdemes visszaosztani, amikor már akkora FSB van, hogy a gyári HT Link szorzóval instabil a dolog
(kb olyan a stabilizáló hatása, mintha határértéken futó Inteles lapnál vissza tudnád venni a PSB-t 400 fölötti FSB-nél is 1333-ra. Tehát mondjuk 4-ről visszatennéd 3-ra a PSB szorzóját, így 450-es busznál lenne 450*3=1350) -
csavarlazito
tag
Amennyiben 2V-ot adsz neki egy hétig, azt garantáltan nem fogja szeretni..
A garancia attól függ, mennyire jól tudod kidumálni magadÁltalában az Intel processzorok nem nagyon szoktak maguktól elromlani, és ezt a boltosok is tudják. Vagy legalább ne ugyanonnan vedd a brutál-hűtőt, mint a processzort
-
csavarlazito
tag
-
csavarlazito
tag
Valószínűleg a gyári trutymóval rakták össze a gépet, jó régen.
Ezért volt 80 fokos, mert annak szar a hővezetése.
Borotvapengével tudod óvatosan lefeszíteni a bordáról a processzort, dugd be közéjük és nyiszáld.
Ha lejött, nyisd ki a foglalatot (az alaplap könyvében tuti megtalálod hogy kell, akkor is menni fog ha sose csináltál még ilyet), jól pozícionálva tedd be a cpu-t (csak egyféleképpen ugrik a helyére, ne erőltesd ha nem megy akkor nem úgy kell), kend be leheletvékonyan a proci tetejét fehér szilikonpasztával, és úgy menjen vissza rá a hűtőborda!Nehogy elkezdd késsel kapargatni a ragasztót! Körömlakklemosó+fültisztító pálcika használatával 10 másodperc alatt lejön a cpu-ról és hűtőről is, karcolások nélkül.
-
csavarlazito
tag
válasz
Blood Mage #7886 üzenetére
Kizárólag bios-ból tuningolj, az a biztos megoldás.
Nem olyan nagy mutatvány. -
csavarlazito
tag
válasz
Alister71 #7866 üzenetére
Annyi cache-el már elég.
Én ezzel rá vagyok kényszerítve a minél nagyobb órajelre, hogy valamennyire kompenzálja a kesst. Tkp. mindegy persze, hogy 3.0 vagy 3.3, de így jobban alszom.
Ne tegyél már tönkre, hogy 1.2 volton megy 3.2-t.
Hogy bírod ki, hogy ne adj a pofájának 1.35-öt? Talán még 4 körül is menne. Ha a hirtelen elpusztulásától (vagy fokozatos leépüléstől) félsz, szerintem nincs rá ok, mert eddig még egyetlen darabról se jött hír ami gyaníthatóan a plusz fesz miatt ment volna tönkre. -
csavarlazito
tag
válasz
Alister71 #7861 üzenetére
Nem röhögök ki senkit, csak elsiklottam fölötte, azért is kérdeztem, miért ennyi a szorzó.
Nálam nem szokta variálni, ezért volt furcsa. Így már világos..
Tanácsoltam én olyat, hogy bökje 1.5V-ra bárki a processzorát? Az Intel idevágó ajánlása az E8xxx (45nm) számára a max 1.3625V, ahogy írtam is.
Na.Te változtattál a feszültségen, vagy gyárin fut?
Nyilván gyári közeli érték, de auto-n van-e?
Gyárin változtatja, ha kézzel átállítod, akkor nem. Akármennyire állítod. -
csavarlazito
tag
-
csavarlazito
tag
válasz
Alister71 #7856 üzenetére
Attól, mert másnak más a véleménye egy technikai kérdésben, nem kell azzal nyitni, hogy "na gratulálok, te balfék, jól elbasztad a gépedet"
komolyan nem értem mi bajod van
(ja, és távoztam én már erről a fórumról párszor. biztos emlékszel egy 22 ezer hsz-os csókára, aki bannoltatta magát) -
csavarlazito
tag
válasz
Alister71 #7853 üzenetére
10x200 1.325V (400 ram)->10x330 1.525V (990 ram) elég nagy?
"ha nem tudsz normális modorral fórumozni, akkor viszlát."
Tessék?
Beszólsz, hogy szarul van beállítva, elmagyarázom, és még neked áll feljebb?Nézz szét normális tuningos oldalakon, ajánlom az overclock.net-et, hogy kinek mennyin szalad milyen beállításokkal a processzora, és főleg mióta.
Ha az Intel megadja a maximum feszültséget, amit elbír, akkor én nem paráznék rajta.
Most energiamegtakarítunk vagy teljesítményt gyártunk?Eltévedtem?
-
csavarlazito
tag
válasz
Alister71 #7850 üzenetére
Most kötözködsz?
Vazz, válaszolok akkor is..
Nálam 1.5V-on fut a cpu, tehát a feszültséget NEM VESZI VISSZA akkor se ha bekapcsolom az energiagazdálkodást. A szorzóval játszhat, de minek, azért a 15w-ért..
3200 fölött instabil vele, így nélküle röhögve megy akár 3400-on is ha megkínálom elég feszültséggel.
Harmadrészt nekem ne kavarjon be, amikor SOSE fut üresben a gép. -
csavarlazito
tag
válasz
gabipaci #7844 üzenetére
Á bocs, E8500, pardon..
arra is ugyanaz vonatkozik, csak az fsb 421 -
csavarlazito
tag
válasz
gabipaci #7833 üzenetére
próbálgasd, nézz utána, olvass utána, tudd hogy mit miért változtatsz meg
ennél azért bonyolultabb a dolog, minthogy valaki leírja a te személyre szabott bios beállításaidat és el van intézve a dolog
de hogy konkrétat is mondjak
ez alapjána max feszültséged 1.3625v, adjál neki 500-as fsb-t, a ram sebességet állítsd 900-1000 körülre és spd-re az időzítést
elvileg mennie kell 4.0-n
-
csavarlazito
tag
válasz
gabipaci #7823 üzenetére
Minden tuning EGYEDI. Ne várd, hogy valaki majd ír átlagértéket, mert olyan nincs. Jellemző tuningértékek vannak, de a konkrét az mindig változik.
Ez ezzel jár, próbálkozással és tapasztalatszerzéssel. Ne várd, hogy egyből az öledbe hullik a 4.2ghz/1.25v beállítás
A ram beállításához biztos van olyan opció a bios-ban, hogy ram speed, és akkor ott szerepel ilyen, hogy 800, 900, 1000,1066, stb. Állítsd a ramot a gyári specifikációra (esetedben 1067) és ha valahol látsz ilyet hogy Timings, azt SPD-re manual-ról. (automatice fogja az időzítéseket beállítani, ha nagyon tartasz tőle akkor ez jobb megoldás a kézinél)
Csak azon változtass, amin kell. Egy E8200 4GHz-hez szerintem az FSB-n, ram sebességen és cpu feszültségen kívül másra nemigen lehet szükség. -
csavarlazito
tag
válasz
gabipaci #7816 üzenetére
Nézd meg az Intel adatlapján, mennyi a max. ajánlott feszültség.
Rálőheted eghyből, lényeg hogy terhelve legyen annyi. Tehát ha egy-két vonással feljebb állítod bios-ban annál, és windows-ban terhelve a cpu-z szerint leesik annyira, akkor maradhat annyin. Szerintem nincs sok értelme lépésenként növelni. Most vagy tuningolunk rendesen, vagy alapon megy. De kicsit tuningolni
Úgyse bírja ki senki a kisebb feszültségemeléssel sokáig -
csavarlazito
tag
válasz
Overlocker #7806 üzenetére
Na ezt én nem ismerem..
Ezt hogy kell ezt? Milyen program? -
csavarlazito
tag
Helyes!
Ez valami nagyonmárkás megadott időzítésű ram, vagy valami sima? A feszültség miatt érdekel.Csak mert nekem speciel Geil van, ők szépen megadták, hogy 1067mhz, 5-5-5-15 és 2.2-2.4v közötti feszültség.. Nekem most 990-en 5-5-5-15 2.2v mellett tökéletes, 6 memtest pass után lőttem le mert meguntam.
(az alaplap valamiért nem akarja 1067-en nyomni őket, nem postol, pedig ugye bírnák és olyan osztóm is van)Gyárilag 800-as ramnál én már annak is örülnék, ha menne 900-on, nemhogy 4-4-4-10-el. Szerintem vegyél vissza az időzítésekből.
o.O
Azok a memóriahibás üzenetek mégse véletlenül jönnek, szinte kizártnak tartom, hogy a vga ram az oka. Azt látnád, meg fagyogatna, ha annyira sok lenne hogy kifekszik tőle a rendszer is. Jóval előbb fagyna le.. -
csavarlazito
tag
Úgy lőttem be a processzoromat, hogy BIOS-ban kap 1.525V-ot, 100% terhelés alatt a cpu-z szerint 1.496 és 1.504 között ingadozik. (boinc kilens fut állandóan, így mindig 100%-on pörög) A windows betöltődéséig kap 1.5V-nál többet, de csak párnaponta reboot-olok.
Intel szerint ennél a szériánál a megengedett max 1.5V, hagyhatom így nyugodt szívvel? A hűtésem ok, a magok nem mennek 58-59C fölé terhelve.
Ha menne tovább, mint 3300, tehát mondjuk 3500 környékén, akkor adnék a pofájának, de már 3400-on se megy, akár 1.6V-al se. Próbáltam.. Marad ez a beállítás, ha ez így patent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest