- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer20
tag
válasz Tamás88 #64700 üzenetére
A csatornákat végigpróbálgattam ez volt az egyetlen ahol normális sebesség lejött róla.Antennákat már minden fele pozícióban próbáltam.Itt valamilyen más megoldás kellene esetleg eszköz csere,a lényeg hogy kb kebelhez hasonló sebsebég legyen.Amúgy a távolság nem nagy kb 5 méter légvonalban és egy betonfal az akadály.
-
Dealer20
tag
Vagy esetleg valami ötlet hogyan állítsam be ?
Lehet a konfigurálás sem a legjobb -
Dealer20
tag
Suste lenne néhány kérdésem
A Te verziódban nem lesz a speedboosthoz hasonló wifi tuning ?
Ha Luciban frissítem a firmware-t a wr1043nd_v2_130925_webrevert.bin akkor visszaáll gyárira és utána úgy kell kezelni mintha sosem lett volna rajta openwrt ?
Ezek után jók a TP-link oldaláról letöltött FW-k vagy csakis vágott ?
Látok az oldaladon : wr1043nd_v2_to_v3.bin fáljt is ezzel v3 verzió lesz a routerből ?,ebben az esetben rögtön ezt kell rátölteni és a wr1043nd_v2_130925_webrevert.bin nem szükséges ,ha openwrt van rajta ?
Ha a gyáriról újra vissza akarok állni akkor pedig újra suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin firmwaret kell feltöltenem ?
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
5-6 éve használok egy TP-Link TL-WR1043N/ND v1 típusú routert, amin vargalex féle v1.02.1 (trunk, r29492) / LuCI Trunk (trunk+svn8076), 2.6.39.4 firmware-t használok, idáig nagy-nagy megelégedéssel.
Az utóbbi hónapokban viszont sajnos azt játssza a router, hogy se lan-ról, se wifiről nem működik a P910ND nyomtató szolgáltatás, kiküldésre kerül a nyomtatandó anyag, de nyomtatás nem történik.
A router újraindítása után aztán a következő nyomtatás mindig sikeres lesz, akár lan, akár wifiről érkezik a kérés. Aztán megint nem nyomtat másnap pl.
Viszont további gond: ha újraindítom a routert, akkor most már mindig úgy indul el, hogy nincsen wifi! Ilyenkor lan-on keresztül be kell lépnem és engedélyeznem kell a wifi-t, utána, a következő újraindításig jó!!
Tapasztalt már ilyet valaki? Mi lehet a gond?
Köszönöm.
-
Headless
őstag
válasz Dealer20 #64705 üzenetére
Speedboost
Tudod egyáltalán az mit csinál? Mert számomra nem mond semmit. .. Csak tippelni tudok, hogy az a 3x3:3-as mimo viszont ehhez kliens is kéne, kb nullához konvergál a száma az ilyen klienseknek. Amúgy openwrt tudja...Ha visszarakod webrevertet igen, mintha "mise" történt volna.
V2tov3
Először openwrt majd az alól mtd parancsal kell flashelni az fw-t. Ekkor egy hibrid, készül v2-es bootloader viszont v3-as fw ha ezután flasheled a gyári oldalról leszedett fw-t akkor minden tekintetben v3 lesz belőle.Gyáriról minden esetben factory verzió kell.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
krealon
veterán
(#64708) Sanya
"tápegység döglődik?"(#64709) Bunt
"Az miből látszódna?"Ebbol (mivel ez a tap doglodes tipikus tunete):
(#64706) Bunt
"5-6 éve használok egy TP-Link TL-WR1043N/ND v1 típusú routert,
[...]
Viszont további gond: ha újraindítom a routert, akkor most már mindig úgy indul el, hogy nincsen wifi!"[ Szerkesztve ]
-
Panhard
tag
Sziasztok. Van egy TP-Link1043-as routerem. Ezen OpenWrt van. Ez csatlakozik a netre. Erre a routerre csatlakozik egy másik TP-Link router is wifin, bridge üzemmódban a hatótáv növelése miatt.
Az a problémám, hogy a második router webes felületét sehogy sem tudom forwardolni a netre.
Bármilyen más eszközt, ami arra a routerre csatlakozik lehet.
A beállításaiban a remote management IP címnél megadtam: 255.255.255.255, a portnál próbáltam már többet is: 80,800, de semmi.
Elvileg az OpenWrt egy ugyanolyan eszköznek kell hogy lássa, mint a belső hálózatban lévő bármilyen eszközt. Minden más eszközt tudok is forwardolni, de ezt a routert nem. Tudtok ebben segíteni? -
Doky1988
senior tag
Üdv!
Kellene nekem 1 kis segítség!
Van 1 1043ND V2-es routerem, suste openwrt -vel.
Bevagyok regelve uptimerobot.com -ra, ami figyeli milyen időközönként szakad le a routerem, illetve % -osan jelzi, mennyire online.Nem is ez a lényeg, a napokban 10-20 percenként megszakad külső elérésileg.
Most szétnéztem a rendszernaplóban, és ezt találtam.Wed Nov 2 13:28:53 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:28:53 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:29:22 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:29:22 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:35:18 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:35:19 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:44:42 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ru
Wed Nov 2 13:44:43 2016 daemon.warn dnsmasq[1731]: possible DNS-rebind attack detected: retracker.rybnet.ruMi a teendő?
DokY | www.zsolti.hu
-
suste
veterán
az a tipikus tünet, hogy a wifi kezd problémás lenni, mert ehhez kell nagyobb energia
hogy hogyan, az mindenkinél lehet kicsit más
5-6 év sok idő 7/24 -ben, ennyi idő alatt elfáradnak ezek a kis tápok (kondik), és a felét se tudják leadni normálisan annak amire tervezve lettek.....
persze simán lehet, hogy a routeren belüli kondik is oda vannak -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ver3-as router, de a gyári táp helyett egy 1A-es tápegységet kaptam hozzá (használt vásárlás), viszont van még rá garancia. Kérdés, hogy ha egy rossz tápegységgel visszaviszem, akkor azt cserélik garanciában? Illetve ha ez működik, ugyanitt keresek már nem működő 12V / 1,5A tp-link tápegységet
Köszönöm!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
Sziasztok. Megtetszett a Vargalex firmware, vettem egy 1043ND routert próbálgatni a dolgot.
A router egy WDR4300-on lóg AP módban, 192.168.0.2 ip-n. A DLNA, FTP dolgot beállítottam, belső hálón minden ok is, Transmissiont is elérem de....nem tölt le. Valszínű nem lát ki a netre. A kommunikációs portokat elvben megnyitottam a WDR4600-on, sőt, ideinglenesen a Vargalexes routert DMZ-be raktam, de így se. Sajna tracker info nincs a webes felületen, nem tudom milyen hibát dob a treki.
UNPNP bekapcsolva, DHCP letiltva. Teljesen tanácstalan vagyok[ Szerkesztve ]
-
Trekihez nem csatlakozik sajnos
Announce error: Could not connect to tracker - Today 03:19:40 PM -
woodworm
veterán
válasz kovbandi82 #64719 üzenetére
Emlékeim szerint meg kell adni neki a fő routert átjáróként.
-
nemethge
csendes tag
Sziasztok,
1043nd v3 ,Chaos Calmer 15.05.1 ez a vas és a fw, a net pedig digi 1000
kérdésem, hogy érdemes ezzel küzdeni vagy ez csak ennyit tud. 230Mbps.Settings for eth0:
Supported ports: [ ]
Supported link modes: 1000baseT/Full
Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: No
Advertised link modes: 1000baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: No
Speed: 1000Mb/s
Duplex: Fullkliens win8 Intel(R) 82567LM-3 Gigabit karival
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. -
-
-
Panhard
tag
válasz vargalex #64728 üzenetére
Kipróbáltam, kábellel csatlakoztam az első routerre, elérem a másodikat. Viszont a 80-as porton. Nekem a második routerban 800-as port van megadva a Web Management portnál, de az úgy látszik csak a wan portra érvényes. Local hálózatból mindig 80-as porton van.
Nem értem. Minden mást lehet forwardolni, bármilyen portra, csak routert nem? -
-
DVlad
őstag
Urak!
Amatőr kérdésem lenne. Adott egy ilyen router (v1 vagy v2 azt hiszem). Azt szeretném elérni, hogy egy olyan hálózatom legyen, amelyben van egy notebook, egy média lejátszó, és egy külső hd is, a hd tartalmát vezetéken érjem el a notebookról és a média lejátszóról is egy időben, dugdosás nélkül, valamint a mp netelérést is kapjon vezetéken. Ehhez elég ez a router? Ha igen, akkor pontosan mit, hova kell illeszteni? Illetve, ha önmagában ezt a feladatot nem látja el a 1043-as, akkor milyen plusz eszközre van még szükség a fenti rendszer eléréséhez?
Előre is köszönöm! -
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Ma kötötte be a Digi a gigabites netet, a routeremen olyan FW van ami szerintem kevés hozzá...Router: TP-Link TL-WR1043N/ND v2
FW: Gargoyle Version:1.6.2A speedtest csak 200/180-at mér a routeren keresztül, de ők rákötötték a gépre a wan kábelt, úgy 600/200-as eredményt mutatott ugyanazon a szerveren.
A kérdésem: Milyen FW-t ajánlanátok erre a routerre ami a maximum sebességet hozza? Wifi-t is használjuk szinte non-stop ezért wifi stabil fw kellene..
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz Dyingsoul #64734 üzenetére
Párral felettem megtaláltam a választ: megy vissza a gyári FW... Elnézést a korai kérdésért!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-
Pinocchio23
tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban 10 illetve 20 percenként frissíti a router az ip címem az ipdns.hu-n, úgy hogy közben az ip-m nem is változik.A configom a következő:
config service 'myddns'
option interface 'wan'
option use_syslog '1'
option use_https '0'
option force_interval '72'
option force_unit 'hours'
option check_interval '10'
option check_unit 'minutes'
option retry_interval '60'
option retry_unit 'seconds'
option service_name 'ipdns.hu'
option domain '****.ipdns.hu'
option username '*******'
option password '*******'
option enabled '1'
option ip_source 'network'
option ip_network 'wan' -
Gyurka6
őstag
válasz Pinocchio23 #64737 üzenetére
Hali!
Többünknek szóltak az ipdns.hu-tól, ellenőrzéskor (url) mindig frissítést kért, openwrt-digi-nél ip cím forrása: interfész, az interfész (csak ilyenkor jön elő!) :pppoe (Az egész ellenőrzés itt fölösleges is, ugyan annyira állítod mint a frissítést (alapból 72ó).)
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
poli27
veterán
Eddig ment a kamera egy isminél, amit én állítottam be, erre mától nem érhető el a kamera, nincs natolva, a routert simán elérem távolról, csak a port nyitás nem működik valamiért, komolyan kezd elegem lenni a tplinkből, a mikrotiken valamit megcsinálok ahhoz nem kell hozzányúlni addig amíg az eszköz nem romlik el....
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
válasz Gyurka6 #64738 üzenetére
Üdv!
Igen ezt már én is jelezni akartam, hogy szintúgy hasonló eset.
Uptimerobot -on regelve vagyok, ott figyelem az uptimeomat, 2 mellék szolgáltatónál vagyok még, az egyik a dynu.com ez nagyon perfekt, teljesen free és nem kell hosszabbítani domaint 30 naponta, a másik a no-ip.com...
Az ipdns.hu nekem is b.szakszik már pár napja, ezért használom inkább a külföldi lehetőséget, az nem szakad..Azthittem egyéni problémám ez de akkor nem.
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
poli27
veterán
válasz poli27 #64741 üzenetére
Arról már nem is beszélek, most ujraindítottam távolról, és baszik felcsatlakozni pppoe-ra (digi) magától...ddns bevan állítva és megy is, ha felcsatlakozik... így most el se érem, fax kivan... ez volt az utolsó TPlink router amit vetettem valakivel... pláne ha én adminisztrálom...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest