- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
k_miso
tag
Üdv mindenkinek!
Egy vinyó felcsatolásával kínlódok már egy ideje, de nem boldogulok.
Ezen a routeren régóta ment ez a vinyó, most fw. frissítés után nem sikerül újra felcsatolnom. Egy átlagos felcsatolás a /mnt könyvtárba.A listában megjelenik a HDD a tárterület a méretével. A fájlrendszerre is odafigyeltem: ntfs. A fw.-ben is megvan az ntfs-3g. Sajnos a felcsatolt fájlrendszerek között már nem jelenik meg.
Vajon mi kerüli el a figyelmemet?
miso
-
Bubisati
csendes tag
válasz Roland861010 #65049 üzenetére
A routerban WPS Status: Disabled- re állítottam, újraindítottam a gépet. Azóta nem jelennek meg ezek az idegen eszközök. Próbáld ki hátha neked is bejön. Úgy látom nem egyedi esetről van szó.
-
k_miso
tag
Üdv mindenkinek!
A tegnap leírt felcsatolási problémával kapcsolatban rájöttem egy furcsaságra:
- Az USB-be dugott HDD-t az mnt könyvtárba csatoltam fel, de ott nem jelent meg.
- Megjelent viszont a share könyvtárbanA csatolási pontok között nyoma nincs ilyen felcsatolásnak. Érdekes lehet még az is, hogy csak ntfs fájlrendszerű adathordozót jelenít meg.
Arra kezdek gyanakodni, hogy a LuCI nem a valóságot jeleníti meg.
Hol tudnám megnézni direktben a mountokat?
miso
-
Headless
őstag
válasz k_miso #65055 üzenetére
De valóságot mutat, csak rossz helyen nézed, nem a csatolási pontokat kell nézned, hanem a felette lévő csatolt meghajtókat. Suste fw-d van? Mert akkor a felcsatolás az automount műve lehet. Ugyanis az oda csatol alapból, ha nincs beállítva más.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
k_miso
tag
válasz Headless #65056 üzenetére
Suste fw-m van, de mint már mondtam nem látok ilyen csatolási pontot. Nem tudom, hogy mit értesz automount alatt, gondolom a fw-be beépített mountot. Az mind fel van sorolva az ablak felső részében.
Na, én ilyen mountot nem látok.Ha valamiféle automatikus felcsatolásra gondolsz, akkor miért éppen ntfs fájlrendeszerrel van az USB felcsatolva?
miso
-
Headless
őstag
-
k_miso
tag
Szia Suste!
Már megint értetlenkedek. Ugyan valóban nem olvastam a changelog-ot és radme-t, de feltűnt a LuCI-ben az új menü. Csak nem igazán értem. Akkor most a LuCI csatolási pontok oldala halott?
A suste/mount oldalon szépen látszik a csatlakoztatott tárhely, csak azt nem értem, hogyan került a felcsatolás a share pontra. Próbálkoztam a set gombbal felcsatolni a mnt könyvtárba, vagy éppen átnevezni a HDD-t, de semmi nem változik.
Egyébként readme-t nem találtam meg. Ahol utalsz rá, ott nem működik a link.miso
-
Mailmedve
csendes tag
Szeretném frissiteni 1043 -t 0.8.1 -ról 0.8.2 -re mert kellene a vpn.
A 9092 oldalon nem sikerűlt, mert a frissitésre ezt a hibát kapom: MD5sum didn't match, file deleted.
Forrás:
URL: http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V3//Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V3/suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v3-squashfs-sysupgrade.md5'>suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v3-squashfs-sysupgrade.md5</a></strong><br /><small>modified: Thu, 01 Dec 2016 17:31:35 GMT<br />application/octet-stream - 0.03 kbyte<br /><br /></small></li></ol><hr /></body></html>
MD5_url:http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V3//Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V3/suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v3-squashfs-sysupgrade.md5'>suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v3-squashfs-sysupgrade.md5</a></strong><br /><small>modified: Thu, 01 Dec 2016 17:31:35 GMT<br />application/octet-stream - 0.03 kbyte<br /><br /></small></li></ol><hr /></body></html>
Downloaded file's MD5SUM:
Original MD5SUM: -
Headless
őstag
válasz Mailmedve #65062 üzenetére
0.8.2 nincsen csak mentésként, nem kell hozzá fw-t telepíteni. sajnos suste szerver oldalaiban változás volt, remélhetőleg nem lesz már többször.
Logout blogban lévő szerverekről letöltöd a mentést és felrakod LuCI-n keresztül.
A VPN beállító oldal meg nem tudom legfrissebb-e ránézek és írok, de lehet tesztelni kéne... :S
[ Szerkesztve ]
-
A Vpn akkor is működik, ha az OpenWrt-s router AP módban van? Azt akarnám megvalósítani vele, ha lehetséges, hogy droidos telefonnal rácsatlakozva látnám a saját hálózati megosztásaimat. Ha droidossal rá lehet ugye csatlakozni...
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #65072 üzenetére
Épp a múltkor állítottam be egyet annyi kitétel van, hogyha a lanon érkező gépeket is elszeretnéd érni, akkor vagy a default gatewayen, vagy a klienseken egyessével kell beállítani statikus route-ot a vpn tunnel-be.
Androidra tap driver nincs csak tun szóval csak routoltvpn-t tudsz csinálni bridgeltet nem. Emiatt viszont broadcast nincs, vagyis olyan alkalmazást kell keresned, amik képesek pl ip cím alapján csatlakozni. Bár hál istennek sok ilyen van. De pl dlna kliensből ilyen ritka mint a fehér holló.
[ Szerkesztve ]
-
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #65074 üzenetére
tudtommal suste fw-t használsz frissítsd a 9092-őt telepíts extrootot és ott a vpn beállító felület, ha jól értettem az előző hsz-ből jól működött. És elviekben tartalmazza a switch módos dolgot is. Annyi azthiszem, hogy nem létezhet wan interfész mert az alapjá dönti el, hogy switch módban van.
-
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #65077 üzenetére
A mentések nem router specifikusak, csak az fw-k.
Pl most én is alap CC-t használok, és + a 9092-es felületet. -
Tehát ha felrakom a Te fw-det, arra akármelyik mentés felemehet?
Tehát felrakom a Wdr4300-as sysup. - ot, utánna melyik mentéseket kell milyen sorrendben felrakni? Plussz akkor a wan részt törölnöm kell, csak a lan interface maradjon?
Bocsanat, tudom nem 1043nd, ha probléma menjünk át másik topicba, de maga a beallitas resz ugyanaz lesz[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #65079 üzenetére
ne cserélj fw-t. megy vargalexen is a beállító felület, de igazából a nélkül is beállítható... [link]
-
Lenry
félisten
v1-es 1043 tulaj vagyok, leendő gigabites net előfizető. mennyire lesz ehhez kevés ez a router?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
God Vazzeg
veterán
Halee
Új tulaja lettem egy v4-es routernek, viszont azt vettem észre hogy 1 nap alatt iszonyat belassul, 1000-2000 ping, 30-50% packet lost. Újraindítom ok.
Firm: 3.16.9 Build 20160607 Rel.58297n
HW: TL-WR1043ND v4 00000000Ötlet esetleg?
-
suste
veterán
válasz God Vazzeg #65083 üzenetére
Szerintem Te vagy az első v4-es tulaj itt .
-
csixy
addikt
Ha egy öreg v1-esnek látszatra leamortizálódott a tápja, de minden újabb táppal először látszólag működik jól, de nagyon rövid idő alatt azt az újabb tápot is megszivatja és megint bex@rik , akkor a router kondijainak a cseréje segíthet még?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Olyan 120 megabitet fog tudni a 1043nd v1 gyári szoftvere, openwrt-vel olyan 170-et, de akkor nincs rajta semmi egyéb, csak route-ol.
A TP-link 1043nd v2 gyári fw-vel már majdnem kitolja a gigabitet, mert van egy HW NAT chipje, de reálisan olyan 800-900 megabitet tud csak. Openwrt-vel olyan 220-240 megabitet fog tudni csak.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Lenry
félisten
Openwrt-vel olyan 220-240 megabitet fog tudni csak.
hogyhogy?
köszönöm a válaszokat, ezek szerint elkerülhetetlen egy új router, de legalább maradhatok a jól bevált 1043-as sorozatnál
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
God Vazzeg
veterán
Akkor ez nagyon új. Na majd meglátjuk, jó lenne megjavulna, vagy ha máshogy nem megy kap egy openwrt-t bár v4-re nem láttam letölthetőt még. Beállításokat átnéztem, wds-t én is kikapcsoltam alapból, de most vissza kapcsoltam, olvastam itt hogy problémát tud okozni a működésben. (Érdekes ez azért..)
DD-WRT nincs már? Linksys routerem volt, és az atom stabil volt
-
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #65090 üzenetére
eddig én nem láttam, hogy írtál volna róla
maga a soc az támogatott, másik routernél van hozzá fw, így valszeg csak az kell, hogy kapjon valamelyik fejlesztő egy példányt..... -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem(ver:1.7,vargalex sw).
Szükségem lenne egy olyan beállításra amivel betudom állítani,hogy egy berendezés részére bármilyen körülmények között legyen valamennyi le és feltöltési sebessége.Függetlenül attól,hogy hány eszköz csatlakozik a router-re,annak a beállított eszköznek mindig meglegyen a beállított le és feltöltési sebessége(sat box).
Van ilyen állítási lehetőség ezen a routeren?
Várom a segítséget.Nagyon fontos lenne. -
-
Zolinho1026
tag
Sziasztok!
Van egy V4-es routerem (FW:3.16.9). USB-ben egy 32 gigás SanDisk UltraFit, Storage Sharing engedélyezve. Próbálnám elérni Win 10 alól de sehogy nem jön össze. Ha a Futtatásba beirom a \\192.168.1.1 vagy \\tplinklogin.net parancsot akkor ezt a képet dobja be:
Valakinek valami ötlete mit csinálok rosszul?
Loxone and Loxberry superuser
-
Tamás88
őstag
válasz Zolinho1026 #65094 üzenetére
Próbáld meg a 192.168.0.1-et, mert a gyári routereken már ez a belépő IP cím.
-
PcForCe
tag
Sziasztok!
Egy olyan problemam lenne, hogy adott egy 2 emeletes lakas(panel).1043nd V2 es routerunk van, a routertol korubelul olyan 4 meterre van tole a laptop,telefon stb(vasbeton fal valasztja csak el oket egymastol) es szakadozik az internet. Digi netunk van, 100/100 neha jo, neha nem, szerintetek lehet router hiba? Bent voltam a diginel, ok kijottek, megneztek, azt mondtak rendben van minden. Gyari legfrissebb fw van rajta... neha kozvetlen mellette is 1 percre lelassul a net, majd utana 1 ideig megint jo... de van mikor hosszan idon at is szorakozik. (8-9felhasznalo van csatlakoztatva max, de alt 4-5)Otletek?[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S9+
-
válasz PcForCe #65096 üzenetére
A 1043 széria is felhígult már sajnos.
1.: Rá kellene mérni arra a tápegységre, hogy mit bír. Az én v2-m is szarakodott, majd kapott új tápot.
2.: Meg kellene lesni openwrt-vel. Még v2, nem v3, lehet rá rakni. Arra figyelj, hogy az SSID ugyanaz legyen, mint a gyári fw-n és a jelszó is, akkor nem kell az összes eszközt újrahúzni.
Gyári konfigot is ments, abban van a digis user és pass, nehogy elvesszen.
Ha tovább szaggat, akkor veszel egy komolyabb, hasonló áru routert, ami már tud 5ghz-t, de nincs rá openwrt, s minden gond elszall.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
8-10 user nem sok neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- JBL Tune Beam Blue újszerű, jótállással
- SAIJI notebook laptop asztal 60x45 cm könyvtartóval,tablettartóval,dobozzal,összecsukható, állítható
- Hubsan Zino 2 drón egyben vagy alkatrészenként eladó
- Gigabyte HD7770 GV-R777OC-1GD (rev. 2.0) videokártya
- DarkFlash BLADE-X /Dark Blade X/ nyitott számítógépház
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest