- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
horri
csendes tag
válasz siddis #64652 üzenetére
Basic security kinyitva - nem engedi át
Basic security kinyitva , portok hozzáadva - nem engedi át
Basic security zárva , portok hozzáadva - nem engedi átBasic security a PPTP-re reagál a többire nem
Közben kipróbáltam net-en is router nélkül - működik
Kipróbáltam egy másik ugyanilyen routerrel azzal se megy....Rengeteget keresgéltem a neten, de nem találtam megoldást
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
És a Neten semmit nem írtak róla, csak annyit, hogy nem megy.?
Próbáld meg megkeresni a hivatalos TP-Link support-ot, hátha válaszolnak..
Vagy egy régebbi / újabb firmware cseréje..
Vagy valami custom firmware..
Előtte van valamilyen eszközöd.? Az átengedi a portokat / jó helyre vannak irányítva a portok.?-- Aux armes, citoyens --
-
-
-
szasza107
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudom, hogy vótmá', de az akkor írt hozzászólásokkal nem mentem semmire, valszeg a bénaságom miatt.
Szóval adott egy 1043 V3 router, rajta egy suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 build. Hozzácsatolva egy 1 GB (262 MB) pendrive swapnak, illetve egy 2 TB vinyó az egyebeknek, illetve ezen hoz létre egy transmission mappát. Nem rég a router nem mentette el a beállításokat, a transmission rendben működött. Csináltam egy visszaállítást Luciból, a swapot és a vinyót, de a transmissiotn nem tudom napok óta működésre bírni, mindig ezt írja ki:
404: Not Found
Couldn't find Transmission's web interface files!
Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir () by hand.Próbáltam a basicet felrakni, de az írja ki, hogy a platformnak megfelelő filet válaszak,
Szóval a transmission működésre bírásában kellene segítség, lehetőleg úgy, hogy luciból meg tudjam oldani. Sajnos a linux nem barátom, így azzal nem vagyok előrébb. Valamikor gépészkedtem még régen a Putty-al, de elkopott a tudás.
Előre is köszönöm!
-
csixy
addikt
válasz n_atsi #64654 üzenetére
Valahol a turkálóban keress egy régifajta USB-s , vagy soros portos telefon tuningoló kábelt (az RS232-es azért jobb választás, mert ahhoz nem kell driver, ha van soros port a PC-den , ez esetleg pótolható USB - RS232 átalakítóval, de ez nem sétautas megoldás már) és a pinouts.ru portable devices oldalán keresd meg, hogy a kütyüdön melyik az Rx , Tx , GND, és esetleg a Vcc drót. Na ez a 3 vagy esetleg 4 (rs232 esetén javaslom a Vcc 3,3Voltos drótot is bekötni, USB esetén valószinüleg nem kell) és csináld meg a saját kábeled ez alapján! Nekem pl valamilyen samsunghoz való RS232-es van kipróbálva , ronda de működik, csak már nem tudom , hogy hova pakoltam. .... Ennyi!
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
speedygonzi2
tag
Sziasztok,
1043nd v2 routerem van.
Olvastam hogy ennek a routernek a hibái közé tartozik hogy bizonyos WIFI eszközöket nem szeret.
Nekem ez szerintem a laptopom. szakadozik a wifi kapcsolat és más eszközökkel is gond van ilyenkor.
ha kikapcsolom a wifi-t rajta, és madzagon csatlakozok akkor jó és a többi eszköz is jó.Gyári firmware van rajta. most éppen nem tudom megnézni melyik, de pár hónapja ellenőriztem és akkor a legfrissebb volt.
van olyan alternatív firmware amivel a stabilitás jobb lenne?
egyéb szolgátlatátásók (torrent, print server, usb share) nem relevánsak, van nas-om erre, a hálózati (wifi) kapcsolatok stabilitása a legfontosabb.köszi,
Speedy -
k_miso
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi a különbség 1043 ND v2 és a V3 között? Növeltek végre a memórián?
A másik kérdésem: mit kell még feltelepítenem a VPN-hez, hogy LuCi-ban konfigolhasam?
miso
miso
-
MODERÁTOR
-
k_miso
tag
-
k_miso
tag
Sziasztok!
Az alábbi hibaüzenetbe szaladtam bele a router távoli elérésekor (https):
Rejected request from RFC1918 IP to public server address
A port távirányítások más eszközökre működnek. Tehát nem DDNS-el van a baj. A tűzfal forgalmi szabályokban be van állítva a LuCi-https a 443-as portra.
Mi kerüli el a figyelmemet?
miso
miso
-
k_miso
tag
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Szeretném ha kikerülne a 3TB WD RED NAS HDD a gépből ezért arra gondoltam eljött az idő, venni kell egy NAS-t! de utána eszembe jutott mi lenne HA egyszerűen csak egy USB-s dokkolóval terhelném meg a kasszát mivel lényegében csak zene (FLAC) és film (BD REMUX) van a vincseszteren.
Mit gondoltok elbírná a kis dobozka?1043ND v2/OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Fboy
aktív tag
Sziasztok,
Nekünk is 1043nd v1 routerünk van itthon, 3.13.15 Build 140319 Rel.41339n -es firmware-rel.
Azonban mostanában olyat csinál, hogy eldobja a hálózatot, legalábbis a klienseken elmegy az internet, a számítógépen pedig azt látom, hogy a hálózati sebesség leesik 1mbps-re, de nem dobja el a hálózatot.
Fogalmam sincs, hogy merre kéne elindulnom a hibakeresésben.
Az okozhat ilyet, ha túl sok eszköz csatlakozik rá?
Valaki tudna segíteni, hogy milyen beállításokat kellene átnéznem?[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
suste
veterán
-
Archttila
veterán
Ertem es koszonom. Akkor mar csak egy megfelelo ar/aranyu kulso eszkoz kell, esetleg privatban dobhatnatok 1-2 ajanlatot. Szeretnem 10k alatt meguszni a dolgot.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
zole72
tag
Sziasztok adott egy Tp-Link Wr1043ND
jelenleg ez van rajta.Firmware Version:
3.16.9 Build 150729 Rel.36137n
Hardware Version:
WR1043ND v3 00000000Nézegettem a firmware-t hozzá de gyárilag nincs is ilyen Build hogy 150729
Én csak ezt találtam hozzá hivatalosan TL-WR1043ND_V3_150514
Akkor nekem hogy van gyárilag ilyen verzió rajta amikor nincs hozzá hivatalosan ilyen ??
-
suste
veterán
válasz Archttila #64683 üzenetére
szerintem olcsóbbban kijösz egy tápos USB HUB + usb-sata kábellel
és később még jól jöhetnek a szabad usb portok is, hogy rádugj pendriveokat, vagy más usb-s eszközöket
ali vagy e-bay -ről rendelve már kapsz 2-4K-ért 4portos hubot, sata-usb3 kábel meg 1-2K körül van
(én pl most rendeltem tápos 4 portos usb3-as hubot 7$-ért, + sata-usb3 kábelt 4$-ért)
igaz azt nem tudom hogy a"3TB WD RED NAS HDD" -nek mennyi táp kell, elég-e az USB3 által leadott?(#64684) zole72
biztos visszavonták, vagy ki sem adták, mert az utána következő jobb[ Szerkesztve ]
-
zole72
tag
De ennél csak régebbi van,akkor az jobb mint ami nekem van fent ?
Problémám az lenne hogy wifi-t ha bekapcsolom annyira visszaesik a sebesség hogy hihetetlen pedig titkosítva van,és épp akkor nem használja senki csak az asztali gép megy.De ez azóta ilyen amióta megvettem ezt az új routert vagyis kezdetektől.Azért gondoltam firmware hibára.
-
k_miso
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem: két hálózatot szeretnék VPN-el összekötni. Mindkét hálózat routere 1043 ND V2 Open WRT-vel. Ebbe a változatba nem került bele a VPN, de az elérhető csomagok között találtam egy csomó VPN-t tartalmazó csomagot.
Mire lehet szükségem?Előre is köszi a segítséget.
miso
-
bozont
veterán
Üdv
Van arra lehetőség hogy androidon (esetleg WP 8.1) is használható legyen a printserver? Egy 1043ND V2 rotuer-ről lenne szó, gyári firmware-rel. Egy elég régi, HP LaserJet 1160 van rákötve az usb-re. Próbáltam a Google Cloud Print-et meg valami HP print service-t is, eredménytelenül.
Ha lehet jó lenne a gyári fw-vel, de ha nem kell sokat dolgozni vele akkor valami moddolt is szóba jöhet. -
bajzal
őstag
Sziasztok!
Egy ilyet router gond nélkül tudná wifi-n a Digi féle 200Mbit/s-os internetet?
-
mikung
aktív tag
válasz bajzal #64696 üzenetére
Ha mindkét eszköz (AP és kliens is) tudja, valamint tökéletesen zavarmentes a környezet (hegyes-völgyes vidéken tanya), sinán átviszi a 200 -as diginetet 2,4GHz WiFi -n.
Persze lehetőleg semmilyen egyéb 2,4 GHz -en operáló eszköz, pl. BT egér, távirányítós autó, wifidirect -es tv, ... ne legyen a közelben.
Attól hogy tud 5GHz -et még nem biztos hogy AC -s, viszont ami AC -s az tud 5GHz -et.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dealer20
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy 1043ND V2 ot használok Suste féle openwrt-vel.
A következőt kellene megvalósítanom.
Digi 100/50 net router a nappaliban, szükségem lenne 2 helységgel arrébb ugyanerre a sebbegésre ,de viszont kábelezni nem tudok,próbáltam egy fajta powerline adaptert de nem az igazi.
Wifi routerrel Netis WF2419E el kb 60-70 megát tudtam leszedni de azt is úgy hogy Japán régió és 13 as csatorna de van hogy beesik nagyon a sebesség .Próbáltam 841N el is de nem akart működni.
Valami ötlet ,vagy megoldás? -
Tamás88
őstag
válasz Dealer20 #64699 üzenetére
Szerintem próbáld meg a kisebb csatornán használni. A 13-as, ha jól tudom, akkor az nálunk nem engedélyezett. Amit még megpróbálhatsz:
-magas helyre teszed a routereket,
-lehetőleg kevés akadály legyen köztük,
-illetve bíbelődhetsz egy kicsit az antennákkal.
De megpróbálhatod ezt is. (nem én adom el).
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest