- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
fourstar
csendes tag
válasz vargalex #26793 üzenetére
Az igazsághoz tartozik, hogy én használtam kb fél éven át az IPTV-t wifin keresztül a következő konfigban : speedtouch (ST-780 T-Home routere, jelenleg is ez van) ---> TP-Link WR541G/542G v4 081520C2 (kettő között WDS bridge wep titkosítás) --->TP-Link TL-SG1005D swith (a WR541 lan portja megy a switch-be) ---->T-Home Cisco STB. Igy annak idején összedugtam és minden más beállítás nélkül azonnal működött. Azután kb másfél hónapja megszünt az IGMP része a dolognak és azóta nem birom újra összehozni , pedig ahogy mondtam ez valamikor alapból beállítások nélkül már működött. Tippem szerin a T-home babrált valamit vagy az IPTV beállításain vagy a speedtouchra rakott uj firmwaret , nem tudom de tény hogy azóta akármit csinálok nem mőködik csak a 10mp-es TCP kapcsolat alatt.
-
energiezolee
aktív tag
válasz Speeedfire #26800 üzenetére
Azt és is olvastam, hogy nem szokott töredezni, de nekem már volt rá példa régebben
Én is gondoltam a kernelre, de most ismét kapott tőlem egy NAGYON NAGY PIROS PONTOT AZ 1.1.1_beta3-as vargalex firmware, mert most 2 pc-ről töltök uTorrent-el (a router-re kötött 2TB-os HDD-re) + a router-en seed-elek 50 full HD filmet, ezzel a load folyamatosan 6 és 7 között ugrál (min: 6.42 ; max:7.43), de ennek ellenére mégis el tudom simán érni a LUci-t, és a 2 uTorrent sem írja ki, hogy a hálózati tárhely nincs csatlakoztatva (1.1-ben 4-es load fölött mindig kiírta)!!!UI.: ez a terhelés már 1 órája megy
[ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
-
vargalex
Topikgazda
válasz fourstar #26802 üzenetére
Hi!
Network->Switch (Hálózat->Kapcsoló) olalon: az 1-es VLAN-nál a Port1-et állítsd Off-ra (ki), majd a 2-es VLAN-nál untagged-re (címkézetlen). Így:
Majd Save & Apply. Ebben az esetben STB-t a router 1-es portjára csatlakoztasd!
Mondjuk sok esélyt nem adok neki azok után, hogy azt írtad, hogy simán switch-el sem megy. Így az STB elvileg a SpeedTouch-tól fog IP-t kapni.[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
fourstar
csendes tag
válasz vargalex #26793 üzenetére
Ez volt az új 1043 routing tabe az original firmwarrel. Na ez tökéletes beállítás volt ugyaezt az eredményt szeretném kapni oprnwrt alatt, utána tudnék továbblépni ha ez megvan. Akármit is állitgatok az openwrt alatt ezt az eredményt seghogyan se sikerül elérni. az originalban a router IP-je statikus 192.168.0.1 a speedtouch router IP-je 192.168.1.254 , a 1043 wan csatlakozása a speedtouch-hoz DHCP Pontosan tudnál segíteni hogyan állítsan be az openwrt-z hogy ezt az eredményt kapjam ? -
vargalex
Topikgazda
válasz fourstar #26806 üzenetére
Hi!
Szerintem OpenWrt alatt egyszerűen a LAN interface statikus IP-jét kell átírni 192.168.1.1-ről pl. a gyári firmware által is használt 192.168.0.1-re. De mi az a 239.0.0.0-ás háló?
Szerk.: Gondolom most akkor a TP-Link WAN csatlakozójában nincs kábel.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
energiezolee
aktív tag
válasz vargalex #26805 üzenetére
Szia
Íme:
103% 20% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
13% 22% /usr/sbin/smbd -D
0% 8% [usb-storage]
0% 14% [kworker/0:0]
0% 17% [kworker/u:1]
0% 7% [kworker/u:0]Sajna a kworker itt is jelen van, de akkor is nagyon jó az 1.1.1_Beta 3
Én azt vettem észre, ha a HDD-n végzünk több irányba file mozgatást (le- és feltöltés),
akkor jön elő a kworker bug, de ha csak egyszerre le, vagy fel töltök, akkor a kworker nincs jelen még 1 %-ban sem!!![ Szerkesztve ]
-
Sátán44
addikt
Béta3-at feltettem én is. TC-ben nem enged másolni pendrive-ra (ntfs) ftp-n keresztül. Port failed üzenetet kapok. Az előző firmben ez nem volt gond, most mit kell tennem hogy ismét menjen?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
CoolBoy323
nagyúr
ebben tudnátok segíteni: [link]
bocsi, h ide is írok, de hasonló a két router, és nagyon SOS a dolog
-
fourstar
csendes tag
válasz vargalex #26808 üzenetére
Persze nincs de probáltam wan csatlakozóval is mindennel ami létezik szinte azt az egy verziót ami müködik. Arra állítottam 192.0.0.1-re a speedtouch lan van igy bedufva a 1043 lan vagy wan portjába mindenhogy probáltam a 1043 wan az dhcp-re állitva igy ha a lanba dugom a speedtouchot akkor van net de a routerhez semmilyen ip cimen se férek hozzá. Ha a wanba dugom akkor meg semmi sincs. 239-es háló valamilyen upnp de az is lehet hogy az IPTV része nem tudom pontosan.
-
Speeedfire
félisten
válasz energiezolee #26803 üzenetére
És annak mi értelme van, hogy a hálózati meghajtóra töltesz?
Pont az lenne a lényege, hogy a routeren torrentezel.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
energiezolee
aktív tag
válasz Speeedfire #26813 üzenetére
Igen az lenne , de ha nem bírja (bát 1.1.1beta3-al még nem próbáltam, ezért mindjárt ki is próbálom) nincs mit tenni
Nekem a seed a lényeg !!![ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
Sajna az 1.1.1beta3 sem bírja a le-feltöltést egyszerre transmission-al
Load felmegy 5-ig[ Szerkesztve ]
-
hudyfiu
senior tag
válasz energiezolee #26815 üzenetére
de hány szál van engedélyezve?
nem kell több 100 szál...elég 10 is...nem sokkal fog kevesebbet feltölteni...
Nekem 10 van engedélyezve és semmi baja nincs -
bod101
aktív tag
Sziasztok!
14 nap stabil működés (rebuilded) illetve egy hdd beszerzése után nekivágok a router okos dolgai használatához (Transmission, samba) .
Mire figyeljek1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
suste
veterán
válasz bod101 #26821 üzenetére
legegyszerűbb és a leggyorsabb ha a router formázó felületét használod a vinyó beüzemeléshez, mert ekkor nem kell foglalkoznod a csatolással sem
transmission-t korlátozd le rendesen, főleg ha le és feltölteni is akarsz
nem tudom mennyi az alapbeállítás a rebuildedben, de a simában 2000 volt le/fel, ezt tuti nem bírja (én 20/200-zal használom, úgy hogy megy mellette a DLNA is, és így atom stabil), és a max kapcsolatot islevettem 20-ra
persze érdemes azért kisérletezni.....[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz bod101 #26823 üzenetére
a routeren a transmission-ben
nem tudom hogy szoktad állítgatni a routert (SSH/LUCI), de LUCI-n is eléred: szolgáltatások/transmission fülön sok beállítási lehetőség van
a transmission kezelést meg megteheted a webes felületen (előző LUCI-s felületen is van hozzá gomb), vagy letölthető hozzá külön program is
(az elöbbi 20/200 az fel/le akart lenni, de ezt nem írtam oda)én pl nem használom az ftp-t, de ki melyiket szereti, mire van szüksége
ftp-t eléred kívülről is (WAN felől), míg samba-t csak belülről (LAN felől)
mind a 2 másolgatás működik rendesen -
suste
veterán
válasz Marcelldzso #26825 üzenetére
persze megoldható, de minek? arra ott az ftp
a legegyszerűbb megoldásokat próbálom használni én is, és ezeket is próbálom továbbadni
ftp alapból bevan állítva a tűzfalban, és ha kívülről elérhetőség kell akkor azt érdemes használni
ha valamilyen otthoni rendszer/gép igényli a SAMBA-t, akkor meg azt kell használni
(SAMBA-t nem nagyon szoktak kívülről használni szerintem -vagy igen????)-persze ha valakinek mindenképpen kell a SAMBA,és kívülről is el akarja érni, akkor lehet hogy a portforward lesz az egyszerűbb (de csak akkkor ha nem akar ftp-zni )
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Marcelldzso #26827 üzenetére
Samba-t nem illik és nem is nagyon szoktak WAN felé nyitni. Jelszó nélküli hozzáférés esetén pedig szigorúan tilos!
Alex
-
miroon
aktív tag
Hali.
Két hete stabilan fut a routeren a ReBuilded. Viszont van egy kis problémám az rtorrent-el.
Az előző fw-n hibátlanul futott,mióta cseréltem azóta sehogy sem sikerül bele életet lehelnem.
A probléma: Az rtorrent elindult,webui-n beraktam egy torrentet,szépen hozzá is adta,de az rtorrent a torrent hozzáadása után egyszerűen be is zárta magát. (Minden féle üzenet és egyéb dolog nélkül)
Gondoltam ujra rakom az rtorrentet,és megpróbálom ujra is konfigolni,így pedig a kliens indításánál ilyen kapok:
root@OpenWrt:~# rtorrent
terminate called after throwing an instance of 'torrent::input_error'
terminate called recursively
Aborted
root@OpenWrt:~#iPhone 13 Midnight Black
-
CyDoN
senior tag
Starting sysupgrade...
(_._)
-
CyDoN
senior tag
Általban mennyi időbe telik Fw frissités?
(_._)
-
MODERÁTOR
Fél perc...
Időnként előfordul, hogy a böngésző beragad, és nem jelzi, hogy már régen készen van! Próbáld meg, hogy nyitsz egy új böngészőt (a jelenlegi ablakot ne zárd be), és azzal nézz rá a routerre... Lehet már régen újraindult, és működik az új rendszer!
[ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
Látom külföldi fórumokon is panaszkodnak erre a "NULL" mappa dömpingre, de megoldásként csak a rescan-t látom
valaki tudna nekem egy luciba beilleszthető cron szabályt kreálni, ami 7ente mondjuk csütörtőkönként hajnal 3kor elindít egy minidlna adatbázis rescan-t
mondjuk azt sem tudom, hogy ezt lehet-e úgy futtatni, hogy közben fut a minidlna, vagy ki kell lőni elötte?vargalex: esetleg lehetne majd erre egy gombot rendszeresíteni a luci/szolgáltatások/minidlna alatt? -csak én szenvedek ezzel???
-
lasarus1988
tag
Másolással kapcsolatban írok.
Vargalex 1.1 van fent és eddig minden jól működik, csak az USB-re dugott vinyóról iszonyat lassú a másolás FTP és SAMBA alól is. Max 500k/s.
A routerre van dugva egy Trust USB HUB. Ebbe be van dugva egy Canon iP4500 nyomtató és egy WD 1TB-os vinyó (USB3). A belső 8081-es felületen formáztam meg a vinyót. 128MB swap partíciónak ment a maradék ext4-re. Mount Points-nál rendesen látszódik.
Másik gépen kipróbálva is hasonló a tapasztalat azt kivéve hogy kezdetben kiír6M/s-et utána rövid idő alatt lemegy a fenti értékre.
WiFi-vel kapcsolódott mindkét gép, előbbi G-s utóbbi N-es WiFi-vel.
Valakinek valami ötlete?
Köszönöm
-
CyDoN
senior tag
válasz Intruder2k5 #26834 üzenetére
Miért nem tudom engedélyezni a Wlan-t? ... Sajnos nem vagyok zseni a router okosításba! (se...)
(_._)
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz lasarus1988 #26836 üzenetére
Szerintem teszteld le kábellel is!
Egyébként, ha tele van a kernel log-od DMA hibával, akkor valszeg a wifi a hibás a lassú másolásért -
CyDoN
senior tag
válasz Intruder2k5 #26838 üzenetére
az van írva itt, wifi alapból kikapcsolva Luciba kell engedélyezni! Én engedélyezem de nem történik semmi!
Annyit ír ki, h vezeték nélküli hálózat le van tiltva!(_._)
-
MODERÁTOR
-
CyDoN
senior tag
válasz Intruder2k5 #26841 üzenetére
Biztos, hogy segítenek! Sajnálom magam, hogy ilyen bátor vagyok!
olyan egyszerűnek tűnt(_._)
-
MODERÁTOR
-
CyDoN
senior tag
-
tobias40
veterán
Otthoni hálózaton belül hogyan tudok választani hogy Samba-n vagy ftp-n másoljak egyik gépről a másikra?
Én a total commanderben szoktam simán egyik ablakból a másikba de nem tudom hogy ilyenkor mivel másolok..
Tehát hogyan választom ki hogy mikor melyik alkalmazást használja?
Vmint a Popi A-210-el hogyan választom ki hogy a média tartalmakat mivel játszom le a hálózaton belüli gépekről?
Megy egy időben a a Popin is a Samba,dlna stb meg a routeren is.Érthető a kérdésem?
-
MODERÁTOR
válasz tobias40 #26846 üzenetére
Az Samba! Az FTP használatához kell egy kliens program, illetve be kell jelentkezni a routerre... A kliens lehet éppen a Total Commander is, abban CTRL+F billentyűk lenyomása után tudod beállítani a kapcsolatot, az "Új kapcsolat" gombbal. De használhatsz FileZilla-t is, ha az szimpatikusabb!
FTP beállítások TC-ben...
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Intruder2k5 #26847 üzenetére
És melyik a jobb-gyorsabb,az ftp vagy a Samba?
-
Hunsaman
tag
válasz lasarus1988 #26849 üzenetére
Sziasztok!
Régen voltam erre. 1043nd-m van vargalex 1.1-el.
Most frissítenék 1.1.1_beta3-ra. Luciból megcsinálhatom? Factory vagy Sysupgrade menjen rá?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest