- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mazsola2
csendes tag
Csak mert több helyen is ír dolgokat és nem tudom, h mi a fontos.
-
gunszt
tag
hali
az lenne a nagy gondom h egy memory stick kártyát beletettem a gépbe ,oda ahol a kártyaolvasója van,és hát így érdekes volt már az elején mert elég lazán megvan oldva,egy rés az egész..na mind1 én nagy bátran belenyomtam..aztán úgytünt mintha elszúrtam volna mert nemtörtént semmi és kivenni meg nemtudtam sehogy mert nincs semmi kilökö gomb v valami csak lazán a lyuk..megpóbáltam kipiszkálni erre beljebb ment...és a gép felismerte és vígan müködik...csak az a gond h sehogysem tudom kiszedni mert nagyon mélyen bent van már.. és nincs semi gomb v ilyen ami kinyomná..légyszí segítsetek nagyon kéne
-
wazy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Satellite L 20 103 as notebookom. Xp van rajta, leginkább netezésre filmnézésre használom. Újabban arra lettem figyelmes hogy állandóan pörög a ventillátor, a teljesítmény 80-90 százalékon, memória kb 80 ban tele. Firefoxot használok ha 10-12 lap van megnyitva már bőven 100 mega fölött jár a memóriahasználat. Zone alarm tűzfal, virusbuster van rajta.Régebben nem fűtött ennyire. Rakjam újra az egészet?
Vegyek bele memóriát?
2 X256 van benne gyárilag. fasza, de még csak nem is azonos a márkájuk(a data, samsung) Gondolkozom egy 1gb kingston 533 mhz es ddr2 memórián, 5900ft edigitalnál.
Vagy hagyjam a francba az egészet? -
Nesh007
csendes tag
Sikerült felraknom az xp-t Toshiba L30-ra. Köszönöm mindenki segítségét.
Már csak azt szeretném tudni, hogy a Toshiba oldalon milyen drivereket kell letöltenem, hogy tökéletessen fusson minden. Csak mert rengeteg driver van hozzá és nem akkarok hülyeségekett felrakni. -
ABE
őstag
Szia!
Igen, rakd újra a rendszert, valószínűleg kicsit megzakkant már a Windows. XP alá elég szokott lenni 512 Mb is netezésre, és hasonló feladatokra. 1 Gb mondjuk érezhető gyorsulást hozhat, de az is biztos, hogy pusztán attól nem lassabb a gép, hogy eltérő márkájú memóriák vannak benne. A géped nyilván azért melegszik, mert valami állandóan leterheli. Én egy új rendszer feltelepítését, és a memória bővítését is javaslom.
-
ABE
őstag
válasz Nesh007 #3059 üzenetére
Töltsd le a következőket, és az alábbi sorrendben telepítsd:
-Display Driver (a PSL30 modellét érdemes letölteni, mert az engedi a VGA-nak jutó memória mennyiségét állítani)
-KB835221 Hotfix, ezt innen tudod letölteni: [link]
-Sound Driver (vagy alternatívaként innen a High Definition drivert: [link])
-Hotkey Utility
-Power Saver alkalmazás
-Wireless LAN Driver
-LAN Driver
-Modem Driver
-Touch Pad DriverEzek mindenképpen ajánlottak. A többi cucc, mint pl. WLAN Client Manager, Zooming Utility, stb. nem feltétlenül kellenek, én sosem raktam fel, mert számomra sallang. De egy próbát megérhet neked is, hogy van-e rá szükséged.
[ Szerkesztve ]
-
ranti
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, nem toshibás. Szal windowst akartam telepíteni, mert állandóan lefagyott egy gép, nem volt egy éves sem a win, sima asztali pc, nem éppen a legjobb minőségű, nem régi, foxconn alaplap..A lényeg az, hogy nem bootolt be a cd-ről (biosban be volt állítva, úgy érzékeli, mintha bent sem lenne, de érdekes, mert mikor berakom a cd-t felismeri, csak újraindítás után nem, és egyáltalán nem, szóval ez nem ilyen hiányzó sata driver probléma), najó, régi volt a telepítő cd, mert csak olyan volt nálam hirtelen. Szóval mi lehet a baj, mert létezik olyan, hogy elromlik egy telepítőcd? Én az alaplapra gyanakszom...ha valaki elgondolkodásra vetemedne a témában, vegye figyelembe a gép állandó fagyását is, mert végülis az a fő probléma. Persze fagyhat az minden szellőtől tudom én, csak valami ötlet? Kösz előre is.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Nekem ez nem tiszta. Mikor ismeri fel a CD-t, és mikor nem? Win alatt be tudod olvasni a CD-t? Egyáltalán nem olvassa be a CD-t indításkor? Tutira jó a meghajtó? A hiba sokféle lehet. Elképzelhető, hogy csak a Win zakkant meg, a telepítő CD meg rossz. Ezt első körben ki kell szűrnöd egy másik telepítő CD-vel. Ha ezután sem jó, akkor próbáld meg másik kábelre kötni a meghajtót. De lehet akár memória, táp, winchester vagy alaplap hiba is. Ezek alapján nehéz megmondani a gond okozóját, szép sorban kell ilyenkor végigmenni a hibalehetőségeken.
-
spyduck
nagyúr
Én értelek
Bisoban nem mind1, h a bootolási sorrendet, hogy állítod be!
Nállam ilyen volt:
1-cd
2-hard disk
3-floppy
-->így jó voltde ha így volt
1-cd
2-floppy
3-hard disk
-->akkor nem volt jóLényeg, h az első helyen tutira a CD-nek kell lenni, ha más van felül akkor nem bootol be!
-
Pinokkio
csendes tag
Sziasztok!
Munkára kéne vennem egy notebookot (Office, Origin, Statistica, InStat, SigmaPlot kéne hogy menjen rajta). Bruttó 130 fölé nem szívesen mennék, de most találtam ezt: Satellite L40-18W. (bővebb info itt: http://www.depo.hu/toshiba/stellite_l40-18w) Szerintetek megéri? Milyenek a Toshibák?
-
zolikaDB
veterán
Srácok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem!
A toshiba l30-134-re melyik linux megy fel? Mert pl nekem a mandriv egyik verzióját sem sikerült bootoltatnom... A Suse 9.x egyik verzája csak hibásan ment fel, mert végül nem ismerte fel az atit, a másik verzió meg felismerte de telepítés után nem bootolt... Ki mit használ, ajánl?
Illetve: angol nyelvi fájlkészlet kellene xp-hez? 2 hete reménytelenül keresem!Honnan?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
ranti
csendes tag
bocs, amúgy, hogy ilyennel nyaggatom a toshiba topicot, lehet nem ez rá a megfelelő hely.
Na szóval, biosban jól van beállítva, próbáltam azt is, hogy csak cd-ről bootoljon, hogy megnézzem a hiba forrását, mer amúgy gyorsan túllép rajta, szóval úgy érzékeli, mintha bent sem lenne a cd. Ha simán berakom, miközben be van kaocsolva, akkor meg érzékeli, bejön a kék ablak(opciók win telepítés, win frissítés, szal mint általában), az tuti, hogy megpróbálom másik telepítő cd-vel majd, ha hazamegyek, csak sztem nem az a probléma, mert most egy cd hogy menne tönkre, najó mondjuk évek alatt a dvd tönkre megy, erről hallottam, akkor gondolom a cd is. Persze, amúgy a probléma télleg tág, nem is nagyon lehet rá mit mondani, felejtsétek el. -
ABE
őstag
Előfordulhat, hogy a CD azon része, amit a bootoláskor olvasna be, az sérült, ezért nem érzékeli. Viszont Windows alatt meg másik részét olvassa már, emiatt ott olvasható. Ilyen pedig simán elképzelhető, hogy egy idő után a CD bizonyos részeit nem tudja olvasni a meghajtó.
-
blyvia
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérésem lenne akinek Toshiba L40-14F típusú notebookja van, le tudná nekem részletesen írni, hogyan sikerült feltelepíteni a Windows Xp-t? Már három napja bajlódunk vele és nem igazán akar sikerülni. A segítségeket előre is köszönöm.
-
ABE
őstag
Szia!
Nem tudom, hol akadhattál el, de 2 dolog kell a telepítéshez:
1. SATA driverrel integrált XP. Ennek leírása itt van:
[link]
[link]2. XP-s Toshiba driverek. Ezeket innen tudod letölteni: [link] Itt kiválasztod a géped típusszáma alapján (PSL4CE a tied, ha jól tudom) a szükséges drivereket, és az alábbi sorrendben felrakod a cuccokat:
-chipset utility
-display driver
-kb835221 hotfix (innen tudod leszedni: [link])
-sound driver
-wlan, lan, touchpad, card reader, sd utilities
-miután ezzel készen vagy, felrakod az XP-hez való BIOS-tKb. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Egy L40-es Toshibát szeretnék venni a közeljövőben, de még nem tudom milyen op. rendszerrel. Elég fontos lenne, hogy minél tovább bírja aksiról, van számottevő különbség attól függően, hogy Vista vagy XP van a gépen.
Előre is köszi a válaszokat!
-
ABE
őstag
Tapasztalatom szerint alaphelyzetben nincs jelentős különbség a két rendszer között akkuidőben. XP-vel talán egy kicsit tovább bírja, de az eltérés az én méréseim szerint 10%-on belül marad, és ez az érték nyilván gép és használat függő is. Az L40 akksija pedig eleve nem olyan erős, hogy jelentős eltérés lehessen. Amit inkább érdemes megnézni vásárlás előtt: a gép pontos modellszámát (PSL....) jegyezd fel, és nézd meg, hogy van-e fent hozzá driver a Toshiba honlapján a kívánt rendszerhez.
-
zolikaDB
veterán
UP a linux témában!
-
BluEyes
őstag
válasz zolikaDB #3076 üzenetére
Ki kell próbálni egy csomó disztrót. Sajna alapból a legtöbbnek lesz valami bibije, amit utólag kell javítanod.
Az én tippem SAM, annak is ezen verziója. Remélem hamarosan kinn lesz a végleges is. Újraírhatóra írd ki, aztán Live módban ki tudod próbálni. Az asztalán van egy ATI-nVidia telepítő kirakva, klatty rá, valszeg nem lesz gond a vga-val. Ha minden műx meg tetszik is, bátran telepítsed fel.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
vehement69
senior tag
Üdv!!
Teleszemeteltem a hülyeségeimmel a milyen notebookkot vegyek fórumot, most akkor ide is írok !
Egy A200-23O a kiszemeltem (3 év gari yeehaa!). A bizonytalanságom azonban a következők okozzák: egyrészt pl egy Lenovo Thinkpad jóval szebb szerintem (HP is ), másrészt szeretném, ha van itt olyan, akinek a kezében megfordult A200-as (akár 23O), az írja le 1-2 tapasztalatát... pl felhasznált anyagok minősége (fémváz?? fogsincs ), festék kopik-é, melegedés, zaj, tartósság... Előre is nagyon köszi!
Egy reménybeli Toshibás üdv mégecce'!
VMNT!
I am cancer in your bones
-
pmatthew
tag
válasz vehement69 #3078 üzenetére
Ezek engem is érdekelnének so pls
-
mmdani
csendes tag
Jujj szintén ezt akartam megkérdezni a tagoktól mint te Azzal a különbséggel hogy nekem nagyon is tetszik az a200 formavilága
Szóval vélemények jöhetnek -
mmdani
csendes tag
"Lenovo Thinkpad jóval szebb szerintem HP is"
Hehe hát nekem a Lenovo az ami egyáltalán nem tetszik külsőleg, bár teljesítménye és használt anyagainak minősége igen tiszteletet parancsoló
Hp.... hmmmm pavilion tetszenek nagyon külsőleg és belső dolgai is rendben vannak ami nagyon taszítja a vásárlókat h a magyar szervíz nem foglalkozik vele Kár érte -
zsoltke
tag
szia
nekem a200-am van és a feltett kérdéseidre csupa pozitivat tuok csak válaszolni, a melegedés nem zavaró, jól összerakták, igaz fémház nincs, de nem recseg ropog sehol se.
ASUS ZenBook Flip UX362FA-EL256C, Apple iPhone 11 Pro 64Gb
-
Theodolit
tag
halihó!
azt kérdezném hogy hogy értik azt hogy 2 gbyte ig bövithető? ha nnnál többet rakok bele azt mar nem érzékeli a gép? vagy csupán két ram hely van benne?Az élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
amol
addikt
Látom idetaláltál nélkülem is
-
vehement69
senior tag
naja már régebben
Aki nem értené: >a milyen notebook-ot vegyek< topicban 'ádáz csatát' robbantottam ki avval, hogy A200-as Toshibát akarnék venni (azóta van egy alternatíva, Thinkpad).
Szóval akinek van valami rossz tapasztalata az újabbakkal (jó is jöhet, az csak megnyugtat, de a rosszakból lehet inkább következtetést levonni, a nemrég hozzászólónak köszi amúgy a véleményét!! mármint zsoltke-nek!!), az legyen szíves leírni, mert szerdán veszem legkésőbb a notebookot (alapvetően itthonra kell, asztali gépet elvetettük, ezért lenne kira 1 jobb kártya bele, és nem, nem akarom a Crysist 324325*235235 felbontásban játszani ), akár Toshit, akár Thinkpadet
Na köszi, üdv!
VMNT
I am cancer in your bones
-
Theodolit
tag
válasz vehement69 #3086 üzenetére
mit értesz az alaptvetően itthonra kell alatt?
Az élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
mcharles
csendes tag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy a TOSHIBA Satellite L40-135-nek fényes, vagy matt kijelzője van?
Köszi -
luiz187
tag
Hi
van valakinek tapasztalata arrol, hogy az uj 17es toshibak meddig birjak aksirol? -
Satellite
tag
válasz mcharles #3089 üzenetére
mcharles!
Bár egy régebbi, a TOSHIBA jelenlegi kínálatában nem szereplő Satellite Pro gép után érdeklődsz, (nem tudok most egy ilyet keríteni), - az archívumban [link]megtalálhatod a gép adatait.
Mivel az összes mostani L40-es nagy fényerejű (és néha zavaróan csillogó, úgynevezett TruBrite) kijelzővel készül, és ezt minden adatlapon fel is tüntetik, feltételezhető, hogy ennek a gépnek még a régi, matt (polárszűrős) kijelzője lehet.luiz187!
A 17 hüvelykes kijelzőjű gépek akkumulátoros üzemideje általában nem valami hosszú.
Az alaplapi videókártyás típusok átlagban kb. 2,5 órát bírnak, ahol már egy komolyabb (ATI, NVIDIA) videokártya van, ott a gép fogyasztás is jóval nagyobb, vagyis ezek a gépek alig bírnak ki 2 órát.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy vajh' mi lehet a baja a masinámnak (típus az aláírásban): mostanság olyat játszik, hogy egyszerre két nagyobb áramfelvételű USB-s kütyüt nem tud kezelni (220-ról megy). Egyszer skype közben közölte, hogy túl nagy az usb-s eszköz áramfelvétel, lekapcsolta a webkamerát. Most bedugom a nyomtatót, elmegy az egér (tapipad működik). Nyomtató kikapcs, egér semmi: átdugom egy másik USB-b, ott megy.
Beírtam az azonnaliba is, de hátha valaki itt típusfüggően tud válaszolni.
Köszi. -
mcharles
csendes tag
válasz Satellite #3092 üzenetére
Hello Satellite!
Köszi a gyors választ. Az említett linken nem jelzik, hogy fényes lenne. Találtam egy boltot is, ahol következetesen feltüntetik, hogy melyik kijelző nagyfényű. Két noti közül választok, a már említett típus, ill. az L40-14H között. Az utóbbi 1,46-os procival van, X3100-s VGA-val, a 135-ös 1.86-os procival, GM 900 –as VGA-val, üzleti Vistával. (mindkettő Intel Centrino Duo). Irodai munkára, internetezésre, fénykép nézegetésre használom. -
zolikaDB
veterán
További tippeket várok Linux témában, ki mit használ?!
Illetve: angol nyelvi fájlkészlet kellene xp-hez? 2 hete reménytelenül keresem!Honnan?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
ABE
őstag
válasz zolikaDB #3095 üzenetére
Próbálj ki egy Kubuntut, én tegnap próbaképp felraktam HP notira, és szépen felismerte a komponenseket. Mondjuk ettől függetlenül Windows-t használok továbbra is.
Külön letölthető angol nyelvi csomag tudtommal nincsen XP-hez: [link] Inkább egy angol nyelvű XP-t kellene felraknod. -
Satellite
tag
válasz mcharles #3094 üzenetére
mcharles!
Ha jobban szeretnél egy "matt" kijelzőjű típust, akkor nyugodtan vedd meg az L40-14-es sorozat valamelyik gépét.
Ha viszont tetszik a nagy fényerejű kijelző, akkor ajánlom figyelmedbe az újabb szériából az pl. a z L40-17S-t, [link] mert kb. ugyanazon az áron már nem 1 GB-tal, hanem 2 GB RAM-mal kapod, a CPU is nagyobb valamivel, a HDD 120 GB helyett 160 GB-os, és persze a kijelző is sokkal szebb képet ad. (akár hétköznapi használatkor is, de ha képeket vagy épp' egy HD-s filmet nézel, igen nagy a különbség). -
Satellite
tag
Kbali!
Vezérlőpult, Rendszer, Hardver, Eszközkezelő, Usb-vezérlők: nyisd ki, majd távolítsd ez az összes ott felsorolt eszközt. Majd a géped nevén jobbklikk, és Hardverváltozások keresése.
Mindent automatikusan megtalál, felinstallál, és elvileg a probléma megszűnik.
(gyakorlatilag azért néha kétesélyes... )[ Szerkesztve ]
-
Mipi
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Nekem egy TOSHIBA A200-1M4 -es laptopom van. Na ez lényegtelen, csak azt szeretném kérdezni hogy ti mivel szoktátok tisztítítani a laptopotokat. Az elég ha sima száraz rongyal letörlöm? Mert most is bent használom a lakásban a laptopot de már szegény olyan poros hogy már félek hozzányúlni nehogy itt tiszta karc legyen meg stb. Pl a monitorját meg a tetejét azt egy HAMA LCD tisztító folyadékkal takarítottam. Csak most az se jó neki ha mindíg törölgetem a gépet.
-
Greg Vinous
tag
Sziasztok!
Teljesen el vagyok keseredve. Most vettem meg régen áhított notimat és nem tudom használni, mert le van kódolva a gép.
KÖNYÖRGÖM, valaki segítsen!
A történet: nem volt rajta semmi kód, tökéletesen műdödött, aztán gondoltam benézek a BIOS-ba, miket lehet állítgatni. Elértem a kód részhet és van elsőnek valami user pass, és másodiknak meg valami supervisor. Nem emlékszem már egészen pontosan. A lényeg, hogy először a második lehetőségbe nyomtam entert. Kérte a kódot. Beírtam. Megismételtem. Aztán utána az első lehetőségbe és nyomtam entert, ott ugyanígy kért kódot, megadtam, elmentettem, újra indítottam és most nem enged se a bios-ba be, és nem engedi elindulni sem a gépet.Nem tartom magamat loser-nek számtech téren, de itt most összeomlottam teljesen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest