- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
Orient F6T22 szerkezetről (Golden Eye II) kis helyzetjelentés. Nappal kézen volt, éjszaka számlappal felfelé lerakva. Home officeban dolgozom számítógépen.
Egy hete van nálam és így muzsikált ez idő alatt:
1. nap: -5 sec/d
2. nap: -5 sec/d
3. nap: -2 sec/d
4. nap: -3 sec/d
5. nap: -3 sec/d
6. nap: -4 sec/d
7. nap: -2 sec/dÖsszesen 1 hét alatt 24 sec-et késik. Nekem ez bőven megfelelő.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Citizen H800-as órához értő embert keresek. Soha nem szinkronizál az atomórával. Ha tudnátok üzletet vagy bárkit ajánlani megköszönném.
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #240299 üzenetére
Hát nem.
Én nem láttam a hollywoodi produkciót, de azt olvastam, hogy a Zodiac automata óráikat előszeretettel használták Vietnámban. Mivel amerikai volt, és nemzeti stb, stb. A Rolex-ek helyett vették a katonák, már akinek tellett rá, mert akkor kb a harmadába került mint a Rolex, és kb ugyanazt is tudta. De pont abba a kategóriába tartozott, amit Te is emlegettél, hogy a katonák maguknak vették Rolex pótlékként. Ebből is látszik az USA hadsereg akkor sem volt eleresztve már anyagilag. Ugye a Seiko automaták is ekkor jöttek képbe, mert hogy rájöttek, hogy még a Zodiac-nál is olcsóbban ugyanazt tudja mint a Rolexek.És most itt nem mennék bele a mindenféle specifikációba, hogy minek felelt meg a Rolex és a Zodiac, Seiko minek nem, mert ugye használták és bevált tehát amire használták pont jó volt a Zodiac is.
Aztán a 70-es években amikor a Super Sea Wolf megjelent, már rákerült a pecsét, hogy igen ez lehet hivatalos óra, de a GSA soha nem fizetett érte.
Na most a Vietnami Háború épp a fordulópontjánál volt amikor a Zodiákus gyilkolgatott, akkor pedig ezek az órák már rág ketyegtek a vietnámi dzsungelekben.
Ha megtalálom, akkor belinkelem a cikket.
Szóval lehet, hogy a Zodiákus gyilkosságok tették híressé, de akkor már régen ismert volt katonai körökben, mint nem hivatalos óra. Be is vált.
Az pedig, hogy most ki a tulajdonosa az egy dolog, de azt nem keverném azzal, hogy az óra mögött van bőven történelem. És nem csak Hollywoodban.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #240304 üzenetére
Nekem a mostani tulajdonossal sincs semmi bajom, főleg, hogy saját szerkezetet is gyártanak (az más kérdés, hogy abban a szerkezetben mennyi saját innováció van, de legalább nem fogható rá, hogy "tokozott divatóra", mert nem az). A kínálat lehetne nagyobb, és nem bánnám, ha itthon is elérhető lenne.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #240308 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy pillangó... akkor tartsák meg maguknak a külön 295 dollárért megvehető $z@rjukat. Bezzeg a másik fémszíjat, amin normális csat van, nem is árulják. Bár annál meg a szíj nem tetszik. Jó lesz az gumival. Persze, nem a gyári gumival, mert az is csúnya.
-
dzsi23
addikt
válasz rozsgyi #240312 üzenetére
A praktikum nem érdekelne, ha kényelmes lenne, de az én csuklóm nem kompatibilis az eddig próbált pillangócsatokkal.
#240313 fagyalllo:
Nekem kb. az összes Zodiac tetszik, csak a S.S. Wolf az, amit hosszútávra is el tudnék képzelni. De azért ez a Sea Dragon is elég ütős, amit jó ideje árul valaki facebookon, csodálom, hogy még nem kelt el. -
zoarden
tag
válasz cog777 #240266 üzenetére
Neked valami ilyesmi kellene:
torziós, üveg dómbanI want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
zoarden
tag
válasz cog777 #240298 üzenetére
Ennek a Maraton fieldnek a hátlapon kidudorodó elemet tartalmazó részéről nekem nem a kényelem jut eszembe, hanem a szívás. A x évente használandó fícsör miatt (elmecsere) a 7x24-es hordhatóság sérül. Mit gondoltok?
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
dzsi23
addikt
válasz zoarden #240319 üzenetére
Hát elég fura, az biztos... A nato szíj eleve megemeli kicsit az órát, ez meg rádob még egy lapáttal. Ráadásul a 12 millis vastagsághoz képest elég pici az óra, és ezzel az "emeléssel" olyan, mintha egy dobókocka lenne az ember csuklóján... főleg, hogy a legtöbb dobókockához hasonlóan ez az óra is műanyag.
Nem mintha gondom lenne a műanyag órákkal, a G-ket is szeretem, de akár ezt az újrahasznosított "óceáni műanyag" Triwát is simán hordanám, vidám kis cucc.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Nemreg kerdezoskodtem itt fekete oraval kapcsolatban... Vegul nem az lett hanem egy Certina (ami szamomra ujdonsag volt merthogy fogalmam sem volt, h a DS Action Diver mar letezik 38mm-es valtozatban foleg BF alatt 599EUR-ert igen-igen jo ajanlatnak gondolom annyira, h ha tudtam volna akkor tan meg en is vettem volna... nem )
dzsi23 (ha mar linkelted) es a tobbiek:
Viszont mivel a szin nem stimmel igy meg nyitott a kerdes, h akkor mi johet meg szoba? En szemely szerint nem ismerem a markat de itt rakeresve is csak par talalat van, holott nem tunik rossznak es arban is eleg kellemes.
Mit gondoltok megeri az arat vagy inkabb felejtos?[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Nekem valt Suunto Core-om az nagyon hasonló, engem nem zavart. Sztem nem zavaró.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #240320 üzenetére
Én is szeretem a műanyag field watchokat. Gyakorlatilag 70'-es évek óta műanyag field watchok vannak. A Benrus még kézi húzós szerkezeteket is épített műanyagba. De a Timex is. A Timex sztori nagyon érdekes.
Ezeket azért gyártják, mert szuperolcsó, ha törik, akkor kidobják.
De igencsak tetszetős, kezdve onnan, hogy olyan dobozba jön az óra mint a 40-es szög. Odáig, hogy a végtelenségig igénytelen.
A történet szerint azért ilyenek azak az órák, mert ezt nem sajnálja senki odacsapja, odavágja, az ember, és hát ha törik kidobják kap másikat a katona.
Persze azért ennyire nem szarok.Na most hogy így ennyit beszélünk róla rendelek is egyet magamnak.
-
hallador
addikt
-
zoarden
tag
válasz hallador #240323 üzenetére
nekem ezzel a kidudorodással van a bajom. nem fexik fel a kézre, hanem a teljes felület kb 20% és nincs szimemtrikusan elhelyezve, nem is középre esik.
Mig a Suunto Core-nak szimmetrikus és a tok kb 80%-ának felületét fedi le. Most jobb képet nem találtam mint itt az utolsó a hátlapról.I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
hallador
addikt
válasz zoarden #240327 üzenetére
Ez sztem engem nem zavarna, de majd meglátom, ha megjön beszámolok róla.
-
hallador
addikt
válasz dzsi23 #240307 üzenetére
Nekem ezek a Zodiac-ok nem annyira tetszenek. Nekem az 1961-es 37 mm-es 10atm-es tetszene. Ami megalapozta a Zodiac hírnevét. Ezek a modellek, inkább a Super Sea Wolf-ra hajaznak. Bár az is kisebb volt. Talán ez: Super Sea Wolf 53
Szóval ez tetszene ha lenne.
Amúgy ebben a cikkben írják le, hogy 1966-ra a Zodiac vált az egyik legnépszerűbb órává, nyilván a harctéren is. Valamint ekkor jelenik meg a katonai magazinokban, hogy valójában mi a helyzet vele.
Elég érdekes, hogy a föld másik felén egy ilyen népszerű óra volt, ameddig a föld ezen felén nem nagyon ismerik (persze én sem, csak most utána olvastam, mert eléggé érdekel a történelem amúgy is.)The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
cog777
senior tag
Hat, igazad lehet hogy kenyelmetlen. Bar inkabb az jutott eszembe hogy a 3atm vizallosag is innen johet. Kar, pedig amugy tetszene kulsoleg... a sweep sem tetszik egy quartz oranal, 4x tovabb birna az elem 1mp-es ugrasokkal.
Hatekonysag manias vagyok, zavar a pazarlas[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
hallador
addikt
válasz hallador #240329 üzenetére
Amúgy ha már a nyugati órákról is esett szó a keleti órák sem kevésbé legendásak. Elég csak megemlíteni az Amphibia-t. Ugye az első modellek nem is Automaták voltak. 2209-es 18 köves kézi húzós volt. Az északi tengeren tesztelték 100 méteres mélységben tengeralattjáró balesetet szimulálva, nem egyszer 120 - 130 m mélységben. Tehát nem ilyen tegyük be nyomáspróbázni, mert elhisszük, hanem levitték és amibe csapódott csapódott, ha ütődött, akkor ütődött. (Mondhatnám nem hittek Mikhail Novikov-nak aki az órát tervezte, az oroszok letesztelték!)
Vagy éppen járt az űrben is! Georgy Grechko Soyuz 17.
De a legnagyobb dolog, hogy a pentagonnak is gyártottak 40 000 Amphibiát?Na mi az ha nem történelem?
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz zoarden #240331 üzenetére
Lehet, hogy egyszer összeszedem magam, de egyelőre csak a magam szórakoztatására olvasgatom ezeket. Érdekesek!
-
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dzsi23
addikt
válasz alphaville #240335 üzenetére
Fényévekkel jobban fog kinézni azzal a barna szíjjal.
-
Veron
addikt
válasz mert_csokis #238318 üzenetére
kicsit régi a poszt, de azért válaszolok.
a Smith's tényleg egy kis családi vállalkozás. egy Eddie nevű figura csinálja egyedül, ezért respekt neki. amúgy meg egy igazi vadbarom a csávó, 0 customer care, paraszt stílus, de mégis van egy seggnyaló köre, akik a tz-uk fórumon nyáladzanak.
amúgy az órák jók, ezért az árért bőven minőségiek. két órát sikerült tőle vennem eddig, az egyiket a hétvégén. ha a vásárlási adatokat a nyitás után akarja bepötyögni, akkor elbukott.
egyébként a shop nem 15 percig van nyitva, hanem kb. 2-ig. szánalmas az egész.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
Rolex explorer alternatívát tudtok ajánlani max 100eFt - ig?
-
zoarden
tag
válasz cog777 #240330 üzenetére
ízlések és fotonok.
én meg kvarcban -ha lesz elérhető s nem lenne tele a doboz- pont a swepet keresem majd. Hogy gyakrabb az elemcsere, nem baj, ha "úszik" az a mutató
de értem a filizófiád- ennél a felhasználási játéknál " a terepen" az a jó, minél tovább működjön.[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
dzsi23
addikt
válasz gipsztigris #240345 üzenetére
Eszembe nem jutna róla a Hublot. Persze, ha akarom, bele tudom látni én is.
-
dzsi23
addikt
válasz gipsztigris #240349 üzenetére
Hát igen, van, akinek minden felhő ugyanolyan, ahogy minden H is. A Tudor logó meg csak egy csálé Tag Heuer márkajelzés...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest