- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz Cheesy #105800 üzenetére
Az utolsó tagmondatban összefoglaltad a divatórák lényegét
Ha hosszabb távra tervezel, elfelejted a Rendőrség, Fossil, DKNYMK márkákat és a klasszikus gyártók kínálatában nézelődsz, legyen az svájci, japán, kb. mindegy.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
törölt tag
Sem a Police, sem a Fossil nem az óraipar csúcsa. (Főleg a Police) Vannak örök klasszikusok, de ha eredetiben szeretnéd megvenni az zsebbenyúlos, nem fog a 100 000.-Ft-os kategóriába beférni.
Én a 100 000 Huf-ot kicsit megtoldanám és a Steinhart-ok közt nézelődnék, esetleg Certina, Tissot, Hamilton.
Ez egy örök klasszikus óra homage változata. Szerintem allrounder, azaz mindenhez felvehető bár nem kifejezetten "dress" óra. A fém szíj izlésednek megfelelően cserélhető bármikor bőrre, nato-ra, stb.
Az öltöny óra később is megoldható, és nem igazán kell sok pénz hozzá...Pl. ez - vadászcsiga-Poljot
-
Cheesy
őstag
válasz #76385920 #105804 üzenetére
Ezt a Poljot-ot (vadászcsigáét) már néztem, de valahogy az első gondolatom az, hogy ehhez a stílushoz még szükségem van 1-2 évtizedre. Tehát ez egy érett, középkor elején-közepén járó férfihez illik (bár a kézfej kisimult bőréből arra gondolok, hogy vadászcsiga sincs még annak a kornak a közelében se ).
Amit linkeltél Steinhart szép óra, de szerintem vagy a szíja széles, vagy a számlap kisebb egy mérettel mint ami ránézésre jó volna. Lehet, hogy élőben meg pont jó, dehát ezért nem lehet órát képről választani
dave118
Még nem tartom magam annyira
fanatikusnakérettnek, hogy az elemes-kvarcos órákon kívül más működésűt is számításba vegyekEz a Seiko nagyon szép! És illene hozzá egy fémszíj is. El is mentem a kiszemeltek (egyelőre még igencsak rövid) listájába.
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
Mercutio_
félisten
Fossil
Ár/értékben az Orientek (Tutu-tól), valamint külföldről a Casio és Seiko órák amik viszik a primet, 14-40k között elég jó dolgokat lehet venni.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
Szia,
konkrét órát nem tudok neked javasolni, mert annyira nem vagyok jártas a témában, azt majd a többiek
Azt gondolom, hogy a Police és hasonló divatmárkákat villámgyorsan felejtsd el. Ha jól emlékszem részben 40. szülinapra, részben édesapádtól ajándékba (tehát előbb-utóbb kvázi emlékbe) keresel órát, hosszútávra. Én ebben az esetben egészen biztosan valami szép letisztult/klasszikus stílusú svájci automatát keresnék, elsődlegesen, én azt tartom ehhez az alkalomhoz megfelelőnek. Acéltokos, zafír üveges, fémszíjas órát vennék (aztán legfeljebb csináltatnék rá Vadászcsigával egy fasza bőrszíjat is )
A szűk keresztmetszet az anyagi lehetőséged, mert sajna - amennyire én látom - ezek 100 fölött kezdődnek, a határ a csillagos ég... De mivel írtad, hogy 10 éve nem hordasz órát, pár hónap gyűjtögetés még beleférhet. 150K körül azért már vannak jó Tissot-ok, Steinhartok (amit előttem linkeltek búvár, az nálam abszolút befutó lenne!), stb. Azt is szem előtt kell tartanod, hogy az automata azért nem gondozásmentes, 5-6 évente illik leszervizeltetni, ami további "fenntartási" költség.A második vonal, ha nem kell/tetszik automata, csak szimplán valami jól működő, pontos, komoly órát keresel, akkor valami Eco-Drive citizen, vagy Seiko, stb lenne. Ezekből az 50-100K közötti árkategóriában már komoly tudású darabok vannak, azok sem fognak letérdelni pár év alatt. Nagyon jók, csak nem hozzák az automata óra feelinget...
szerk.: mire bepötyögtem, te is írtál. Ezesetben inkább a 2. bekezdés, plusz Mercutio által javasolt Orientek.
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Cheesy
őstag
válasz t_a_m_a_s #105812 üzenetére
Még csak 30. szülinap
A Police-t csak azért említettem, mert ez az egyetlen "drágább" óra ami a környezetemben előfordul.
Nem divatórát keresek.Famalac
Nem úgy értettem, nem digitális k'arcórát keresek (ha erre értetted a villanyórát), csak a felhúzós-forgatós tartós-több törődést igénylő szerkezetek helyett egy "kezdő" órát szeretnék.
Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, amikor valaki mondjuk autók közül egy oldtimert (amit gondozni kell, aminek lelke van), vagy egy youngtimert (rétegautó, kiváltság, ehhez fel kell nőni) választ magának.
Egyo lyan tudatlan mint én, valahol el kell kezdje: legyen egyszerű működés, de komolynak mondható órája, mint t_a_m_a_s írt az utolsó bekezdésében.Nem ez lesz életem legutolsó órája, ezért is húztam meg a 100k-s határt. A következő órámnál lehet, hogy 250k-nál húzom meg, ki tudja? De bízok benne, hogy az elvárásaimnak megfelelőt lehet már találni 100k alatt.
www.vakbelmutet.hu
-
dave118
senior tag
válasz fagyalllo #105806 üzenetére
Igen tudom, nem csoda, nagyon egyben van az egész dizájn. Kár volt a linket beszúrnod a bika jó árakkal ...
(#105813) Cheesy: Bizony, hogy lehet. 100k ig vannak már nagyon komoly és szép órák. Ha a használt piac is szóba jöhet meg pláne! Én egy automata agy eco japán csodát javaslok első körben, utána lehet a svájciak felé kacsingatni. (szerintem)
(#105814) fiktív1 +1 például
(#105812) t_a_m_a_s : ha 100k a határ, már Orientet nem néznék. Max OrientStar de az nem mindenkinek tetszik.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #105796 üzenetére
szegi77: Köszi.
vadászcsiga: Nem nagyon van összefüggés. Semmi bajom vele. Szeretem, hogy "hagyományos." A szerkezet is jó, a bőr kroki nyomott szíjjal meg kifejezetten patent. Most még amúgy is jeges a téma, de azt vettem észre, hogy minden pozitívuma ellenére is az LHC hordom a legkevesebbet. Ezért, ha befigyel egy új, és nem lesz elég kp, akkor tőle fogok megválni. Pusztán ennyi az indoklás.
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
-
csƵ
addikt
válasz vadászcsiga #105821 üzenetére
Tyúk vagy a tojás?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Cheesy #105813 üzenetére
Bocsesz, rosszul értelmeztem a negyedik X-et
Amennyiben ez az első "komoly" órád és nem automata kell, 100K-ig végtelen lehetőséged van, csak a stílust kell belőni. Nekem a többiek által linkeltek közül az elegánsabbak, minimalistábbak jönnek be (csabulaxi által linkelt Tissot), de ezt neked kell eldöntened.[ Szerkesztve ]
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #105818 üzenetére
Azért, mert nem került mostanában a látószögembe, vagy amikor került, akkor éppen nem volt rá keret. Most őszig amúgy is várólistás minden órás tevékenység a nyári "kiruccanások" okán.
-
Misi1979
őstag
válasz CoolBoy323 #105826 üzenetére
Azt a fáradtságot pont megéri, amennyiért nagy ívben egy kukába kidobod.. fakultatíve előtte rátaposol a betonon.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
t_a_m_a_s
addikt
A 3. oldalig lapozz vissza, ott kezdődött egy elég hosszas eszmefuttatás a témában...
-
condy
senior tag
Ez gáz.
Ne kérdezz ilyet, mert valaki még komolyan válaszol és azt fogod hinni, hogy haragszik."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
CoolBoy323
nagyúr
Egy oras azt mondta ra, h 40et siman meger... Szet is szedte...
Gyorsjarasu automata.
Tenyleg nem er egy forintot se? Replika, es elvileg 170k korul van
Aki ezt mondta nekem nem hiszem h kamuzott volna... Az oras storyban sem...
De ha nem, akkor nem, megertem en
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #105832 üzenetére
Rajta leszek.
Most nincs töltény."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
condy
senior tag
válasz CoolBoy323 #105835 üzenetére
Ha elég a látszat, és nem gond, ha valaki aki egy kicsit is ért hozzá az tudni fogja, hogy kajla, akkor vedd meg 40-ért!
szegi77: Azt is ököllel! (A gyártónak, meg a terjesztőnek (is)!)
[ Szerkesztve ]
-
szegi77
csendes tag
Szerinem max egy ötöst!
-
t_a_m_a_s
addikt
Hamis órát nem veszünk, pont. Akármilyen jól is sikerült, akármilyen szerkezet is van benne, attól az még hamisítvány...
-
squir
aktív tag
Ez egy hamisítvány. Lehetne benne akár rendes svájci szerkezet is, akkor sem fogja rá mondani itt senki, hogy 5 Ft-ot is megérne!
Szerk:
Megelőztél![ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
válasz squir #105833 üzenetére
Sajnos, ez nem az, ez csak egy Seiko mod, Dzsana mester rakta össze a megrendelt alkatrészekből. Ahogy fagyallo irta.
(#105834) fagyalllo: Tapintásra kellemes, még kicsit merev, be kell törnie (hajolnia), a kanyarokban belül kicsit hullámosodik. Van hozzá még egy bújtató, de nekem addig nem ér el a betűrés (pedig nincs nagy csuklóm), valószínűleg nagy csuklóra nem is jó ez a típus, mert még a fix bujtatóig sem érne el a szíj vége.
[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
Ha most félretesszük az ösztönös viszolygásunkat a hamis óráktól és alaposabban megvizsgáljuk ezt a kis förmedvényt, arra a megállapításra jutunk, hogy ez bizony a hamis órák közt is gagyikategóriás. A szerkezetről nyilván nem tudok nyilatkozni (nem mintha illúzióim lennének), a külseje alapján viszont ez nem hogy 170-et, de 17 ezer Forintot sem ér. Gondolom az a kiindulópont, hogy annál jobb a hamisítvány, minél jobban hasonlít az eredetire. Esetünkben ez már ott bukón van, hogy olyan kivitelt próbál utánozni, ami egyszerűen nem létezik. Ebből a PO chronoból fehér számlapos változatot nem készített az Omega. De ha ettől az apróságtól nagyvonalúan eltekintünk, akkor is messziről ordít az óráról, hogy egy olcsó hamisítvány. Ezzel inkább beégni lehet, mint villantani.
-
Misi1979
őstag
válasz phranxinatra #105846 üzenetére
A szerkezeten is megbukik, ez egy kínai álkronó werket tartalmaz.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
WiZARD
addikt
válasz fagyalllo #105844 üzenetére
Van ilyen szíjjam, nem mondom hogy örökké tart, de egész jól bírja (már amennyit hordom )
phranxinatra: na ez az amit sose fogok megérteni. Ha már veszi a kis kínai a fáradtságot, hogy másoljon valamit, akkor ilyen alap dolgot miért hagy totál figyelmen kívül, mint a számlap színe, meg hasonlók?
Mert hogy nem tökéletes 1 hamisítvány, és alaposan megnézve más, az egy dolog, de hogy valójában meg se próbál hasonlítani egy eredetire, az felfoghatatlan számomra.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest