Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t_a_m_a_s

    őstag

    válasz Cheesy #105800 üzenetére

    Szia,

    konkrét órát nem tudok neked javasolni, mert annyira nem vagyok jártas a témában, azt majd a többiek :)

    Azt gondolom, hogy a Police és hasonló divatmárkákat villámgyorsan felejtsd el. Ha jól emlékszem részben 40. szülinapra, részben édesapádtól ajándékba (tehát előbb-utóbb kvázi emlékbe) keresel órát, hosszútávra. Én ebben az esetben egészen biztosan valami szép letisztult/klasszikus stílusú svájci automatát keresnék, elsődlegesen, én azt tartom ehhez az alkalomhoz megfelelőnek. Acéltokos, zafír üveges, fémszíjas órát vennék (aztán legfeljebb csináltatnék rá Vadászcsigával egy fasza bőrszíjat is;) )
    A szűk keresztmetszet az anyagi lehetőséged, mert sajna - amennyire én látom - ezek 100 fölött kezdődnek, a határ a csillagos ég... De mivel írtad, hogy 10 éve nem hordasz órát, pár hónap gyűjtögetés még beleférhet. 150K körül azért már vannak jó Tissot-ok, Steinhartok (amit előttem linkeltek búvár, az nálam abszolút befutó lenne!), stb. Azt is szem előtt kell tartanod, hogy az automata azért nem gondozásmentes, 5-6 évente illik leszervizeltetni, ami további "fenntartási" költség.

    A második vonal, ha nem kell/tetszik automata, csak szimplán valami jól működő, pontos, komoly órát keresel, akkor valami Eco-Drive citizen, vagy Seiko, stb lenne. Ezekből az 50-100K közötti árkategóriában már komoly tudású darabok vannak, azok sem fognak letérdelni pár év alatt. Nagyon jók, csak nem hozzák az automata óra feelinget...

    szerk.: mire bepötyögtem, te is írtál. Ezesetben inkább a 2. bekezdés, plusz Mercutio által javasolt Orientek.

    [ Szerkesztve ]

    Holnap majd jól beletépünk...

Új hozzászólás Aktív témák