- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Gino20 #90200 üzenetére
"Másik: Igaz csak HDRip amit gyors teszteltem rajta, de azt csinálja, hogy megy ,,gyorsan" a lejátszás, viszont néha piciket megakad. Ez mitől van? Rossz HDMI kábel vagy gyenge gép (corei5, AMD laptop)"
Az összefoglalóban van egy általános beállítások rész, ott a megoldás
-
RBJ
addikt
Azt hittem, hogy csak a bray iso t nem játsza le de ezek szerint a dvd iso t se.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
WinstonWolf
senior tag
Sziasztok!
Megvettem a TV-t. Végül is hallgattam rátok, 48JU7000-es lett. (Mondjuk tök jó, hogy rögtön azt olvasom egy hozzáértőtől, hogy csak 0 és 5-re végződő képátlót szabad venni, mert a többi szar...) Lenne rögtön három kérdésem:
1. UPC HD DVR Médiaboxom van, HDMI-vel összekötve. Miért van az, hogy bizonyos csatornák hangerejét tudom szabályozni a médiaboxon, bizonyos csatornákét nem, csak a TV-n. Gondolom a Digitális hanggal lesz összefüggésben, de nagyon zavaró, hogy két távirányítónak kell kéznél lenni, hogy ha véletlenül elkezd ordítani a csatorna... Nem lehet valahogy ezt egyszerűsíteni?
2. Milyen 3D ISO fájlokat tudok lejátszani a TV-n? Kódolás, stb... Kipróbálnám, ha már van és ajándékba adtak mellé egy pár szemüveget...
3. Nem egészen értem, hogy a Smart távirányító hogyan kezeli a médiaboxot... Egyszerűen úgy fest, hogy bizonyos funkciókat el tudok érni, bizonyos funkciókat nem. Egyébként ez a távirányító volt hozzá a smarton kívül: AA59-00570A Tök jó, ez nem tudná kezelni a Médiaboxot???
+1 Ezt a Plexet nem értem. Feltettem a Synology NAS-ra, a TV-re is fel kell tennem?
Előre is köszi a válaszokat.
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
fant0mi
őstag
válasz WinstonWolf #90203 üzenetére
A Plexet a tv-re is fel kell tenni.
-
blakey
titán
1. a box távját programozd be a tv-re és állítsd be úgy, hogy csak a tv-n kelljen hangerőt változtatni, a boxon meg maxon legyen.
2. ISO-t nem játszik le, ki kell csomagolni és ha szerencséd van akkor az m2ts-t vinni fogja.
3. erre nem tudom a választ+1 igen, tv-re is fell kell tenni a Plex-et
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gino20
őstag
Erre esetleg valaki
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy j6300-as tv-t, de sajnos a smart view-t nem tudom életre kelteni. Telefonról megy. Gépre telepítettem a progit, TV csatlakoztatva a wifi router-hez. Ezt a progi jelzi is, hogy TV és PC csatlakoztatva viszont select TV-nél nem látja a gép a tv-t.
Mi lehet a gond? -
Flashget
félisten
(Mondjuk tök jó, hogy rögtön azt olvasom egy hozzáértőtől, hogy csak 0 és 5-re végződő képátlót szabad venni, mert a többi szar...)
Olvasd el még1x, mert ilyet nem írt senki és én sem!
Alkatrész ellátással van gond 2-3 év műlva az ilyen képátlójú tévéknél, erról volt szó.
Műszakilag semmi gond a 48" vagy 43-al.UPC média boxát érdemes lecserélni CI+ CAM-ra szebb a kép.
se a tv és nagyon kevés cserébe jó drága BD lejátszó tud iso fájlt lejátszani. Erre a médialejátszók képesek leginkább. Én biztos beszereznék egyet ahhoz a tévéhez, de a 4K-s még túl drága a 3D-s FHD-hez ez jó választás.[link]
távkapcsoló és stb-t lehet párosítani a tv-hez. Ehhez kellett kapnod a csomagban egy ir-t amit a tv-re kell csatlakoztatni (vagy alapból benne van a tv-ben nem tudom) és kell keresned a menüben egy olyan opciót a Rendszernél-Eszközkezelő, hogy "univerzális távvezérlő beállító" lehet más néven de kell lennie. nem ismerem a JU7000 menűjét. Ennél próbálkozz.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Favilla
tag
Sziasztok! Vettem egy Samsung Smart tv-hez egy 1 terrás vinyót. Megoldható az, hogy egyszerre használjam felvételhez és adattárolásra is? Mire formázza a tv? Milyen fájl rendszer kell neki?
-
FNZ
őstag
teszteltem és az mp4 filmekbe nem tudok beletekerni, ha vezetékes hálózaton keresztül nézem a nas-ról. vinyóra lemásolva müxik. a c650-es tv-m lassan, de tud beletekerni.
nem is értem, hisz ez visszafejlődés a korábbi tv-khez + visszafejlődés a csak pc-n szerkeszthető csatornalista ispróbáltam tv-ből felvenni: mivel 2 tuneres, egyik csatornát veszi, közben elkapcsolok a másikra és azt is fel tudom venni. 1 perc digi hd adás kb. 90 MB
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Olvastam korábban,hogy Foci és tenisz esetén észlelhető utánhúzás.
Plusz 44-es a H6400 input lagja.Playstation 4-en Fifa 16-ot játszva nem érzékelt a szemem semmit.
Ha PC-t kötök rá és azzal fifázok akkor jobban kijön az input lag? -
RBJ
addikt
Érdekes annyira okos tv k még sincs semmi maszek/ custom/ rom vagy valami rá. gondolok olyanra mint pl usb ről menő média player stb.
Csodálkozok is, hogy nem feküdtek rá sokan a dologra.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello ismét!
Nekem a H6400-assal lenne egy olyan gondom, hogy bizonyos .mkv-s videóknál nem tudom a Smart távirányító középső gombjával előhívni a felső lejátszó menüt. Elvileg, ha click- elek bárhova a képernyőn, akkor felül le kellene nyílnia a kis menünek. Ez hol működik, hol nem. A távirányító kis kék pointer-ét is látom és a többi gombja is rendben működik (a stop/pause/play is és ilyenkor meg is jelenik a menü), csak szerintem sokkal kényelmesebb a pointer-el és a középső gombbal a TV menüjében navigálni és használni a lejátszási funkciókat.
Mi lehet a probléma? A TV, a távirányító vagy a videók kavarnak be? Az anyagokat egy 500GB-os WD MyPassport Ultra-ról játszom le USB-ről.
Másik kérdésem: aki már régebb óta használja ezt a TV és frissített már a legújabb firmware-re, az tudna pro-kontra összehasonlítást írni (nagy vonalakban), hogy esetleg megéri e frissíteni? Figyelem a topic-ot egy pár hónapja már és gyakran írtátok, hogy nem éri meg frissíteni a firmware-t, mert többet "vesz ki", mint amit "belerak", ennek igazságára kérdeznék rá...
-
RBJ
addikt
válasz SunMount3r #90217 üzenetére
Én a négyállású gomb fel nyomás és kész. MÁr ha jól emlékszem.
-
Flashget
félisten
-
CyberDave
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung UE48H6400 TVt az Arena plazai Media Marktban.
Ket problémám van vele:
1) A talp 2 reszbol all amit 4 csavarral lehet osszerakni. Nem mondom hogy szuper a csavarhuzom de sehogy sem sikerult belecsavarni teljesen a csavarokat igy lotyog az egesz. A TVre viszont stabilan ra tudtam mar csavarni a talpat. Erosebb csavarhuzoval eroltessem ossze vagy ezzel nem kellene gondnak lennie es vmi hibas?
2) Lotyogos talppal ugyan de osszeraktam a cuccot es felraktam az asztalra. Ugy tunik mintha nem lenne teljesen sik a kepernyo. Mintha meg lenne kicsit hajolva az egyik sarka fele. Elofordulhat olyan h egy 48colos TV szallitas kozben elhajlik?
1 napos a cucc, visszavigyem szerintetek?
Sajnos nem ertek a TVkhez, ez az elso TVm.
Elore is koszonom a segitseget!
Dave -
SunMount3r
nagyúr
válasz CyberDave #90221 üzenetére
Nekem is úgy tűnik a pár napja vett 40H6400-omnál, hogy nem teljesen sík a képernyő. Nekem olyan enyhe "homorú" hatást kelt szemre. Én az ED-től rendeltem. Édes anyámat tudtam csak megkérdezni eddig, de szerinte nem homorú és letudtam optikai csalódásnak (mondjuk az áttetsző, fényes káva miatt). De most egy kicsit rám jött a para.
Akkor ezért aggódni kellene?
TV-talp: nem tudom így próbáltad e te is, de amikor ráteszed a tartót a lábakra, akkor pont bele kell illeszkedni "pattania" a helyére, a félkör alakú vége a tartónak rácsússzon a lábakon lévő félkör alakú részre és ne csak felette "üljön".
-
Tegla80
addikt
válasz dokee78 #90215 üzenetére
Az utanhuzasnak az input lag-hoz nincs koze.....
Ha sok az input lag akkor a joy-on torteno mozdulathoz kepest erzed/latod,h kesobb tortenik a kijelzon a kivitelezese. 30ms tol kepes ezt erzekelni az ember...egy kepkocka 16ms,szval kb 2 kepkocka kieses mar erezheto.... pc-nel siman az egeret jobbra-balra mozgatva is erzekelheto pl,ha sok...
Itt a topicban is van tobb iras rola,h jatszhato a h6400 a 44ms al is,de van olyan is aki leirja,h neki masik kijelzo utan mar sok volt.Sony® & PlayStation®
-
SunMount3r
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz SunMount3r #90225 üzenetére
Hát, ezt így a képek alapján én meg nem tudom mondani.
A képernyőnek viszont teljesen síknak kell lennie, ettől függetlenül az árnyékok és/vagy a tükröződés miatt simán lehetséges, hogy domborúnak hat. -
sandró60
addikt
Szerintem okés a képernyő.Én nem látok semmi"elhajlást".Az 1-kép az elég jól mutatja.
Azt viszont látom,hogy a butorból kiemelkedik egy tv-tartó. A butor job oldalán tudjátok használni a polcokat?[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Én sem látok semmi homorú hatást elhajlást semmit. Szerintem rendben van a tévéd.
-
CyberDave
tag
Szia!
A kep alapjan nehez megmondani mert kozel van es a fenykepezo torzit. Amit en kitalaltam h szetszedem es lapjaval rafektetem egy asztalra a foliajan. Ha billeg akkor nem sik. Ovatosan kell csinalni es hasznalni a foliajat. Meg nem tudtam kiprobalni mert uton vagyok a rokonokhoz.
Felhivtam a Media Marktot. Azt mondtak nem talalkoztak meg ilyen deformacioval. Lehet hogy a kava miatt tunik furanak. Vigyem vissza es megnezik a kollegak. Sztem viszont nem a kavaja a para. Lehet h gagyit kaptam de akkor a kerdes az h a Media Marktban atbaszak az embert?
A talpat viszont erosen meg kell huzni. Bepattintottam enis ahogy mondtad de nalam a csavar menetevel van baj.
Egyébként kiraly a cucc. Pixehiba nincs, bar szten nem 100x osan egyenletes szinu egy teljesen szurke felulet. Komolyabb teszteket nem csinaltam meg.
Dave
-
Sárpac
nagyúr
Engem inkább az a nyílás aggasztana az oldalán fent. Amúgy biztos, hogy sík csak neked tűnik fény árnyék stb. olyannak mintha nem lenne az.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
-
Flashget
félisten
könnyedén ellenőrizheted, hogy homorú/domború vagy sem (szerintem sem az)
tegyél keresztbe egy 1,5-2 méter hosszú alumínium vízmértéket vagy bármit ami egyenes mérésre alkalmas és átéri hosszában a kijelzőt. Az kiadja rögtön ha hibádzik.Én semmi esetre sem próbálnám ki ezt, betörik a kijelző lőttek a garinak meg a tvnek is!!
elvileg erre ad garanciát az MM féle törés és folyadék kár elleni biztosítás ha megkötik rá.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok.
3D, smart nem kell.
A számítógépet viszont össze akarom vele kötni, hogy arról tudjam nézni a filmeket. Egy 42" kellene, vagy ha nagyobb az sem baj. 100-120K szánok rá.
Akár több megoldás is érdekelne. Előre is köszönöm! -
SunMount3r
nagyúr
válasz sandró60 #90227 üzenetére
Azt viszont látom,hogy a butorból kiemelkedik egy tv-tartó.
A TV asztalkára gondolsz konkrétan? Mert ez egy ideiglenes megoldás voltaképp, itt volt a kábel elvezetve a régi CRT-nkhez, egyelőre nem tudtuk más helyre rakni. A szekrénysor fix, amint látod beépített, egy kb. 34 éves darab, azóta van így. A polcokat meg egyáltalán nem zavarja, azért nem lóg annyira túl a TV. Majd jön a kábelezési mizéria (a gyenge Digi jel miatt), akkor majd kalkulálok, hogy hova lehetne máshova tenni a TV-t, de sok opció nincs.
-
veterán
válasz CyberDave #90229 üzenetére
Így van ahogyan Clever0 írta, a csavarok önmetszőek ezért mennek nehezen elsőre. Egy normális csavarhúzóval nyugodtan tekerd be rendesen.
Domború, homorú kijelző? Miket be tudtok képzelni és parázni rajta.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
andatti
senior tag
Most olvastam a tv-n, a szokásos frissítési értesítő helyett: a samsung smart tv service notifcation-ban, hogy
Social tv service will no longer be available after Dec. 30. th.
the Social tv service will no longer be available after December 30th. We apologize for any inconvenience this may cause.Ez mi a szösz? Néztem volna a samsung oldalán is, de nem találtam meg...
max annyit, hogy a hub 2.0 mennyivel jobb, mint az előző volt, bár lehet, hogy nincs is köze hozzá? (most 1 éve lett véve a tv, 6400-as szériájú)Szóval érdekelne, hogy mi szűnik meg, és van-e alternatívája, vagy miért (lenne ez) fontos?
-
Flashget
félisten
válasz allein #90247 üzenetére
Felső kategóriás tv
azt hittem érteni fogod...nincs tapasztalatom róla milyen. rossz biztos nem lehet.
nano kristályokról már volt szó a topicban úgy emlékszem, használd a keresőt.
evolution kitet gyárt még hozzá a samsung? a te tévédhez is kell lennie elvileg a Tizen rendszert is megkapta ezt ígérte a gyártó.Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- LEGO klub
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Suzuki topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest