- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz jambiyya #84849 üzenetére
Nem tudom milyen méretben keresel, de elég sok helyen lehet még kapni. Mondjuk az ára nem tudom mitől ilyen magas ha már egyszer kifutó termék (vagy mi), én is hülye voltam hogy nem vettem meg akkor amikor olcsóbban mentek, na mindegy, marad az f6400 egyelőre.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
yvsmad
őstag
válasz gyuribácsi88 #84852 üzenetére
Azért magas, mert az olcsó helyekről már elfogyott és a drágább helyeken maradt még belőle.
-
jambiyya
őstag
válasz gyuribácsi88 #84852 üzenetére
55-ös kell nekem
-
törölt tag
válasz gyuribácsi88 #84841 üzenetére
Csak akkor érdemes hinni tesztelőknek, ha ugyanolyan régióba szánt, és megegyező alkatrészekből készült tévét tudsz venni. Ahhoz pedig angol, francia, észak-amcsi... régióban kellene laknod. Mert minden változó.
(#84854) Pancsermeste Az első módszer a jó, de garancia alatt nem javasolt. Szerintem valami LTA400-al kezdődő kódszáma lenne egy 40"-os Samsung panelnak, mint itt látható: -
Pancsermeste
őstag
válasz #94529552 #84858 üzenetére
Nyilván, csak viccből írtam... de azért az érdekelne, hogy van-e valami zárjegy, vagy egyéb olyan lezárás, ami a hátlap levételét jelezheti? Csavarhúzó nyomokat gondolom senki se fog rajta vizsgálni.
Amúgy szerintem a 2014-es modellekre érvényes lehet a service menüben lévő panel kódolás, melyben az "A": samu; "R": AUO ; stb... régebbi modelleknél találkoztam már ellentmondással, szóval csoda tudja, hogy van ez...
-= Pancsermeste® =-
-
Ciccuka
veterán
válasz gyuribácsi88 #84841 üzenetére
jambiyya
Nyomtasd ki és vidd be nekik, kíváncsi lennék mit szólnánakPancsermeste ezért biztosan nem lesz szétszedve
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
hm_kool
újonc
Szia,
kösz.
Azt azért nem értem, hogy miért jobb a H6400, mint pl. az utódja, a J6400, hiszen elvileg felbontásban is jobb, és gondolom, hogy a szoftver, képjavítás és egyéb apróságok is jobbak lettek.
Vagy rosszul gondolom?Ajánlottak a MM-ban LG UF778V-t 200-ért, ez elvileg még jobb is, mint a H6400, és nem mellesleg még kapható is. Erről mi a véleményetek?
Kösz
-
BBéci
legenda
válasz dethroner #84769 üzenetére
Csak részben helytálló, amit írtál, mert a tévék csakis a beérkező jel képfrissítését (képkockaszámát) írják ki. Amikor a beépített lejátszó dolgozik, akár USB-s merevlemezen, távolabb (DLNA, Ethernet, WiFi) van a film, a lejátszás/képfrissítés 60 hertzen történik. Ez akkor nagyon zavaró, ha a film 24 (23,976) fps-es.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vacs
veterán
válasz Redeckt #84855 üzenetére
Eredeti hozzászólásom: 40ES6100 szintű tv-t vennék.
(#84845) yvsmad: és Redeckt:
Nem sűrgős a vásárlás, megvárnánk valami akciót (pl fekete péntek, áfa mentes nap stb).
A 2015-ös J modellekről szinte semmi infót nem találni, mert nem szeretnénk 2014-es H-t venni.
Samsung.hu-n sincsenek fent a J6-os tévék.
A német oldal csak a J6250-et listázza, a brit oldal egyáltalán nem listáz J6-os készüléket és a francia se.
Így nem is tudom összehasonlítani a specifikációkat, nem jelentek még meg a J szériás tv-k?[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
BBéci
legenda
Rengeteg J sorozatú tévéről található teszt a neten. Specifikációk összehasonlításával esetleg vasalót lehet választani, nem tévét.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
apszi
őstag
Akkor ezt érthetem úgy, hogy, ha azt írja ki a TV info, hogy 24p, ami egy egyenletesen "röcögő" (ami persze bizonyos szinten szükségszerű) képet ad, viszont egyébb anomálik (ugrások, akadások) nem jelentkeznek, akkor a képem elvileg kadencia helyes (23,976)?
[ Szerkesztve ]
-
znb
tag
válasz zoltan6 #84848 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, úgy tűnik feladom a "még jobb vétel" keresését és veszek inkább egy 48H6400-at, a TELEKOM-nál még van pár ezen a 180ezres áron ezt már legalább ismerem, és mivel az idei Samu választék azonos áron kevesebb fícsört ad, de drágább, így a J szériát kihagyom. Már csak az a dilemmám hogy ehhez képest az idei LG 652V széria nem tud-e többet szebben (mert akár rászánnám a többlet árat ha kell), de tudom hogy ez nem a Samsung topikba tartozik, de ha valaki tud erről mondani valamit, azt nagyon megköszönöm!
-
BBéci
legenda
Külső lejátszó esetén igen, úgy, ahogy írtad.
A lejátszási frekvenciát mindig a filmhez kell igazítani és a lejátszón kell (lehet) beállítani. Legjobb az, amikor automatikusan igazodik a lejátszó a filmhez. Optimális esetben a TV négyszerezi a kapott 23,976 és 24 fps-es jelet, tehát egész számú többszörösén játssza le.(#84866) vacs
Arra jó. De a 3D képesség minden esetben benne szokott lenni a leírásban, a csatlakozók száma (HDMI, USB) pedig csak a belépő kategóriában kevesebb, feljebb szinte teljesen megegyező.[ Szerkesztve ]
-
pandion
tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszett a H6400-on, hogy a serviio segítségével távol a géptől, kábelek nélkül tudom nézni a filmeket. Van nekem egy UE40c5000QWXXH is, amit szintén szeretek. A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, hogy ezt a régenni modellt is "rákössem" a serviio-ra valahogy, vagy más megoldással tudjak wifi-n keresztül nézni filmet a gépről. Van valami ötlet?
Köszönöm. -
LionX
tag
válasz hm_kool #84872 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen webshop-ból.
Külföldiekből nem igazán mernék, bármennyire is csábítóak az ottani árak.
Az itthoniak közül, nekem meg csak az e-bolt-ról és az Extreme Digital-ról vannak tapasztalataim.
Ha műszaki cikket veszek, azt 95 %-ban az utóbbinál szoktam, mert Pick-Pack pontra, vagy ha túlméretes akkor házhozszállítással ingyenesen kihozzák.
Nekem ezekkel nem volt még nagy problémám, de van aki szidja őket mint a bokrot. Például Itt
Szóval szubjektív hogy kinek melyik webshop jön be.[ Szerkesztve ]
-
ergoGnomik
tag
Üdv, guruk!
Kérdésként felmerült bennem, hogy a Samsung UHD TV-k között van-e olyan, ami képes lenne egy PC-ről kapott 2560x1440 jelet felskálázni? Próbáltam nézegetni párnak a kezelési utasítását, de nem találtam bennük a támogatott felbontások között.
Köszi, ha válaszoltok!
-
tigipuf
senior tag
Ide is beírom,hátha valaki:
Sziasztok!
Egy ilyen mezei samsungot szeretnék beszerezni:[link]
Ajánljatok már uraim egy megbízható boltot országos kiszállítással,valós 2 év garanciával.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
bul07
nagyúr
Elhoztam a öcsém tévéjét a a szervizből és ha már ott voltam rákérdeztem a távirányító hibára
Merthogy a 6400-as tv-m Smart(TM1460A) távirányítójának a némítás gondja megadta magát, működik de nagy erővel kell nyomni és nincs meg kapcsolás érzete se
És meglepetten mondta a szervizes hogy 12hó garancia van rá, mármint a tv-hez adott távirányítókra 3D szemüvegekre 12hó garancia vanNekem ez új információ , még jó hogy rákérdeztem mert ennyi hibával nem akartam garanciáztatni(meg még valamennyire jó is volt hogy nem érzékeny a némítás gombja) a távirányítót de így nem várok, mihamarabb garanciáztatni fogom
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
dethroner
veterán
A hozzászólásom teljes mértékben a pc-ről lejátszás esetére vonatkozott.
De ha már szóba hoztad a beépített lejátszót, akkor ismét megerősítem azt amit már korábban én és mások is írtak, nem látható semmi zavaró képi anomália.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
zoltan6
őstag
válasz Ciccuka #84873 üzenetére
Nem tudom honnét vetted ezt a listát,de azért egy-két webshopra rácáfolnék.
pc-dream shop:
előző tv-met onnét rendeltem,teljesen korrektül álltak hozzám minden tekintetben,megsürgettem a tv-t,mert nagyon szerettem volna minél hamarabb megkapni.a tulajdonos személyesen hozta el hétvégén délután a furgonjával ingyen.Felhozták a 4.-re.addig el sem fogadták a pénzt,amíg be nem üzemeltük a tv-t kipróbálni.
Ha visszaolvasol a fórumba a B,C szériás tv-t az itteni emberek 80% onnan rendelte.
emag-gal szintén nem volt még problémám,aquanál is vásároltam már.ilyen kifogás a nem ajánlott webshopoknál,hogy levélre nem válaszol,hát bakker 2015-öt írunk,telefont második csörgésre mindenhol felveszik. -
apszi
őstag
AV BOX-ot én is cáfolom. Minden leveles megkeresésemre reagáltak.
-
PuMbA
titán
válasz ergoGnomik #84875 üzenetére
Valószínű, hogy tudja, kérdezd meg a Samsung ügyfélszolgálatot, de ezért felesleges UHD TV-t venni, FullHD bőven jó
[ Szerkesztve ]
-
futizoli
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE40EH5000 tv készülék, amelyik pendrive-ról nagyobb mkv fájlokat is zökkenőmentesen lejátszik.
Viszont ha egy Samsung M3 külső merevlemezt kötök rá, már gondok vannak. Elég lassan olvassa be a filmeket, és például leállításra csak percek múlva reagál. Nem lehet beletekerni a filmekbe, bármit nyomkodok a film csak megy tovább...
A tv frissítve lett a legújabb fw-el.
A merevlemez fájlrendszere NTFS. (exFAT-ra lehet még formázni, úgy nem próbáltam.)
Mi lehet a gond, van valakinek ötlete? -
BBéci
legenda
válasz dethroner #84879 üzenetére
Az számomra nem volt egyértelmű, hogy : "A hozzászólásom teljes mértékben a pc-ről lejátszás esetére vonatkozott."
Aki nem látja, hogy 23,976 helyett 60 hertzen, pulldown-nal történik a lejátszás, az roppant szerencsés ember. Vagy pedig fogalma sincs arról, milyen a kadenciahelyes képmegjelenítés. Sokakat már az is zavar, ha 23,976 helyett 24 hertzen történik a lejátszás, bár az csak kb. 41-42 másodpercenként riccent egyet.
Viszont az is tény, hogy a Motion Plus (képkocka interpoláció) szinte észrevehetetlenné teszi, de azt filmlejátszáshoz bekapcsolni elég nagy hiba, a mellékhatásai miatt.
Saját tévémen IFC-nek (Intelligent Frame Creation) nevezik az interpolációt és első dolgom volt annak kikapcsolása.[ Szerkesztve ]
-
Redeckt
tag
Jól teszed, hogy feladod, mivel a kategóriában ez a legjobb vétel.
Ha az említett LG-vel azonos áron lennének, akkor is ezt ajánlanám.
Rendeléskor rágd az ügyfélszolgálatos szájába, hogy időpont egyeztetés végett, telefonhívást szeretnél a szállítás előtt kapni (ez sajnos náluk nem magától értetődő).
Ha ezt sikeresen felfogja, és rögzíti nekik, még akkor is fennáll a veszélye, hogy x időpontban hívást kapsz egy idegbeteg futártól, aki jelzi, hogy ez nem így van. És majd ó inkább megmondja, hogy te mikor érjél rá. Na itt fontos a hidegvér, nehogy a TV bánja! Persze, ha már meghozták és letették, vissza lehet erre térni..(#84864) BBéci:
(#84876) tigipuf: Euronics Extreme Digital Válassz!
(#84883) futizoli: A gond az, hogy ennél a típusnál a HDD nem támogatott. (Az exFAT fájlrendszer sem.) Maradj a pendrive-nál..
[ Szerkesztve ]
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
dethroner
veterán
Ebbe ne menjünk ismét bele. Te szakmai én pedig felhasználói szemszögből nézem a végeredményt. Mostanában picit többet voltam moziban mint szoktam, de kezdem meggyőzni magam hogy változtassak a mozibajárási szokásaimon. Eddig úgy éreztem azt a filmet érdemes megnézni nagy vásznon, ami látványra koncentrál, míg az értelmesebb és mondanivalóval rendelkező filmeket otthon élvezzem popcorn szag és rágcsáló emberek hada nélkül. Viszont ebben a mindent fejlesztő, továbbgondoló világban borzasztó nézni a mozivásznon gyors mozgásnál (sőt, már akár csak a nagytotálból lassan beszűkülő kép szélein) a rángást. Dollár 100 milliók jönnek egyes filmekből be, egy teljes iparág él belőle több millió embernek ad munkát és szórakozást, mégis ezzel a megkövült 24fps számmal szopatják az ember szemét.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
BBéci
legenda
válasz Tukolp #84885 üzenetére
Lapos.
Panasonic gyártmány.(#84887) dethroner
Na tessék, moziban látod a "rángást". A tévéden pedig nem, mert működik az interpoláció, aminek egy halom káros mellékhatása, digitális artefaktja van. Kinek melyik a jobb. Engem nem zavar a "telecine judder", azon nőttem fel, hozzá tartozik a filmekhez.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz dethroner #84887 üzenetére
Én is azon kevesek egyike vagyok, hogy a kezeletlen, natúr 24p nekem kevés... Szaggat... Pláne nagy képernyőn...
Viszont a kézi kamerás, folyamatosságot sem szeretem. Ilyenkor jön jól a testreszabható interpolláció...
Hibái ugyan vannak, de egyre jobb az algoritmus évről évre. Cserébe visszont egy táj pásztázásánál a kamera nem úgy fordul, mint egy sorozatfénykép... -
ergoGnomik
tag
Írtam nekik is, és ezt választ kaptam:
Engedje meg, hogy tájékoztassuk, hogy az említett felskálázást a Samsung televíziók HDMI UHD Color funkciója segítségével lehet beállítani. A funkció a JU6400-as készülékektől felfele érhető el, és az említett HDMI csatlakoztatást követően a Menü - Kép - Képopciók - HDMI UHD Color bekapcsolásával lehetséges aktiválni.
Megkerestem a használati utasítását a megadott típusnak, de természetesen csak 1440*900-as felbontásról van benne megemlékezve, a 2560*1440-et még csak véletlenül sem említi. Mintha a világ egyik legnagyobb LCD panel gyártójának halvány segédfogalmazói sejtése sem lenne arról, hogy milyen termékeket készítenek.
Igazából nem magamnak kell, hanem egy projektben lenne távoli PC kijelzőként használva. Ilyenkor meg jobb ha próbál villantani egy kicsit az ember.
Azért köszi a tanácsot!
Esetleg másvalakinek tippje?
-
tmanjunior
csendes tag
Mennyire jó a Samsung UE48H6400? Szép a képe, kihasználható? A 3D funkciója kihasználható nem csúnya?
a CMR 400Hz mit jelent, hány hercz-es valójában a tv? A media marktban azt mondták hogy a tavalyi széria a samsungnál jobb volt 100Hz körüli az idei csak 50Hz el jött ki, ez most mit takar lefele mennek technológiailag vagy csak az eladó mondott hülyeséget? -
sandró60
addikt
válasz tmanjunior #84892 üzenetére
Sokat megtudsz,ha ott fent a keresőbe irod -H6400
Most az egyszer segitek [link][ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz tmanjunior #84892 üzenetére
Mivel a legajánlottabb TV ebben az árkategóriában, ezért nagyon jó Itt is sok fórumtársnak van ilyen TV-je, nyugodtan megveheted
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz sandró60 #84894 üzenetére
Pedig van ott az is.Csak figyelmesen kellene olvasni.Én is irhattam volna azt amit a kolléga(55"H6400 tévém van) válaszolt,de te még többet szerettél volna megtudni.
Egy jó tanács ne sokat hezitálj vedd meg gyorsan amig még lehet kapni,mert előled meg veszi más[ Szerkesztve ]
-
pandion
tag
válasz tmanjunior #84895 üzenetére
Szia! Nekem is az van. Egy nagy probléma van vele. Hogy hamarosan elfogy a boltokból!
Ha még találsz, vedd meg, nem fogsz benne csalódni! -
PHenis
senior tag
válasz tmanjunior #84895 üzenetére
Nekem pont van egy 48H6400-am. Szívesen válaszolok, ha van konkrét kérdésed.
-
futizoli
tag
válasz Redeckt #84886 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Azért szomorú, hogy egy 2012-es tv nem játszik le normálisan hdd-ról.
Olvastam a kézikönyvében, hogy a külső merevlemezről lejátszás nem támogatott, mégis eddig minden filmet elindított, csak épp leállítani nem lehetett azokat...
Bár a kézikönyvben nekem ez ellentmondás:"Az USB-hez csatlakoztatott merevelemez-meghajtó nem támogatott."
"Előfordulhat, hogy a tv-készülékhez csatlakoztatva egyes külső
merevlemez-meghajtók automatikusan kilépnek az energiatakarékos
módból."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest