- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHenis
senior tag
Az új sw nem hozott valamit a nemrég megszűnt műsorajánló helyett? Asszem ígérték, hogy lesz valami helyette.
-
gyeniko
őstag
válasz pandion #84649 üzenetére
Ez így kifogástalanul igaz és nagyon egyet is értek vele!
Az írásom nem a személyed ellen irányult, hanem általában véve vonatkozott a jelenre.
Ezzel együtt azt szerencse, hogy nekünk igen jó dolgunk van, hiszen jut figyelmünk arra, hogy erről nagy terjedelemben értekezzünk!
Mindegyikünknek megvannak a saját kis/nagy bajai, bosszúságai. Nekem pl. a "nagy" az, hogy otthon kilyukadt a 10 évvel ezelőtt "félmillás" kazán, nem javítható és gyorsan vennem kellene egy újat.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
LionX
tag
válasz Gaben06 #84615 üzenetére
Ezzel a JU7000-essel szemezek én is, illetve a 7500-assal, 55-ös méretben.
Az ívelt kijelzőn és persze az árukon kívül van ezek között valami különbség?
A másik kérdésem az, hogy milyen előnyökkel jár a két tuneres kiképzés?
Először azt hittem, hogy arra jó hogy a PIP funkció nem csak akkor működik, ha külső eszközről nézett tartalmat nézek és az alá tehetem be egy Tv csatorna képét, hanem két tetszőlegesTv csatorna képét tudom nézni egyidejűleg. Vagy pedig arra, hogy ha rögzítek egy Tv adást, akkor közben nézhetek másik csatornát.
A kezelési utasítás viszont nem ír ilyeneket, de hát akkor mire jó? -
Batib
őstag
Érdeklődéssel figyeltem a frissítésrő szóló hsz-eket.
Nálam a mikor még nem volt letiltva az OTN, akkor feldobta a feliratot, hogy elérhető uj FW.
Ha nem csináltam semmit akkor kis idő múlva eltünt a felirat. Ha rámentem a részletekre akkor volt a baj mert az azonnali frissítés és a később volt az opció.(itt is ha nem választottam semmit akkor nem frissült és eltűnt a felirat) A később választása esetén a legközelebbi bekapcsoláskor lefrissült a tv. Esetleg ez történt néhány forumozónál? Talán vmelyik családtag erre kapcsolta. Ez csak tipp, mert hangsúlyozom, hogy ha nem tettem semmit akkor nálam a FW nem frissült.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Kenpao
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék egy TV-t venni és ebben kérném a segítségeteket.
Szempontok:
- Szép kép
- 3D nem számít
- Smart nem számít (Raspberry és KODI lesz alatta)
- Legalább 48"
- Keret: ~200k
- Filmek / Sorozatok HDMIrőlAmiket eddig találtam:
- Samsung H6400
- LG 50LF652Valaki aki ért ehhez és ismeri a TV-k minőségét tudna nekem segíteni?
Akár más TV-ket is ajánlhattok, ami megfelel a szempontoknak.Előre is köszönöm ^.^
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Tudok valamit kezdeni addig a tévével (H6400), amíg csak 220-as konnektor van a lakásban? (A szolgáltató 2 héten belül jelentkezik, de ma hozták ki a tévét.)
-
nismoka
addikt
válasz Apollo17hu #84659 üzenetére
Rádugsz egy drótót antenna gyanánt és nézed a mindig TV-t, vagy megosztod a mobil interneted a telefonodon wi-fi-re és tecsőzöl! Vagy pendrive-ról filmezel.
-
g_g_g
őstag
Szia PuMbA!
Az első hsz-ban lévő általános beállítások nagyjából igazak a J szériás tévékre is?
Köszi.
-
dethroner
veterán
Nálam megmaradt a DTS 2:5 röcögés.
Amúgy meg a samsung frissítési szokásához nekem is az a véleményem hogy akár javít, akár nem az új fw-k, minden esetben meg kéne hagyni a döntés jogát a tévé tulajdonosának, valamit le kéne írni mi és miben változik ha telepíti. És lehetővé kéne tenni a korábbi bármelyik fw visszarakásának lehetőségét. Ha ezek teljesülnének, mindenki bátran felrakná az új rendszert, mert bizalommal lenne a fejlesztők felé.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Pancsermeste
őstag
Én sem tettem semmit... mégis frissített.
Éppen tegnap néztem, akkor még a gyári 2740 volt rajta, a frissítés pedig ki volt kapcsolva.
Azóta nem kaptam semmi üzenetet. Most, hogy olvasom a történéseket, megint megnéztem, és lám, már nálam is a 2770 van. A frissítés most is ki van kapcsolva.
No mindegy, nem katasztrófa, de azért engem is bosszant! Most tesztelem, mi változott...-= Pancsermeste® =-
-
emin
tag
Szerintem ezek az "erőszakos" frissítések nem csak arról szólnak, hogy javítva legyenek a hibák, hanem pl. a smart hub-ban lévő kiemelt appokat, amiket nem lehet eltávolítávolítani, minden képp az arcunkba nyomják, ezért lett aktív a kiemet rész is, persze ezért a reklámozott cégek keményen fizetnek a Samsungnak.
-
Ciccuka
veterán
Jogilag nem korrekt, hogy a TV szoftvere a beleegyezésed nélkül frissít, úgy, hogy ez a szolgáltatás felhasználó által ki van kapcsolva (ráerőltetni a szabad akarata ellenére).
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #84671 üzenetére
Így első körben semmi változást nem tapasztalok a SmartHub-on kívül ezzel a sunyi módon feltelepülő szoftverrel. Számomra mondjuk az se tűnik előrelépésnek.
Nem lett gyorsabb a rendszer, a képi megjelenítés se tűnik jobbnak, vagy másnak...Amúgy azt meg tudnátok mondani, hogy egy esetleges fw frissítés közbeni áramszünet okozta meghibásodásra is vonatkozik a garancia?
-= Pancsermeste® =-
-
törölt tag
sziasztok,
az összefoglalóban található képbeállítások alkalmazása ajánlott-e LE32C450-es típuson?
köszi. -
Redeckt
tag
válasz zsoltip #84675 üzenetére
Flashget által említett screen mirroring funkció (is) adott a TV készülékeden.
A 4. pontban taglalt igényedről, tudomásom szerint sajnos le kell mondanod.
Eszközt a Wi-Fi Direct kapcsolatoknál tudsz törölni a mobilodon. A párosított eszközök pont alatt meg fogod találni.
Nem itt kérdezted, de most szaladtam bele, és részben ide is kapcsolódik, úgyhogy elfér.[ Szerkesztve ]
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
dethroner
veterán
Ha már a wifi direkt szóba került, hogyan működik és mire jó. Tévé látja a telót, a telefon azt jelzi kapcsolódva a tévéhez, de nem tudom mit, mire és hogyan tovább. Ez ugyanaz mint a képernyő tükrözés?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Redeckt
tag
válasz dethroner #84685 üzenetére
A Wi-Fi Direct esetében, tulajdonképp a Bluetooth alternatívájáról beszélünk.
Jellemzően két eszköz, egymáshoz közvetlen csatlakozását foglalja magában. Wi-Fi DirectA Miracast alapja is ez, de erre ráépült egy külső kijelzőre való, kép és hang átküldését szolgáló támogatás. Miracast
[ Szerkesztve ]
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
Triel
csendes tag
Sziasztok!
A tapasztalatotokra vagyok kíváncsi: vimeo jelszóval védett videóit lejátssza az app alapból?
Vagy a kerülőút működik inkább: pc-n beírni a jelszót hozzáadni a videót a Watch later listához és utána lehet lejátszani a tv-n.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Flashget
félisten
válasz dethroner #84685 üzenetére
nem ugyanaz.
a lényege, hogy amit csinálsz a mobilon azt látod a tévén, minden más eszköz közbeiktatása nélkül.
pl. többen panaszkodnak, hogy a yt appal megáll a film vagy videó nézése x idő után.
Erre alternatíva, hogy mobilon indítod el a yt-ot és tévére nyomod a képet.
Én pl. autóverseny streamet a mobilon hozom be a képet, hangot kinyomom a tévére. Azért jobb 40"-ban nézni ugyanazt mint 4,7"-on.
ennek egyik feltétele a mobil tudja a direct wifit bár valahol azt olvastam android 4.2-től tudniuk kell.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Ciccuka
veterán
Itt még elvileg van pár akciós Samsung UE40H6400
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
sandró60
addikt
Áramfogyasztásmérővel ezt a tévét néztem.
55"H6400 tévéről van szó.A z összefoglalóban leirt módon van beállitva
Leirom a mért adatokat.
Készenléti állapot 0.2W- a leirás szerint +/-1% lehet a mért adat eltérése a fogyasztásmérőnek.
A tévé bekapcsolt állapotban 84W itt is a fent leirt eltérés lehet.Figyelem nagy mértékben tudtam csökkenteni a fogyasztást a tv Háttérvilágitás csökkentésével!! Ott 7-13 van megadva.Én köztes 10-re állitottam.13-as beállitásal 130W-is volt
A felhasznált kwh múlt hét szombat óta 4.4kWh.Naponta kb 6-7órát volt bekapcsolva
Akinek van mérője és nem nagy gond, lemérné?.
Tudom nem mérvadó amit mérek.[ Szerkesztve ]
-
Tukolp
aktív tag
Üdv mindenkinek
Lenne a egy nagyon fontos kérdésem.
Mégpedig az hogy mi a különbség a két készülék között? Miért kelrül az egyik a másiknál majd 100 ezer forintal többe ? pedig direkt elolvastam, az adatokat, és nagy különbséget nem találtam.
tv 1 : 48-JU6400 [link]
tv 2 : 48-JU7000 [link]Köszi a válaszokat
"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
szabolc
csendes tag
Sziasztok!
Szülőknek tévézésre, esetleg néha egy-egy film megnézésére DVD-ről, USB-ről melyik lenne jobb?
Egy egyszerűbb 48"-os, pl. SAMSUNG UE48J5100 vagy inkább egy kisebb de nagyobb sorszámú Samsung UE43J5500? Netán egy Samsung UE40J6300? Bár ez utóbbi már kicsit túllépne a pénzügyi kereten...Köszi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz sandró60 #84692 üzenetére
Ezt most nem értem, ha számít az áramszámla, minek vettél ilyen és/vagy ekkora tv-t?
Nyilván, ha erősebb fény kell, akkor több "kaja" is kell neki.
Ha meg nem számít, akkor meg minek méregeted, nem tök mindegy mennyit zabál?
Egyébként nálam fénytől függő, hogy milyen háttérvilágítással megy.Most nappal simán 18-20, este, ha nagyon zavar (pl elalvás előtt sötétben) , akár nullára is "lelököm".
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz szabolc #84697 üzenetére
5500 és 5100 között képminőségben gyakorlatlag nincs különbség. Az 5500 smart, wifi ilyesmiben több.
Amit esetleg érdemes megnézni, hogy az USB portjuk milyen: 0.5 vagy 1A. A 0.5A nem mindig elég egy HDD "megtápolásához".Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest