- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dylan_
tag
A ventije nekem nem zajos, sőt alig hallani hogy megy a gép. Ez pont tetszett benne.
A műanyag ház pedig számomra szintén pozitívum, minek használjunk fémet mindenhová.
Nem lesz terhelve, nem kell terhet tartania, egyszerűen simán elfér a polcon és közben alig van súlya.A táp megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni, mivel még nincs 1 éve, hogy megy.
De a DELL szerverben lévő táp is megadta magát 3 év után, úgyhogy ennyit erről. -
Dylan_
tag
Sziasztok,
Leírnám én is az eddigi Syno tapasztalatomat.
2022 augusztusban vettem először ilyen NAS-t. (DS920+ 8GB rammal)
Anyósom kisboltjába kellett, helyi fájlszervernek kb 6 felhasználó egyidejű kiszolgálásához.Végül ettől sokkal több feladatot bíztunk rá már, és őszintén szólva nem csalódtam, sőt...
Korábban egy dedikált DELL szerver volt, FreeNAS oprendszerrel, de abban lehalt a táp, és mivel régi vas volt, ezért döntöttünk a váltás mellett. Egyébként a FreeNAS is tette a dolgát, de sokkal inkább tartottam annak a piszkálásától. Nagyon nem ált kézre a felület és nem is vagyok linuxban annyira járatos.
Ez a NAS eddig bevált, megjegyzem QNAP-al nincs tapasztalatom. A szervert kb 300 km-ről felügyelem, így kimondottan jól jön a könnyű kezelhetősége.
Az alábbi funkcióit használjuk aktívan:
- Quickconnect
A webes felületet bárhonnan elérem. Amennyire körbejártam ezt, elvileg biztonságos, nyilván nincs minden usernek engedélyezve, ahol igen ott megfelelő biztonságot próbáltam beállítani neki.- VPN támogatás
Akár én, akár egy távoli alkalmazott simán be tud lépni a helyi hálózatra (erre is egyre gyakrabban van szükség)- Docker támogatás
Bizonyos folyamatokhoz nekünk elengedhetetlen lett. Perpil egy Freefilesync indul el kb fél óránként, hogy megadott fájlokat szinkronizáljon mappák között.- Virtual Machine
Windows 10-et simán tudok futtatni alatta. 2 magot, 4 gb ramot dedikáltam neki. Nem azt mondom, lehetne gyorsabb is, de remote munkára is teljesen alkalmas (ha valahol lassú a net, jobb a helyi hálózatra belépett gépen dolgozni)- HyperBackup
Backupnak szintén egy Synonolgy NAS-t vettünk (DS220+), és kimondottan pozitívan éltem meg, hogy milyen kényelmesen lehet egyikről a másikra backupot készíteni. Fizikailag pár km-re vannak egymástól az eszközök.- Synology Drive
Ez sem volt eredetileg tervben, de a távoli munkavégzéssel kapcsolatos dokumentumokat nagyon megkönnyíti. Külön pozitívum a megosztás funkció. Nem egyszer volt már, hogy nagyobb fájlokat nem tudtunk emailben elküldeni, viszont SynologyDriveból megosztottuk a linket és kész.- Web Station
Könnyedén beállítható volt a PHP verzió, és plusz paraméterek is.UPS kapcsolat
Jó, hogy ilyet is tud. Kommunikál a UPS-el (amelyik támogatja ezt, de elég széles a választék), és ha alacson a feszültség, akkor szabályozottan le tud állni.Szóval nekem eddig nagyon bevált ez a NAS, saját célra is ilyet tervezek a jövőben beszerezni.
De hogy említsek negatívumot is:
A HDD/SSD kompatibilitás... Nagyon gyér a választék, és ami van azok is nagyon borsos áron vannak.
HDD-ből még hagyján, de ha SSD-t szeretnél bele, akkor zsebbe kell nyúlni, ha kompatibilisat szeretnél.Én megkockáztattam, hogy nem kompatibiliset veszek bele.
A DS920+ kapott:
2 db Seagate - IronWolf Series 4TB - ST4000VN008 (kompatibilisek)
2 db Samsung 970 EVO PLUS 500GB - MZ-V7S500BW (SSD cache végett, sajnos nem kompatibilis)
2 db Samsung - 870 EVO 500GB - MZ-77E500B/EU (gyors fájlelérés miatt, sajnos ez sem kompatibilis)A nem kompatibilis SSD-ket befogadta a rendszer és egyébként mennek is, bár figyelmeztetett, hogy nem kompatiblis.
Sajnos a Samsung 870 EVO-val úgy jártam, hogy nem néztem meg, hogy kéne hozzá egy firmware frissítés, így idén áprilisra mindkettő lehalt pár nap különbséggel. Pontosabban hibákat produkáltak és a SMART teszt sem adott róluk bíztató eredményt. Most gari ügyintézésre várok velük kapcsolatban...
De ez nem a NAS hibája szerintem.DS220+ pedig kapott:
2 db Seagate - IronWolf Series 4TB - ST4000VN008 (kompatibilis)Összességében kb ennyit tudnék elmondani.
Én kifejezetten ajánlom ezt a gyártót ezek alapján.
Persze nyilván nem olcsó. De egy cég simán ki tudja ezt termelni.
Magánszemélynek már lehet, hogy húzós, de ott nem is feltétlenül vannak ilyen igények.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Akciókamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest