- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
rjg
őstag
Ha valaki nem követné az xda-t, de érdekli a Flyme 5, akkor gyors infó. Tegnap kikerült a már publikusnak mondott béta OS 5.6.2.1 verziószámmal, amit már nem Flashfire-el, hanem letöltés után rendes rendszerfrissítésként lehet feltenni. Egy ottani fórumozó segítségével már nem csak a kínai oldalról, hanem egy Megás mirror-ról is elérhető.
Én a korábbi zárt bétára tettem fel, de van aki a gyári A vagy I végű firmware-re. Ha valaki belevág - természetesen saját felelősségre - akkor azt javaslom, hogy
- olvasson utána, főleg a linkelt xda-s topikban
- ha valaki használ xposed framework-ot, a frissítés előtt kapcsolja ki vagy távolítsa el
- ha van fagyasztott rendszeralkalmazása, "olvassza fel"
A ROM angol nyelvű, de a Locale Language segítségével az alkalmazások és a rendszer nagy része is magyarrá tehető.
A root jog működik, egy almenübe került át a Beállítások - Biztonság menün belül. Nekem ez addig nem jelent meg, amíg be nem léptem a Meizu fiókomba.
Néhányan panaszkodtak, hogy nem megy a Play, valakinél ezt a Play frissítéseinek eltávolítása és a cache törlése megoldotta. Én is így jártam, de e helyett a Flashfire-el feltettem a korábban itt megosztott gapps csomagot.
Ha valaki a SuperSu-t akarja használni, ahogyan én is, akkor a Playből leszedett verzió lehet, hogy kéri a binárisok frissítését, ami vagy sikerül vagy nem. Ha nem, akkor ezen jó eséllyel segít a BETA-SuperSU-v2.52.zip Flasfire-el történő felrakása.
Nálam egy hiba jött elő, de ez még a zárt bétánál, a Titanium Backup nem tudja a korábban elmentett xml állományokat - call history, sms, wifi - visszaállítani, mert hiányzik ez a menü. Ezért erre a célra érdemes mást, pl az SMS Backup & Restore használni. Lehet, hogy ezt már javították vagy egy factory reset megoldaná, de engem egyelőre nem zavar.
Néhány szó a rendszerről. A zárt bétához képest nagy változás nincs, benne vannak a kínai app-ok; saját térkép, live, e-book olvasó, stb, ezeket fagyasztottam.
Ami nekem hiányzik, de remélem, hogy csak bug és később még beleteszik:
- megváltoztatták a Beállítások Akkumulátor almenüjét, ami nem baj, de a fogyasztást csak 3 - 6 - 9 és 12 órára visszamenőleg mutatja, nem látom azt, mint eddig, hogy a töltőről levétel óta mi történt. Sajnos itt megbukott a GSAM Battery is, e helyett egy Quick Settings alkalmazással tudom kinyerni az engem érdeklő infót.
- szintén hiányzik a Beállítások Alkalmazások almenünél az, hogy azonnal lássam, mennyi a felhasznált és a szabad RAM, szerencsére az alkalmazások memóriában tartása továbbra is adott és nagyon ritkán töltődnek újra.
Konklúzió: A rendszer stabil, teljesen fluid, nem érezni azokat a megtorpanásokat, mint 4.5 alatt. Az alkalmazásváltó, a Beállítások menü és az értesítési sáv sokkal AOSP közelibb lett. Összességében nagyon pozitív a változás, ha valaki nem bír magával és vállalja a frissítés kockázatát, nyugodt szívvel adhat neki egy esélyt.MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
-
D@niel
addikt
aki aliexpress-ről rendelte, megtenné, hogy rám ír egy privátot? köszi.
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
bagkri01
őstag
Meizu mx4- re nincs, a szervízmenü csak mtk soc alatt működik. Teljesen jót írd ,ráadásul tjb007 soc ügyben nem nagyon szokott tévedni.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
APippo
tag
Ezek nagyon jó hírek, nem tudod estleg az értesítések jönnek folyamatosan? Nekem ezzel volt a legnagyobb bajom, a béta alatt, hogy alig kaptam meg valamit is, csak akkor ha elindítottam az alkalmazást. Ezen kívül ebben már van gapps vagy külön kell feltenni?
Még mindig nagyon húz a lelkem, hogy feltegyem nagy hatással volt rám az az egy napos használat, de ha nem olyan stabil még a mindennapi használathoz, akkor felejtős.
-
rjg
őstag
Sajnos nem tudok rá egyértelmű választ adni, mert nem szűz telepítést, hanem upgrade-t csináltam.
Az xda-nál van aki azt írta, hogy nem kap értesítéseket, nekem jönnek rendesen.
A gapps-ra azt írták, hogy a Meizu alkalmazásboltjából kell letölteni a Google installert, azzal lesz Play, nekem fent voltak a Google alkalmazásai, de újra kellett flashelnem a Play miatt.
Én élesben használom, egy gmail és három különböző céges domain-em folyamatos szinkronja megy. Napi 20-25 telefonhívás, bő két óra telefonbeszélgetés, kb egy óra Waze, böngészés, e-book olvasás. Még egyszer nem fagyott le, nem indult újra, teljesen stabil.
A kütyüb@ziság miatt korábban gondolkoztam a telefon cseréjén, de így mintha egy új készüléket kaptam volna. Ráadásul üzemidőben a jóval drágább alternatívák - Oppo R7s vagy OnePlus Two - is gyengébbek, B vagy C brandre pedig (a Meizu ezt már kinőtte szerintem) nem váltanék.MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Katak
csendes tag
Olyat kérdeznék hogy nálatok ha valaki hív és épp kézbe van a telefon,(vagy melletted asztalon,bárhol) mennyi idő mire kijelzi hogy ki hív? Mert nekem jó pár másodperc kell hogy világítson a képernyő a hang szól de nem látom ki hív mert tök sötét. Persze képernyővel felfelé állapotra gondoltam.
-
Strangerpro
tag
Sziasztok kikapcsoltam az értesítő sávon messenger üzenetek kijelzését. Hogy tudom visszakapcsolni?
-
rjg
őstag
válasz Strangerpro #1676 üzenetére
Biztonság app - Értesítések kezelése
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
dlaj
őstag
válasz Strangerpro #1678 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap óta vagyok tulajdonosa egy ilyen telefonnak, és adódott egy-két kisebb problémám/kérdésem.
Az első az lenne, hogy az értesítési sávban miért egy fektetett nyolcas jelenik meg egyes alkalmazások értesítései/információ helyett.
A második kérdésem pedig az, hogy az értesítési sáv ikonjai miért lesznek néha szürkék. A "Magával ragadó állapotsáv" ki van kapcsolva.
+1
Létezik erre a telefonra valami használható rom a Flyme-n kívül? -
chriss23
tag
Ennel jobb romot szerintem nem talalsz, amugy velemenyem szerint mondhatni a legjobb az androidok kozul.
A fektetett 8as jo kerdes. konkret valaszt sose talaltam ra.
Az ikon szinek valtozasa nalam meg nem jott elo amirol irsz.chriss23 felhasználónak 4 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
oba
addikt
Ugyanígy jártam én is... ha hamarabb olvasom a hozzászólásodat...
Épp töröltem az adatokat a telefonról és vinni akartam eladni. De nem jött ki a tálca... A vicces az egészben az, hogy 2 nappal ezelőtt raktam bele egy 16 gb -os kingston sd kártyát amit itt nyertem a pH -n...
Egyelőre próbálkozom még, nem adtam fel... de nemtom mi lesz.Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
dlaj
őstag
válasz chriss23 #1680 üzenetére
A rom valóban jó, de lassan az őrületbe kerget.
Először a billentyűzet alapértelmezett beállítását nem találtam. Az most sincs meg, viszont egy kis trükközéssel mégis sikerült másik billentyűzetet beállítani.
Most meg a WiFi hotspot jelszavát nem találom. Kifelejtették volna belőle?
Aki használja hotspotként a telefonját, kérem árulja el, hol van a jelszó, és hol kell átállítani. -
[DDAY]F4C3
tag
válasz chriss23 #1680 üzenetére
Igazából jogos volt a kérdés, hogy van valami más rom hozzá?
Úgy kapásból 5-6 hibát simán fel tudnék sorolni, amit javítani kéne...
A hangszóró hangja tényleg rossz minőségű még halkan is. Főleg a folyamatos hangoknál, mint a hegedű (mondjuk szerintem ez épp hardveres gond lehet)Várom az 5-ös flyme - t...
Tel: +36202955333 ^^ -V.m.L-
-
dlaj
őstag
válasz #70516736 #1683 üzenetére
Köszi a segítséget!
A hotspotnál megtaláltam a kapcsolót előbb is, de a jelszó beállítás csak most lett meg, hogy újra ránéztem, és megnyomtam a "Hordozható Wi-Fi....",-t Na ott volt alatta a jelszó átállítás.
A rendszerbillentyűzet alatt viszont nincs az alapértelmezett billentyűzet kiválasztás. Tehát, ha apk-ból telepítek egy billentyűzetet, akkor az megjelenik a kiválasztható billentyűzetek között, és ki is pipálhatom, de nem az fog feljönni, ha mondjuk sms-t írok.
Hogy azzal tudjak gépelni, ahhoz alapértelmezetté kell tenni. És ehhez a stock droidban van menüpont. Itt még nem találtam. Viszont most annyira ez nem izgat, ugyanis másképpen, de sikerült a kedvenc billentyűzetemet beállítani.A hospot-os segítség viszont nagyon jól jött!
[DDAY]F4C3 Valóban vannak kisebb gondok (mint nekem még a billentyűzet, de lehet csak vak vagyok), viszont nálam a hangminőség nagyon is rendben van. Igaz fülhallgatóval csak ma este próbálom ki, de a külső hangszóró is nagyon szépen és hangosan szól, illetve telefonálás hangminősége is olyan, mintha előttem ülne a másik fél. (Utoljára ilyen élményem a röhejesen olcsó Tesco-s OpenDott telefonomnál tapasztaltam.) És a másik fél sem panaszkodott egyszer sem, hogy nem hall rendesen, holott az előző Cubot H1-mel ez sokszor előfordult.
szerk, Ha jól láttam a Flyme 5 screenshot-jait, abba legalább már visszarakták a normális menüfelépítést.
[ Szerkesztve ]
-
-
dlaj
őstag
válasz [DDAY]F4C3 #1686 üzenetére
És mikorra várható az Flyme 5?
Mármint egy magyar nyelvet tartalmazó stabil verzió. És lehet majd rá frissíteni, vagy fel kell flashelni?Például én a Beállításokban semmiféle verzió ellenőrzésre utaló nyomot nem találtam.
Nekem a 4.5.3I van fent.[ Szerkesztve ]
-
chriss23
tag
Billentyuzetet csak ugy lehet atallitani, ha telepites utan elinditod az ujat es ott mikor keri, hogy tedd alapa akkor feljon a menu pont. Amugy maskep nem lehet.
En mar flyme 5-ot hasznalok, mert hivatalosan is elerheto az 5.6.2.1, de magyat nyelv csak ugy maradt benne, hogy heba hoba van. Kollegam most vett kintrol Pro 5-ot es azon mar gyari flyme 5 van, ami stabil, de hiaba van benne magyar nyelv ugyan az, mint nekem. Inkabb 70-80%-ban angol.
Velemenyem szerint sokat javult, bootolas fele annyi ido es sokkal gyorsabb, golyekonyabb minden. Volt aki hianyolta a gyeri nevjegyzekben a nevek elo es uto reszenek allitasat. Nos az most sincs benne. Ugy gondolom jo iranyba megy a fejlodes es elore lepes minden fele kepen a flyme 5. Szamomra a kamera puritan nagyon csak, de elmegy. Valahogy a fokusz sose ott van, ahol kellene.chriss23 felhasználónak 4 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
dlaj
őstag
válasz chriss23 #1694 üzenetére
Igen, nekem is úgy sikerült, hogy a Play-ből letöltött billentyűzet beállításkakor a felugró ablakban a másik billentyűzetet választottam ki. Hihetetlen, hogy nem rakták bele alapból, pedig biztosan többen jelezték, hogy ez a lehetőség hiányzik a beállításokból.
Az általad tapasztaltakból arra következtetek, hogy a Flyme 5-ből is kimaradt!Fel is raknám az 5.6.2.1.-et (a magyar nyelv hiányosságai ellenére), ha tudnál valamit mondani, ami miatt érdemes.
Változott a design? (vannak a neten valahol screenshot-ok?)
Változott a menürendszer? (visszakapta az eredeti droid formáját?)
Kapott a telefon plusz funkciókat? -
dlaj
őstag
válasz chriss23 #1694 üzenetére
Itt az éjszakai műszak unalmában azért keresgélve találtam egy két képet/összehasonlítást:
Egész pofás, és ha az értesítési területen nincs fektetett nyolcas, már megérte. (oda szoktam kitenni, az aktuális dátumot)
Még egy kérdés: innen szedted le a 5.6.2.1-et?
[ Szerkesztve ]
-
qamu74
őstag
Sziasztok!
Ma jon meg a szervizbol a telefon(Hála az égnek)!
Amugy van egy foloslege zsir uj fehér hátlapon,es egy nem használt ipaky tokom,ha érdekel valakit pm-ben jelezze... -
chriss23
tag
Ugye ez a forumuk. Gyanitom a hivatalos oldal linkje van a topikban, mert csak egy helyen talaltam meg eddig.
Magyar nyelv velemenyem szerint egy darabig biztosan nem lesz elnezve a Pro 5 rendszeret is, ami mar stabil verzio. Engem nem zavar. Fektetett 8as ugyan ugy van most is. Volt egy posztom valamivel visszabb, ahol posztoltam par kepet az uj rendszerrol. Nekem bejon minden teren. Sokkal jobbnak erzem a 4.5-nel es masok is ezt irtak akik mar felraktak itt a forumon. Sok lenyegi valtozas szemre nen toretent max a beallitasok menuje, ami tok uj, de ennyi. optimalizacios teren viszont sokat javult.chriss23 felhasználónak 4 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
bagkri01
őstag
válasz chriss23 #1698 üzenetére
Én is 5-ös bétát használom kb egy hete. Bevallom nem tudom, hogy mitől béta, tökéletesen működik, nem akad és sokkal gyorsabb, mint a 4-es. Bár nekem a play nem ment, de flashfire feltelepítettem egy gapps csomagot és működött. A magyar nyelv hiánya nem zavar. Üzemidőben nekem sokkal jobb, mint az előző rendszer 2 napot simán hozza, pl tegnap este már kettő napja ment és még mindig 44%-on volt az aksi, még a mai napot simán kibírta volna, de biztos ami biztos feltöltöttem.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
nobiand
aktív tag
A fektetett nyolcas nálam akkor jelent meg, mikor a google térkép frissítette az offline térképet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik