- iPhone topik
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok.
régebbi waze verzióban ios-alatt volt lehetőség megnézni a jelentéseket(baleset,torlódás)az útvonalon.
most nemtalálom ott ahol régen volt,vagy csak én vagyok a troll és még nem jöttem rá,hová került. -
Pompi
nagyúr
Én nem is értem ezt a nem teljes értékű navigáció dolgot. Mitől nem az? Más mitől az? És ezt most komolyan kérdezném.
Számomra egy navigáció attól navigáció, hogy A pontban azt mondom neki, hogy vigyen B pontba és odanavigál. Na most erre a Waze tökéletesen alkalmas. Sőt. Továbbmegy, mert a forgalom alakulásának függvényében - ami erőteljesen támaszkodik a közösségi bejelzésekre - alakítja menet közben az útvonalat ha szükséges. Pl. az iGO - ami gondolom teljes értékű navigáció lenne - ilyet nem csinál tudtommal. Persze bohóckodás volt a TMC-vel, de azt hagyjuk már, legalábbis itthon.
-
Sziasztok,
Az hogy lehet hogy Google Play-en a 3.9.6-os programverziót látom és nem tudok frissíteni a legújabb verzióra?
Valami ötlet van erre?
-
zdanee
őstag
Energiatakarékosság / optimalizálás: Új popup figyelmeztetés "Ne hagyja otthon az autós töltőjét!" szöveggel.
-
Jadro
veterán
válasz
undersance #24 üzenetére
Ja értem, tehát Te figyelmeztetési oldalról mondod. Én bejelentésre írtam, hogy meg lehet adni az oldalt. Így látszik, melyik oldalra adták fel, de mondjuk ez vagy jó vagy nem. Nem mindenki veszi a fáradtságot hogy állítsa ezt. Hanggal nem jelzi ugyan, de látni azért hogy melyik oldalon van. Traffinál mondjuk úgyis lassítunk, mert nem tudod messziről, hogy szembe mér vagy nem.
-
törölt tag
Ki akarnám próbálni de van egy gondom:
Felül írja, hogy nincs GPS, hozzávetőleges pozíció mutatása. Pedig a helymeghatározás nagy pontosságra van beállítva... mi lehet a gond? -
Mercel
senior tag
válasz
undersance #15 üzenetére
Úgy 1-2 éve lehet másik oldalt is jelenteni..
Egyébként minden fejlesztés hidegen hagy de ha végre nem zabálja fel az akkumulátort 3-4 óra alatt akkor az tényleg szuper lesz.
Az másik kérdés, hogy blackberryre gondolom az évtized végéig nem jön ki frissítés. -
Doky1988
senior tag
Kiraly lett 👍
-
Taybore
aktív tag
Ebben tökéletesen igazad van. De a Waze-nek átlagsebesség adatai vannak. Azok is évre, évszakra, hónapra, hét napjára, napra, órára meg ki tudja milyen időkre lebontva, hogy adott pillanatban tudjon vele kalkulálni. Ez általában nincs köszönőviszonnyal a KRESZ szerint kihelyezett maximális sebességet engedélyező táblákkal
Ezeket a megengedett sebességeket a szerkesztők viszik föl apránként, egyelőre csak a béta szerkesztőben.
(#45) gerii, Pompi (#44): Fixre csak akkor jelez, ha túlléped a kamerára beállított sebességlimitet. (Ez nem összekeverendő a fent leírtakkal, kamerának külön lehet megadni limitet.)
-
19_OsY_81
aktív tag
Gyerekek! A waze nem teljes értékű navigáció. Az igazi erőssége, hogy rugalmasan kerüli a dugókat és a legpontosabban jelzi azokat. Nem célja a programnak teljesértékű navinak lenni.
Én Budapesten csak ezt használom.
-
törölt tag
Maradok Borikánál... (IGo)
-
catroot
veterán
A magyarországi waze Fb oldalán írták, hogy a droidos fejlesztésre most nincs akkora erőforrásuk (írták is, hogy mit fejleszt a droidos részleg), és most könnyebben tudták kiadni ios alá.
Gyanítom nem lesz ez mindig így. Sőt, lehet eddig "fordítva" is ment a fejlesztés.
Szerk.: ezt írták:
Nem elsődleges platform, hanem az Android fejlesztőknek az erőforrásait elvitte a ridewith alkalmazás fejlesztése, ezért az most kicsit később jelenik meg. Egyébként az elmúlt egy két évben az Android az jóval hamarabb fejlődött, mint az iOS kliens .
-
Pompi
nagyúr
Vitatkozhatunk, de nálam van hangjelzés. Videóra nem fogom venni, kicsit macerás lenne
Ha jól rémlik még be is mondja, hogy rendőrségi ellenőrzés.
Nem lehet hogy nem töltötted le a hangfájlokat?Még külön olyan hangbeállítás is van, hogy hang navigáció ne legyen, csak a figyelmeztetések legyenek - én legtöbbször így használom.
-
gerii
addikt
Nincs hangjelzés, csak egy kis felbukkanó ikon, amivel semmit nem érek.
A Miscrosoftnak csak annyi köze van hozzá, hogy minden egyes guglis telefon után részesedést kap... ha akarta volna már rég megegyezik velük, de nem tették (balf@szok), így várhatják hogy átköltözzenek az emberek, ha ilyen alapvető programok sincsenek normálisan megcsinálva. + tegyük hozzá hogy a másfél éve nem frissített Lumia család is piszok nagy "kedvcsináló" például nekem is
Még jó hogy benéztem a topicba, mert a maradék kb 20% valószínűséget hogy Lumiát veszek is 0-ra redukálta ez a hír (100%-ról nem rossz arány lerontani kevesebb mint egy év alatt, gratulálok MS)
-
Taybore
aktív tag
A lehetőség benne van a programban, a térképszerkesztőben is lehet már (igaz, ott is csak a bétában) erre vonatkozó adatokat megadni, de egyelőre még nem aktív a szolgáltatás. Ha lesz kellő mennyiségű adat felvíve, akkor aktiválják majd a sebességkijelzést is. (Nem tudom, androidos vagyok, de az is lehet, hogy a 4-esben már írja, ahol van adat...)
(#25) 5oultrain: a Waze fejlesztői készítik a RideWith nevű programot is, a droidos fejlesztők azzal vannak/voltak elfoglalva, sajnos azért késik a droidos változat.
-
Pompi
nagyúr
Szerintem van hagjelzés, figyelmeztetés mindenre gyakorlatilag, így sebesség mérésre is.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Egyébként iszonyat jó cucc. Nem értek egyet azzal, hogy csak annak jó aki ismeri a várost. Én elég jól ismerem, mégis tud olyan helyre vinni ahova magamtól csak úgy nem mennék - így viszont perceket spórol meg nekem. Aki nem próbálta még tegye meg. Össze nem hasonlítható egy "alap" navigációval, mint az iGo, Here vagy akár a Maps, a közösség nagyon sokat tesz hozzá.
-
helixP
nagyúr
Teljesen igazatok van, nincs benne ilyen opció. Csak azt nem tudom, hogy akkor én ezt honnan vettem, mert teljesen úgy rémlett, mintha...
-
gerii
addikt
válasz
undersance #24 üzenetére
Trafira HANGjelzés kéne, nem csak ikon, hogy mérnek... ezt nem tudom mikor fogják végre beletenni.
Azt pedig nem is tudtam hogy egy olyan alapprogram mint a Waze nincs WP-n. Akkor innentől ténylegesen kizárom mint következő telefonplatformot. Hihetetlen hogy mit művel az M$.... -
sheep
addikt
Jaja, van egy olyan lehetőség hogy kompok elkerülése. Az szerintem nem volt kipipálva nálad.
Nem szóltam, én sem találom ezt a lehetőséget. Pedig mintha lett volna ilyen.Amúgy egyetértek abban hogy a Waze inkább csak Bp-n használható, ott is inkább annak aki amúgy is ismeri a várost (mivel pl. nincs sávváltási segéd és elég egyszerű a grafikája). Jól ki lehet kerülni a dugókat vele.
Én inkább az IGO-t használom, mivel keveset járok Pesten, és az nekem informatívabb. -
Kasya
nagyúr
Ha jol remlik, nincs opcio komp kikapcsolasara...vagy nem talalom/talaltam?
Lehet hogy jar komp, de en tegnap erre mutato jeleket nem lattam. A Duna teljesen tiszta volt a tulpartig.
A linkelt kepen latom, hogy van viteldij tabla. Koszonet erte. Ezt kulon nem kerestem, de idoben is se jonne ki gyorsabban, ha varnom kellene.
-
helixP
nagyúr
Nem lehet, hogy nem vetted ki kompot a lehetőségek közül? Mert ott bizony jár komp.
undersance: De androidon is van ilyen opció.
-
Kasya
nagyúr
Pont tegnap jartam ugy, hogy Siofok - Ráckeve utvonalon Adonynál akart atvezetni a Dunan...
Épp a viz alott allok es nezek...se hid, se komp...csak egy ut, amin a hajokat lehet kb bevinni a folyoba.Laza egy ora plusz kitero Dunafoldvar fele. 3 utvonalbol ketton a rosszat ajanlotta.
-
5oultrain
aktív tag
Google-é a Waze, Google-é az android, erre iOS re jön előbb..
-
Shyciii
veterán
Én azt a kijelentést, hogy a legpontosabb navi, azt módosítanám. A legpontosabb budapesti navi. Én 3-szor próbáltam meg használni belfölfön, de mind a háromszor olyan blődségeket csinált, hogy belföldön inkább iGO-zom. Amúgyis az igO-ban legalább van sáv figyelmeztetés is, amiszintán hiányzik a waze-ből, és nem is értem hogy miért nincs benne, mert más országban, ahol 6 sávos autópálya is van, ott különösen jól jön(ne).
-
Ádám16
addikt
válasz
hibavissza #21 üzenetére
hivatalos insta sincs egyelőre, úgyhogy már ki sem akadok az ilyesmin.
-
hibavissza
veterán
A szemetet amit a Windows Store-ban Vaze néven otthagytak mikor fogja már valaki kitakarítani? Kár, hogy nincs rendes változata WP-ra.
-
catroot
veterán
válasz
undersance #15 üzenetére
-
BazsiBazsi
aktív tag
Jó lenne ha lenne valami waze szerű app bicóra is. Ahol az emberek megadhatják hol lehet jól tekerni meg ilyenek.
-
Gymnova81
tag
Még nem próbáltam a Waze-t, de ezek szerint nem is kell mert wp-s vagyok. Az írottak szerint komoly lemaradásban van ezen a platformon. Bár én nagyon jól elvagyok a Here maps-el. Van sebesség korlátozás jelzés is. Az egyetlen fájó pont benne hogy nem tudok több útvonalat megadni.
-
helixP
nagyúr
válasz
undersance #15 üzenetére
Szerencsére lehet.
-
Jadro
veterán
válasz
undersance #15 üzenetére
Nálam lehet most is... (android verzió)
-
kengyel
nagyúr
Már régóta készülök kipróbálni, de így már megvárom a javítást
-
nord_
veterán
Igen, ezt én is hiányolom.
Bár az a helyzet, hogy amíg nincs olyan navigáció, amelyikben 100%-osan meg lehetne bízni (márpedig sajnos nincs), addig az ember inkább figyeli a sebességkorlátozó táblákat még akkor is, ha a program jelezné az esetleges gyorshajtást.—
Amúgy szvsz a legjobb, legpontosabb navi. Hiába van meg mellette már évek óta az iGO, TomTom, Sygic, azokat már csak akkor használom, ha külföldön kell offline térkép.
-
Vikooo
addikt
Azert ez vicces, hogy iOS-en elobb elerheto a frissites mint Androidon.
-
törölt tag
Nekem legjobban a sebességkorlátozásra való figyelmeztetés hiányzik, remélem ez is bekerül a fejlesztésekbe.
-
atike
nagyúr
....most már el tudja kerülni a gettót...?
-
Gabesz87
veterán
Bárcsak WP-n is megkapná a frissítést
Vagy ha nem ezt, legalább a meglévő hibákat javítanák ki.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A népszerű közösségi navigációs program nem csak külsőleg esett át nagy változáson, hanem funkciók és optimalizáltság tekintetében is javítottak rajta.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest