- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 7 - magabiztos folytatás
- Új Beats fej- és fülhallgatók jelentek meg
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Samsung Univerzum: Az S23-at is megbabonázta a Galaxy AI
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
Megjelenési dátumot kapott a Star Wars: Hunters
gp A tervek szerint június elején végre befut a teljes kiadás mobilokra/tabletekre és Nintendo Switch-re.
Új hozzászólás Aktív témák
-
psyche
csendes tag
Sziasztok!
Elég ijesztő dolog történt velem.
Már lassan 1 éve csinálom a ketogén diétát, 12 kg-ot fogytam eddig.
Pihenőnapokon 90 gr zsírt / 120 gr proteint
Edzésnapokon 120 gr zsírt és 120 gr proteintviszek be.
Namost az törtlnt ma, hogy elkezdtem szívdobogást érezni, gondoltam nem nagy ügy. Aztán fokozatosan egyre gyengébbé válam és rámjött egy remegés is. Aztán rohamosan romlott az állapotom, olyan gyengévé váltam, hogy azt hittem el fogok ájulni. Komolyan, már be akartam kopogni a szomszédhoz, hogy tudassam vele, el fogok ájulni és hogy milyen diétát követek, mi a vércsoportom, stb.
De közben eszembe jutott, hogy biztosan a vércukrom alacsony, mi más lehet. Kiszedtem a konyhaszekrényből egy zacskó szaloncukrot és megettem azonnal kb 20-at. (pánikba estem)
Aztán fokozatosan egyre jobban lettem, szerencsére mostmár nincs semmi bajom.
Ez normális ketogén diétában?
Volt egy hasonló eset, de az enyhébb volt, kb fél évvel ezelőtt, akkor nem kellett cukrot bevinnem, helyrejöttem anélkül, kb 30 percig tartott ez az állapot.Ugye nem b*sztam el az inzulinháztartásom / cukoranyagcserém? :S
Most nem tudom mit csináljak, nem tudom most mit egyek, hagyjam abba a ketogén diétát, álljak át low carbra, vagy mi legyen? Vagy előfordul az ilyen és folytassam?
[ Szerkesztve ]
-
psyche
csendes tag
Nagy itt a csend év elején. Még mindig józanodik mindenki a 31 után?
Türelmetlen voltam, így megosztottam a problémát ezen a "szakmai" fórumon is:
https://www.reddit.com/r/ketogains/comments/advz0p/frightening_situation/
Itt majdnem mindenki azt mondja hogy nincs elegendő elektrolit bevitelem. De lehet hogy valaki itt, köreinkben mást fog látni a probléma mögött. Ha mégis ugyanazt, akkor az megnyugtató.
-
mojmir
csendes tag
nekem is volt ilyen a ketó 2.-3. hetében. eszembejutott, hogy kb ezeket a tüneteket produkálta a szobatársam is anno. akkor mentőt hívtunk, kapott kalcium injekciót és jobban lett. én is ezt csináltam, betoltam egy csomó kalciumot az arcomba, és 10 perc alatt helyrejöttem. azóta odafigyelek a mikrótápanyagokra is.
-
mojmir
csendes tag
esélyes, hogy ők is ketózisban voltak
https://qubit.hu/2019/01/10/szinte-kizarolag-huson-eltek-megis-makkegeszsegesek-voltak-a-bronzkori-mongol-lovas-nomadok
-
mayday00
őstag
Sokan paráznak, hogy nincs meg a megfelelő vitamin bevétel stb...Úr isten, zsírt eszel, de nem viszel be vitamint...Meg fogsz halni...
Tessék kicsit beruházni, és vásárolni hidegen sajtolt olajokat Nekem van itthon tökmag, mák, repce, lenmag, máriatövis, dió, napraforgó.stb.. Ezeket mind egy kistermelőtől veszem. A tökmag olaja pl egész pirítatlan magból készül. A bolti sokszor pirított, sózott magból készül. Ezek nem jók. Kizárólag csigás présgépen sajtolja ki hidegen. A mák olaja is ilyen, de a összes többi is. Mindegyik tele van vitaminnal, a legjobb vitaminforrás. Nem véletlenül kerül annyiba. Mindegyik olajba más és más vitamin van, stb..Ezért kell többfélét venni.
És tessék enni tökmag, máklisztet, stb. Ezek az olajok ,,mellékterméke". Még mindig bőven van benne sok sok hasznos dolog. Minden nap egy kicsit, Nem kell sok. De a tojás sárgája is tele van vitaminnal. Az is mehet napi 2-3 simán. Néha 1-2 kiskanál, mandulavaj, mogyoróvaj. Szintén jó vitaminforrás. 40 múltam, de olyan jól érzem magamat, mint még soha 20 évesen nem voltam ilyen erős, fitt.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
nagyúr
-
havenday
tag
tudtam én, hogy veszélyes életet élek....
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Nem rég láttam egy videót. Ketós srác mondta a videóba, hogy kálium pótlásra jó a borkősav. Erről mi a véleményetek?
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
válasz mayday00 #2510 üzenetére
Röviden. Tévedés.
A borkősav kémiai képlete: C4H6O6
A kálium vegyjele: KEbből tisztán látszik, több C vitamin van a lócitromban, mint kálium a borkősavban.
Hosszabban.
A borkősav elnevezés, a boroshordókon kirakodó anyagból származik. Ebben az anyagban valóban van kálium tartalmú összetevő. A tiszta borkősavban nincs.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mayday00
őstag
válasz Di Natale #2512 üzenetére
Pm-ben tudok segíteni. Kistermelő, mindent frissen csinál, és kizárólag mechanikus présgéppel préseli ki a magból az olajat. Nincs semmi elvéve belőle, vagy hozzáadva. Személyesen is ismerem, árak is jók. Országban a legjobbak.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
válasz Di Natale #2512 üzenetére
Alnatura, biobolt, nagyobb multik állandó vagy időszakos ajánlatában találsz hidegen sajtolt étolajakat.
Érdemes óvatosnak lenni. Ami nagyon olcsó, az nem vagy csak részben hidegen sajtolt.Azt gondolom, hogy a legjobb felhasználási megoldás a zöldség joghurt reggelire.
Hagyma, fokhagyma, újhagyma, paradicsom, paprika, uborka, saláta,répa, .....
A hagymafélék szénhidrát tartalmával érdemes óvatosan bánni. A zöldségek egy része nyersen OK, a többit felhasználás előtt rövid időre forróvízbe kell mártani. Ilyen például a borsó. Egy fehérje emészthetetlen benne, hőkezelés nélkül.A zöldségeket felkockázod. egy saláta szószt készítesz hozzá. Egyharmad ecet. Legjobb a balzsamecet. Ha salátalevél is van a zöldségek között, akkor friss citromlével is érdemes meglocsolni a szószt. Kétharmad olaj.
Az olaj legyen keverék. Lenolaj, olíva, máriatövis, tökmag, repce, mák, argán, ...A zöldség salátához szükséges még néhány adalék.
A joghurtnak zsírtartama érdektelen, de ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Ezzel a bifiduszos izék nagyjából kiesnek fogyasztható élelmiszerek listájáról.
Zabpehely. Ebből jobb a magosabb változat. Magyarul a zab csak ki van vasalva egy kicsit. Mást nem csinálnak vele. Látszólag magas a szénhidrát tartalma, de kevés kell belőle. Ráadásul magas az emészthetetlen rost tartalma, ami beleszámolnak a széhidrátba. Ennek az egészségességéről néhány bejegyzéssel korábban volt egy link.
A barna/fekete kenyér nem szükséges. Elegendő a zabpehely. A többi reggeli ételt, müzli, Corn flakes, ... nyugodtan elfelejthető. A magas cukortartalom okán, csak a cukorbetegséghez és elhízáshoz vezet. Szóval minden, csak nem egészséges.Van néhány kötelező kiegészítő.
Csili. A kapszaicin pozitív hatása miatt érdemes rendszeres fogyasztani. Fájdalomcsillapító, gyulladás csökkentő, baktérium ölő hatása mellett segíti a fogyást is.Kurkuma. Hagyományosan misztikus anyagnak tekintik Indiában. Az ötödik íz kategóriájába tartozik. Nincs önálló íze viszont erőteljes ízesítőanyag. Ma már tudjuk, nem alaptalanok az ősi hitek. Ízületi fájdalmak, egyes rák betegségek ellen. Boldogabbá teszi a fogyasztóját. Depresszió elleni gyógyszer készül belőle.
Feketekömény. (Kerti katicavirág mag)
Buddha egyszer azt mondta hogy ez a mag, a halálon kívül mindent gyógyít.
Ma már tudjuk, hogy nagyjából igaza volt. Nincs más növény, ami ennyire sokféle betegségre hat pozitívan.
Lehetőleg a magokat összetörve érdemes fogyasztani. A feketekömény olaja is hatékony.Az olajakat érdemes hűtőszekrényben tárolni. Az értékes beltartalmú olajok általában gyorsan avasodnak. Melegíteni nem szabad ezeket az olajokat.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mayday00
őstag
válasz Hieronymus #2515 üzenetére
Joghurtba, tejtermékekbe alapból ott a cukor, laktóz. Ez nem gond? Nem kerülni kellene inkább? Vagy beleszámolható a napi ch mennyiségbe? Erről mi az álláspont? Az embernek semmi szüksége tejcukorra úgy tudom. Tejszínnel mi a helyzet? Ajánlott, nem nagyon? Vagy beleszámolható a napi ch mennyiségbe?
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
válasz mayday00 #2516 üzenetére
...alapból ott a cukor, laktóz.
Nem teljesen. A laktóz bomlik a joghurt készítése közben, tejsavvá. Ez adja a jellegzetes fanyar joghurt ízt. Az előző hozzászólásomban próbáltam utalni rá, hogy a joghurtok többsége édesített vacak.
De készítsd el magadnak.
1 liter 3,5%-s friss tej, nem tartós homogenizált
6 evőkanál élőflórás natúr joghurt
A tejet maximum 50 fokosra kell melegíteni. A bele kevert joghurtot meleg vagy hőszigetelt helyen 5 órán keresztül kell tartani. Utána fogyasztható illetve sűríthető.
A folyamatot néhányszor ismételve, garantáltan cukorszegény és egészséges joghurtot tudsz fogyasztani.Ha sós vízzel hígítod, török joghurt lesz az eredmény. 1:1 arányban keverve. (A zabpehely miatt ez majdnem optimális a reggelihez. valamivel kevesebb vizet érdemes használni.)
Ha sűríted, szűröd szövetben, görög vagy finn joghurtot kapsz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mayday00
őstag
válasz Hieronymus #2517 üzenetére
Akkor a jó minőségű tejszínnel is gondolom ez a helyzet. Fogyasztható. Meg ahogy nézem van benne vitamin, ásványi anyag. Mondhatni egészséges.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
válasz mayday00 #2518 üzenetére
Nem.
A tejszínben megmarad a laktóz.
A savanyú tejszín/tejfölben kevesebb a laktóz.Ugyan ez a helyzet a vajjal.
Ha hagyományos módon köpüléssel készítik tejből, akkor édes a vaj. Jelen van a laktóz.
Ha tejfölből vagy hasonló savanyított tejtermékből készül, akkor nem édes.[ Szerkesztve ]
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mayday00
őstag
válasz Hieronymus #2519 üzenetére
Köszönöm az információkat 🙂 Akkor az édes teavaj kilőve, az ír vaj marad. Az nem édes. Márkázott vaj sem tűnt édesnek. Görög joghurt is maradhat gondolom. Finom, van íze.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Hieronymus #2519 üzenetére
Tejszínben kevesebb a laktóz, mint a sima tejben. Azt nem fogom tudni megmondani pontosan miért, de kevesebb És vajban mindenképp csak nyomokban van laktóz. Kivéve ha a "hagyományos köpülés" alatt azt értjük, hogy nincs teljesen szétválasztva a tejszín, akkor nyilván maradhat benne. De akkor meg nem vajról beszélünk, hanem tejszínes vajról
-
szuszinho
őstag
Tisztított vajat kell készíteni. Fél óra kb.
-
-
mayday00
őstag
válasz Hieronymus #2525 üzenetére
Maradék zsírt meg gondolom visszahűtik. Ízre milyen? Még nem kóstoltam de kipróbálom🙂
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
válasz mayday00 #2526 üzenetére
Az íze semleges. Egy kicsit lehet még vaj utoérzése benne.
Próbáld ki. Kevés vajból is el lehet készíteni. Arra kell vigyáznod, hogy ne melegítsd túl a vajat, fehérnek kell maradnia a végeredménynek.
Ha sárgás - barnás lesz a végeredmény, akkor le sem kell fölözni a habot. Elég ha eltűnik. Ez esetben felfedezted a bajor olívaolajat. Ennek a zsiradéknak már markáns vaj íze marad.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mayday00
őstag
válasz Hieronymus #2527 üzenetére
Végülis ha elbaszok valamit, a végeredmény ehető, nem kell kidobni.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
Jó minőségű ,,házi vajat" Bp-en hol érdemes vásárolni?
Itthon sajnos nem tudok csinálni. Pedig az lenne a legjobb. Gondolom maceráns művelet. Meg jó minőségű tejszínt ki tudja, hogy hol lehet manapság kapni. Amúgy mondjuk fél kiló vajhoz, kb mennyi tejszín kell?
Esetleg melyik volt az a vaj, amelyik a legjobban ízlett nektek? Amire azt mondtátok, na ez 10 pontos?
Eléggé ,,vajas" vagyok, nem tudnám elképzelni a napomat úgy, hogy ne egyek meg 20-30 gramm vajat.
Elég sokfajta vajat kipróbáltam már, de olyat még nem, amitől úgymond ,,elájultam" volna. Mármint az íztől.
Olajok közül nekem amúgy a hidegen sajtolt tökmag ízlik a legjobban. Jól lehűtve, páratlan az íze. Szinte semmihez sem fogható. Szerencsére nagyon jó minőségű olajat tudok venni. Kistermelőtől.
,,nagyüzemi" olajat nem veszek.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
veterán
Szívdobogás/rosszullét kérdése:
Magnézium/kálium tablettát kell szedni, rengeteg izomgörcsöm volt főleg ketózisban nélküle, és a sziveben is éreztem a leírtakat, de megoldotta.
Viszont kapok egy gyógyszert (metotrexát) ami a folsav-anyagcserébe szól bele, amikor megkapom egy héten egyszer iszonyatos böfögésingerre és éhségre hasonlító hiányérzetet érzek, és hiába eszek húst nem múlik :S[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Egy nagyon finom tápláló, fehérjében, tápanyagban, rostban gazdag finomságot szeretnék mondani nektek.
Két összetevő kell hozzá. Tökmagliszt, hidegen sajtolt tökmagolaj. Én mindkettőt kistermelőtől veszem.
A friss tökmagliszt nagyon finom, semmihez sem hasonlítható az íze.
Fontos, hogy jó minőségű legyen. Sajnos a boltokban, bioboltokban, sokszor silány minőségűt lehet kapni.
A hidegen sajtolás pelletjéből őrölt tökmag liszt élénk zöld színű, nem barna, mint a pirított tökmagos olajok melléktermékéből készült lisztek.
Nagyon kellemes zöld a színe, szinte kitűnik a többi közül. Ilyenkor jó a minősége. ,,oda vonzza a szemet"
A tökmagolaj is legyen ,,házi" ne ,,nagyüzemi". Le legyen hűtve, úgy jönnek ki igazán az ízek, aromák. A boltit sokszor pirított magból csinálják, akár sózott magból. A hidegen sajtolt tökmagolajnak nincs pörkölt íze, színe áttetszőbb, zöldes és nem barnás.nagyon sűrű, fehér alapon, szép zöld színű. Kizárólag az a jó minőség amit nyers egész magból préselnek.
A tökmaglisztről tudni kell, hogy nagyon alacsony a zsírtartalma, szénhidráttartalma, de nagyon magas a fehérje tartalma. Mellesleg nagyon finom, illata is nagyon jó. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz.
Tökmaglisztet összekeveritek tökmagolajjal, annyi olajat öntötök bele, amíg eléritek a kívánt állagot.
Ízre olyan lesz hogy.... Semmihez sem hasonlítható.
Sőt ha a kész terméket lehűtitek még jobban kijönnek az ízek, aromák.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
havenday
tag
na ezt tuti megcsinálom.....azon gondolkodom hogy lehetne ezt a masszát ízesíteni valamivel?
-
mayday00
őstag
válasz rasotamas #2538 üzenetére
Igen benne van, de jobb a nyers.
De lehet eszméletlen finom tökmagkrémet is csinálni. Ehhez nyers tökmag kell. Lehetőleg magyar. A bolti sokszor kínai, ez nem jó.
A tökmagot bele kell rakni egy nagyteljesítményű aprítóba. 700watt feletti a jó. A kisebb könnyen leéghet, Meg nem lehet belőle krémet csinálni. Fontos a nagy fordulat, erős pengék.
Elkezded aprítani. Mindig kaparod le az oldaláról a tökmagot. Majd aprítod..Kapar, aprít..
A hő, a nagy fordulat miatt szépen elkezd kiválni belőle az olaj...Egyre jobban..idővel egy ,,kenhető"krém lesz belőle. Pici só bele. Íze olyan lesz mint a húsoknál a ,,tatárbifsztek"
Sőt ha teszel bele kis tökmagolajat, és lehűtöd...
bármilyen olajos magból lehet krémet csinálni, aminek nagy az olajtartalma
kesudióból nehogy kipróbáljátok...
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
veterán
válasz mayday00 #2539 üzenetére
Most ezt héjastól, vagy pucolva gondolod?
Persz magyar házi tökből volt a tökmag amit vettünk, nem is hasonlít a kis lapos szarokra a boltban, tök vastag volt ahhoz képest. Mondjuk a héja nehezebben válik el tőle de megérte.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
mayday00
őstag
válasz paleinho #2542 üzenetére
Teljesen más a kettő, a darált tökmag, meg a tökmagliszt. Nem ugyanaz. Más a beltartalmi értéke is, stb..Nézz utána. Hogy pontosan mi is az. A tökmaglisztet nem úgy állítják elő, hogy leőrlik a tökmagot..Sőt a máklisztet sem, a lenmaglisztet sem, és sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
paleinho
senior tag
válasz mayday00 #2543 üzenetére
tökmaglisztet a tökmagolaj sajtolás után nyert "pogácsa" ledarálásával csinálják? ha igen, akkor tökmag-tökmagolaj=tökmagliszt
Lehet én nem értek valamit
tökmagliszthez visszaadod az olajat, akkor finomra őrölt tökmagot kapsz,beltartalmi érték ua mint a tökmag, vagy nem tudom mit értek félre[ Szerkesztve ]
-
válasz paleinho #2544 üzenetére
Egyszerűsítsünk.
1. Vásárolsz tökmagot héjastól. Ledarálod, mixeled. Szükség esetén tökmagolajjal hígítod. Vélhetően nem ez a legfinomabb, de a legegészségesebb.
2. Ugyan az, mint az első megoldás, csak hántolt magból. Vélhetően ez ízletesebb, de kevésbé egészséges.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Fred23
nagyúr
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Egy 24órás böjt után van a edzés. Súlyzós. Edzés után mit lenne a legcélszerűbb enni, inni? Fehérje, zsír, turmix,? Mit vigyek be legelőször. Fehérje pl lacaz formájában? Köszönöm.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
havenday
tag
Az egyik legrosszabb választás lenne. Az lenne a jó, ha minél gyorsabban felszívódna az a bevitt fehérje.... És ebben a legjobbak a tápkiegek, a legegyszerűbb választás pedig a tejsavó fehérje.
Ha nincs csak sima kaja, akkor meg valami nagyon könnyen emészthető forrás, mondjuk fehér húsú tengeri hal, párolva[ Szerkesztve ]