- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Itt az első kép a 2024-es Nokia 3210-ről
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
Hirdetés
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
Xbox Game Pass [2024] - A májusi lista
gp Az elkövetkező időszakban többek között megkapjuk a Kona II Brume című játékot.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz mayday00 #2510 üzenetére
Röviden. Tévedés.
A borkősav kémiai képlete: C4H6O6
A kálium vegyjele: KEbből tisztán látszik, több C vitamin van a lócitromban, mint kálium a borkősavban.
Hosszabban.
A borkősav elnevezés, a boroshordókon kirakodó anyagból származik. Ebben az anyagban valóban van kálium tartalmú összetevő. A tiszta borkősavban nincs.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2516 üzenetére
...alapból ott a cukor, laktóz.
Nem teljesen. A laktóz bomlik a joghurt készítése közben, tejsavvá. Ez adja a jellegzetes fanyar joghurt ízt. Az előző hozzászólásomban próbáltam utalni rá, hogy a joghurtok többsége édesített vacak.
De készítsd el magadnak.
1 liter 3,5%-s friss tej, nem tartós homogenizált
6 evőkanál élőflórás natúr joghurt
A tejet maximum 50 fokosra kell melegíteni. A bele kevert joghurtot meleg vagy hőszigetelt helyen 5 órán keresztül kell tartani. Utána fogyasztható illetve sűríthető.
A folyamatot néhányszor ismételve, garantáltan cukorszegény és egészséges joghurtot tudsz fogyasztani.Ha sós vízzel hígítod, török joghurt lesz az eredmény. 1:1 arányban keverve. (A zabpehely miatt ez majdnem optimális a reggelihez. valamivel kevesebb vizet érdemes használni.)
Ha sűríted, szűröd szövetben, görög vagy finn joghurtot kapsz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2518 üzenetére
Nem.
A tejszínben megmarad a laktóz.
A savanyú tejszín/tejfölben kevesebb a laktóz.Ugyan ez a helyzet a vajjal.
Ha hagyományos módon köpüléssel készítik tejből, akkor édes a vaj. Jelen van a laktóz.
Ha tejfölből vagy hasonló savanyított tejtermékből készül, akkor nem édes.[ Szerkesztve ]
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz mayday00 #2526 üzenetére
Az íze semleges. Egy kicsit lehet még vaj utoérzése benne.
Próbáld ki. Kevés vajból is el lehet készíteni. Arra kell vigyáznod, hogy ne melegítsd túl a vajat, fehérnek kell maradnia a végeredménynek.
Ha sárgás - barnás lesz a végeredmény, akkor le sem kell fölözni a habot. Elég ha eltűnik. Ez esetben felfedezted a bajor olívaolajat. Ennek a zsiradéknak már markáns vaj íze marad.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
veterán
válasz mayday00 #2539 üzenetére
Most ezt héjastól, vagy pucolva gondolod?
Persz magyar házi tökből volt a tökmag amit vettünk, nem is hasonlít a kis lapos szarokra a boltban, tök vastag volt ahhoz képest. Mondjuk a héja nehezebben válik el tőle de megérte.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
paleinho
senior tag
válasz mayday00 #2543 üzenetére
tökmaglisztet a tökmagolaj sajtolás után nyert "pogácsa" ledarálásával csinálják? ha igen, akkor tökmag-tökmagolaj=tökmagliszt
Lehet én nem értek valamit
tökmagliszthez visszaadod az olajat, akkor finomra őrölt tökmagot kapsz,beltartalmi érték ua mint a tökmag, vagy nem tudom mit értek félre[ Szerkesztve ]
-
-
válasz mayday00 #2566 üzenetére
A kávé egy külön történet.
A legegészségesebb kávé az Espresso. Rövid ideig, nagy nyomással mossák ki a finomra darált kávét.
Magas koffein és alacsony savtartalma van. Ezt szokás apró kortyonként élvezni. Minden kortykávéhoz egy korty víz jár, hogy mindig teljes ízében lehessen élvezni a kávét.
Hagyományosan egy kicsi mandula kemény süteményt adnak hozzá jobb helyen. Cukor és tej nélkül fogyasztják. Ez a legegészségesebb kávé.Wiener Melange. egyfajta Kapucsínó. A presszókávé cukorral vagy mézzel van enyhén édesítve. Tejhabbal megkeverve. A tetejét kakaóporral lehet díszítést rakni. Az eredeti kapucsínóhoz tejszínt is adhatnak. Leginkább délelőtt fogyasztják tejszínnel.
Az áztatott kávék.
Német, amerikai, arab és török.
Sokkal több anyag oldódik ki az őrölt kávéból. Általában tejjel, tejszínnel és vagy cukorral fogyasztják. Az arab kávé különleges ízhatását az őrölt fekete kardamom mag adja. Ha van lehetőséged próbál ki. Nagyon finom.
Tej és cukor nélkül is fogyasztható. A kardamom közömbösíti a kávé savasságát.A kávé megítélése időnként változik. Leginkább attól függően, hogy kik finanszírozzák a kutatást.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2608 üzenetére
A lejért szavatosságú és pofátlan hamisítás keserű az olívaolaj.
Amúgy majonézt nem vásárolunk, mert egyszerű elkészíteni.
A cukrot kihagyod, az olaj hidegen sajtolt minőségi legyen és új dimenzió nyílik meg a majonéz ízvilágában.
(A mustár sem fontos.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz mayday00 #2611 üzenetére
Az étolaj fontos része a majonéznek. Nem váltható ki más zsiradékkal.
Az étolaj befolyásolja végleges ízt, szóval hatalmas lehetőségek nyílnak a legoptimálisabb kikutatására.
Egyedül a napraforgó olajat kellene kerülni. Magyarországon túl van dimenzionálva a fogyasztása. Ráadásul nem igazán értékes olaj, csak olcsó.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
havenday
tag
válasz mayday00 #2884 üzenetére
valahogy a keto előtt is már kevés ch t ettem, nagyon jön rám a tömeg amivel más diétázik, én már annyival tömegelek. Évek alatt szépen elhagytam kenyeret,rizst,krumplit, cukrot stb....nem is hiányzik. Mikor kipróbáltam a ketót, tudtam, hogy abszolút nekem találták ki
célomat, a kockahast még nem értem el, rájöttem, hogy a hormondominancia a fő tényező ebben, előbb azt kell helyretennem. Minden sok testzsírral rendelkező embernek javasolnám, hogy nézze meg alaposan magát, ő melyik hormontípusba tartozik és próbáljon annak is megfelelően táplálkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Politika
- 3D nyomtatás
- Mr Dini: Ha szeretnéd rootolni az LG Smart TV-d, tedd meg most!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- További aktív témák...