Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz vlevi #1150 üzenetére

    AC egy nagyon klassz játék, de nem az én stílusom-világom. És most álljak le egy Michelisszel versenyenzi? :D Nem is verseny lenne az, számolhatnám a kapott köröket aranyosan. :)

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Penge@Borisz

    tag

    Na, ezek szerint csak van némi esély arra, hogy a setupbuzikat ki lehessen szűrni a versenyekről a későbbiekben. Sajnos elég régi téma és nem igazán frissült, de hátha tényleg a listán van ez az opció és benne lesz a végleges játékban. Ez biztosíthatná a ténylegesen kiegyenlített versenyeket, ahol nem az dönt, hogy pistike atomkocka a beállítások menüben oszt ennyi az összes gyorsasága...

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • SityiSXT

    őstag

    válasz Penge@Borisz #1152 üzenetére

    Kösz a linket, gondoltam beírok és így felhozom, hátha. :DDD
    Meg ment egy privi nemrég, sasold már meg, légy oly bátyám! ;)

  • JoinR

    senior tag

    válasz Penge@Borisz #1152 üzenetére

    Egy fix setupos verseny eredménye azonos képességű indulók között annyin múlik, hogy az a set kinek a vezetési stílusához illeszkedik leginkább...ebből minden következik, csak a kiegyenlítettség nem. ;)
    Persze a lassabbaknak jó nyugtató a fix set, attól még nem létezik olyan setup, ami magától körbemegy a pályán...egy komoly mezőnyben senki nem a setuppal nyeri a versenyeket.

  • Joshi

    titán

    válasz Penge@Borisz #1152 üzenetére

    Hidd el hogy nem ezen múlik egy jó verseny, lehet hogy te alap beállítással jobban mész mint aki testre szabta a saját vezetési stílusához. Ha indulsz egy ligában ahol kialakul egy közösség, akkor ott már nem ezen múlik hogy mi lesz a verseny végkimenetele. A legfontosabb a sok gyakorlás és a pályaismeret. Én évről-évre fejlődtem amikor még ligában versenyeztem, a publik szerverek csak arra jók hogy lazulj egy kicsit.

  • Penge@Borisz

    tag

    Meglátásom és tapasztalataim szerint nagyon is sokat számít, hogy valaki beállította-e az autóját egy pályára, vagy csak egy alap beállítású verdával indul. Talán nem véletlen, hogy körönként akár több másodperces különbségek alakulnak ki, hiszen nagyobb végsebességet ér el, nagyobb lesz a kanyarsebessége, kezesebben viselkedik az egész autó. Az sem mindegy, hogy én a rajtvonalra állok egy öt körös versenyen 120 liter benzinnel, míg a másik 25-30 literrel indul. Ez a differencia mindenre kihat, gyorsulásra, féktávra. Azt sem hiszem el, hogy egy jobb ligában bárkinek esélye lenne futamokat nyernie setup nélkül, hiszen az ilyen futamokon mindenki szénné állítja az autóját, tehát alapból jóval gyorsabb lesz.

    Az meg, hogy az alap setup nem mindenkinek fekszik… És talán senkinek nem fekszik. Ez viszont már az alkalmazkodásról szól, viszont a körülmények, függvények mindenkinek pontosan ugyanazok. Ezért tartom igazságosabbnak. Semmivel sem igazságosabb az, ha van a tízből 5 ember, akiknek a végsebessége 20 km/órával magasabb (vagy akár ennél sokkal többel), jobban gyorsulnak és rövidebbek a féktávjaik. Megnézném, ahogy ezeket valaki setup nélkül kompenzálja… A közelükbe nem érsz, ha rendesen a pályán tudják tartani az autójukat.

    Továbbra is tartom, hogy az autós játékokban akkor lenne korrekt a multi, ha lehetőség lenne fix setupos versenyek rendezésére. Így viszont kizárólag csak az elvetemült kockáknak van esélye bármire is. Na, ez viszont nem korrekt, miért legyek én is kocka egy játék miatt? Nekem van életem…

    (Ja, egyébként meg lehet nézni a Leaderboardos időket. Elvétve találtok olyat, hogy default setuppal vannak elől rajta, nagyon elvétve. Az esetek 90%-ban az első helyeken egyedi setupos idők vannak, sok-sok másodperccel a defaultos idők előtt. Ez pedig azt támasztja alá, amit írtam: Beállított autóval jóval gyorsabb tudsz lenni. És nem azért írok, mert „nem megy magától körbe az autó a pályán”, a defaultos idők esetében simán ott szoktam lenni az elsők között, tehát egyáltalán nem erről van szó…)

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Csapoati

    nagyúr

    válasz Penge@Borisz #1156 üzenetére

    Így viszont kizárólag csak az elvetemült kockáknak van esélye bármire is. Na, ez viszont nem korrekt, miért legyek én is kocka egy játék miatt? Nekem van életem…

    Nem, te szimplán lusta vagy. Amennyi időt erre a hozzászólásra szántál, 2-3 autót máris beállíthattál volna alap szinten. Azt meg ne mondd nekem, hogy a benzinmennyiség csúszkáját nem tudod odébb tolni 3 mm-rel... Felőlem lehet setup lock is, de az, hogy lekockázod azokat, akik valamennyi időt szánnak erre... nos, nem túl elegáns.

    tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Csapoati #1157 üzenetére

    Ez nem lustaság, egyszerűen annyira nem érdekel ez a témakör, hogy beleássam magam és átvergődjek egy hónapokon át tartó, aprólékos tanulási időszakon. Nincs semmiféle ingerenciám arra, hogy egyetlen (vagy oké, akkor 3 különböző) érték megváltoztatása után azért tegyek meg köröket, hogy figyeljem, mi oké meg nem oké, min kell még állítgatnom, meg hasonlóak. Ez számomra túl sok időt venne el, nem látok benne semmi olyasmit, ami élményt, örömöt okoz. Én versenyezni szeretek és kész, nem állítgatni órákon át, meg tanulgatni, hogy melyik alkatrész mikor hogy viselkedik. És hát van, hogy az igazság nem elegáns, de attól még a megfelelő jelzőt alkalmaztam. Aki képes ezzel aprólékosan bíbelődni, az teljesen egyértelműen kocka. Mi van ezen vitatni való?

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Joshi

    titán

    válasz Penge@Borisz #1158 üzenetére

    "Ez nem lustaság, egyszerűen annyira nem érdekel ez a témakör, hogy beleássam magam és átvergődjek egy hónapokon át tartó, aprólékos tanulási időszakon. "
    Nézd meg hogy hány hsz-t írtál ebbe a topikba, ha erre van időd és energiád akkor lenne a setupolásra is. De ha te nem akarsz setupolni akkor mi a francot keresel itt? Miért nem játszol a Need for Speeddel? Abban nincs setup lehetőség cserébe mehetsz faltól falig. Rá akarsz erőltetni mindenkire egy olyan dolgot ami ha hiányozna a játékból akkor már nem lehetne szimulátornak nevezni.
    Értsd meg hogy a szimulátor játékoknak a setupolás/testreszabás a része, ahogy a valóságban is. Ha pl Micheliszék jobb beállítást találnak mint mondjuk Monteiroék, akkor gyorsabb lesz és esetleg előrébb végez. Van olyan pálya ahol Norbi kis állítással is verhetetlen úgy, hogy Monteiro szétsetupolja magát, de van hogy ez fordítva van. Az autóversenyzés erről szól.
    Még1x mondom hogy ha te ezt nem tudod megemészteni hogy vannak nálad gyorsabbak, akkor ne ezzel a játékkal játssz.

  • #70869248

    törölt tag

    Ezt az egészet valóban megoldaná egy kapcsoló,...és akkor fix beállítással megy majd mindenki aki akar.
    ...de a tapasztalat szerint ez nem oldja meg a problémát, hiszen akkor szokott előjönni, hogy kinek milyen kormánya van, 900°-s, 3 pedálos, load cell-s...akkor az lesz a kocka, mert erre költ nem az 'életre'.
    ..és ha mindenkinek egy kormánya van akkor jönnek azok akik 3 monitorral tolják, és/vagy azok akik nagyon sokat gyakorolnak...stb.
    ..sosincs vége, mert a megoldás nem ezen a vonalon rejtőzik, csak ez az egyszerűbb.
    Kiss Norbi pl. nem egyszer vert minket tönkre alapbeállon egy tök egyszerű kormánnyal. ..pedig nem rossz mezőnyünk volt.

    Kinél mennyire talál be ez a 'kockázás', engem pl. nem zavar, mert ennél teljesebb életem már csak több pénzzel lehetne :)
    Pedig 10+ éve szimezem.

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Joshi #1159 üzenetére

    Annyira mélységesen primitív, ostoba egy hozzászólás ez, hogy nem érdemes válaszolni rá érdemben, amúgy meg csak személyeskedés lenne belőle, tehát inkább hagyjuk.

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz #70869248 #1160 üzenetére

    Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki a tripla képernyőjétől lett gyorsabb, lett nagyobb az autója végsebessége, lett kisebb a féktávja, stb. Ellenben azt hiszem megmásíthatatlan tény – korábbi hozzászólásban ecseteltem, arra cáfolat még senkitől nem érkezett -, hogy egy pályára beállított autó jóval gyorsabb, mint egy olyan, amin semmilyen beállítást nem végeztek. Azt hiszem, ez tökéletesen egyértelmű, és akkor ezt akarjátok relativizálni? :D Ez a Kiss Norbis dolog meg vagy egy legenda, vagy ennyi van abban, aki kimagaslóan tehetséges a szobaversenyzőkön túl. Semmit nem bizonyít, mivel ugye az átlag játékosokról van szó, és ott simán és cáfolhatatlan módon kidomborodik egy setupolt autó minden előnye.

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Csapoati

    nagyúr

    válasz Penge@Borisz #1161 üzenetére

    A setupolók lekockázása is mélységesen primitív sajnos. Te mással foglalkozol sokat, ők meg ezzel. Mi különbség van mondjuk a sárkányrepülőzés és a szimulátorozás között, ha hobbiként nézzük őket? Semmi.
    De amúgy rendkívül egyszerű a dolog. Te lusta vagy/van életed/stb., más meg setupolt, ezért ennyi előnye van. Mi gátol meg téged abban, hogy ezt ledolgozd? Azt meg tényleg nem hiszem el, hogy a benzinmennyiségen sem tudsz állítani, ami kb a legtöbbet jelenti és egy kattintás.

    dino_m: Nem a setup lockkal van a gond, hanem a setupokat használók fellengzős lekockázásával.

    [ Szerkesztve ]

    tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

  • dino_m

    senior tag

    Szerintem egyáltalán nem szimulátor ellenes a "setup lock". Nézzük csak meg az iR-t. Attól, hogy van benne ilyen funkció, senki nem kérdőjelezi meg, hogy szimulátor. CARS-ban már sokkal korábban be kellett volna vezetni, mert mostanra egy csomó dolgot belegyömöszöltek a "carsetup" címszó alá. Szerintem előbb ki kellene venni az FFB-t, a gumiválasztást és az üzemanyagszint beállítást. Ezek alapdolgok és nem "kocka" ficsörök. :DD Na ez biztosan egy újabb csúszás lenne. :))

    Én se nagyon szoktam setupolgatni, valószínü lustaságból, mert random belépek néhány lobbyba 3-5 körös versenyre, azért fölösleges, de néha rászoktam húzni az FFB-t kicsit erősebbre, mert úgy szeretem és az már setupnak számít. Elég nehéz mindenki kedvére tenni. :))

    [ Szerkesztve ]

    Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Csapoati #1163 üzenetére

    Kocka az, aki az átlagnál több időt foglalkozik számítógépes játékokkal. A szimulátorosok nagy részére rá lehet húzni ezt a meghatározást. Mi ezen a primitív? Ez ténykérdés. Engem az gátol meg abban, hogy "ledolgozzam" ezt a hátrányomat, hogy nem óhajtok a beállításokon kockulni, és ezzel szöszmötölni egy j.á.t.é.k. miatt. Mint korábban írtam, versenyezni akarok, nem csúszkákat huzigálni, meg gombokat nyomogatni azért, hogy elhitessem magammal, hogy fú, most aztán autót állítok be. :D Egyébként sem érdekel a dolog eme, műszaki része. Cseppet sem. Irány a pálya, és hajrá. Ennyi érdekel belőle napi fél-egy óra erejéig és kalap-kabát.

    És hát messze nem a benzinmennyiség számít a leginkább, amikor olyan dolgok vannak, hogy váltó áttétek, kerékdőlés, guminyomás, fékek beállítása, az egész differenciálmű. Kár mellébeszélni és kisebbíteni a setup előnyeit, úgysem fog menni.

    És hogy mi különség van a sárkányrepülőzés és a szimulátorozás között? :D Elég sajnálatos, hogy ezt ecsetelni kellene valakinek... Az egyik valós tevékenység, az egész testet megmozgató, szabadban végzett hasznos időtöltés, ami óriási adrenalin löketet ad, hatalmas nagy élményt jelent, a másik pedig egy szobában űzött, a testet tétlenségre kényszerítő, egészségtelen (testtartás, szemre gyakorolt hatás hosszú időn keresztül, soroljuk a hosszan tartó gép előtt roskadás hátrányait?) pótcselekvés. Szóval igen, elég komoly különbségek vannak.

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Csapoati

    nagyúr

    válasz Penge@Borisz #1165 üzenetére

    Azon gondolkozom, hogy csak trollkodsz, vagy tenyleg nem sikerult megerteni amit irtam. Amugy halkan megsugom, hogy ha sokat jatszol, akkor te is kocka vagy a sajat definiciod szerint, ha setupolsz, ha nem. De hagyjuk is, latom te is azon emberek koze tartozol, akik szerint ket velemeny letezik: az ovek es a helytelen. :(
    A tetlen szimulatorozason meg csak rohogni tudok, nekem speciel elfarad a kezem es a labam is egy kozepes tavu versenyen, pedig nem ulomunkat vegzek es focizni is jarok.

    [ Szerkesztve ]

    tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Csapoati #1166 üzenetére

    Te gondolkodsz azon, hogy mit értek meg, és mit nem? Nézzük csak...

    Leírtam, hogy nap max fél-egy órákat játszok. (Sőt, van, hogy hetekig semmi.) Erre te:

    Amugy halkan megsugom, hogy ha sokat jatszol, akkor te is kocka vagy a sajat definiciod szerint, ha setupolsz, ha nem.

    :DD Mi vaaaaaan? Ki írta itt neked, hogy én sokat játszom? Épp az ellenkezőjéről van szó! És akkor ezzel akartál most riposztozni? Istenkém.... :C

    Amúgy ha ennyit sikerült hozzátenned a témához, talán jobb is, ha inkább hagyod.

    (Ja, értem, tehát a szimulátorozás az egyenértékű egy valós sportolással.... Na, mesélj még...)

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • #70869248

    törölt tag

    válasz Penge@Borisz #1162 üzenetére

    számít a 3 monitor is...én is így gondolom, bár ez engem nem foglalkoztat, inkább az amennyit az élményhez ad. De jobban rálátsz a pályára, a kanyarcsúcsra...versenyben meg a többi autó elhelyezkedésére.

    Az amit írsz, a kockulásról, ez olyan mint ahogy régebben írtam. Eleinte elveszi az idődet, később már elég gyorsan megvan.
    Én napi 1órát általában szoktam 'agymosni', de van hogy 3 órát. attól függ mennyire akarom. Amikor hazaesek melóból akkor általában 3 kör Nordschleife kiszed belőlem minden sz@rságot. :)

  • Joshi

    titán

    válasz Penge@Borisz #1161 üzenetére

    "Annyira mélységesen primitív, ostoba egy hozzászólás ez"
    Nagyjából ezt gondolom a te írásaidra, szánalmas. :( Az még oké is lenne hogy te így gondolod, de hogy ezen lovagolj napokig úgy hogy ez nem fog megváltozni a kedvedért. Na mind1.

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Joshi #1169 üzenetére

    Gondolhatod mennyire hat meg egy magadfajta kétsoros, tőmondatos, tartalmatlan röfögése...

    Senki nem tudta kicsit sem cáfolni az alapvetésemet, pedig történtek rá hazug próbálkozások. Ez a lényeg, tehát a tétel még mindig áll: Alapvetően igazságtalan, hogy nincs setup lock a szimulátorokban, mivel a setupok ismerői így komoly előnyhöz jutnak. Ez van!

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Joshi

    titán

    válasz Penge@Borisz #1170 üzenetére

    Ez a lényeg, tehát a tétel még mindig áll: Alapvetően igazságtalan, hogy nincs setup lock a szimulátorokban, mivel a setupok ismerői így komoly előnyhöz jutnak. Ez van!
    Azért hülyeség amit írsz, mert a lehetőség mindenki előtt ott van, az hogy te nem veszed a fáradságot és hogy szerinted ez mekkora kockulás és felesleges, attól még mindenki számára adott. És igen, aki ügyesebb és van érzéke a setupoláshoz az igenis jusson előnyhöz hiszen a valós életben is így működik, mert mint már említettem ez egy szimulátor. Sajnos ezt máshogy nem tudom megmagyarázni neked.
    Hogy aztán majd beletesznek egy Setup lockot az egy dolog, de akkor már nem beszélünk szimulátorról.

    ui.: most a véleményemet nem részletezem rólad, de gondolhatod hogy meg van. ;)

    [ Szerkesztve ]

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Joshi #1171 üzenetére

    Aha, tehát ha van setup lock egy játékban, akkor az nem szimulátor. Gratulálok, a sok eszeddel épp most vetted el ezt a jelzőt az iRacing-től.

    Az meg, aki setupol, semmivel nem vezet ügyesebben, mint az, aki nem. Legalábbis nem törvényszerű. Előnyt szerez azzal, hogy megnyom néhány gombot és odébb tol néhány csúszkát, mert annyira fontosnak tartja a saját előnyszerzését egy játékban, hogy hajlandó ennek megtanulására több időt áldozni az életéből. Ráadásul ahhoz már kevés, hogy vállalja az egyenlő megmérettetést, mert ugye nem mindenki pontosan ugyanúgy setupol, és ahogy a mostani beszélgetésből is kitűnik, borsódzik a háta attól, hogy setup nélkül is megméresse magát. Ennyi a dolog tragikomikus lélektana. És még egyszer: Egyáltalán nem garantált az, hogy az, aki setupol, az jobban vezet egy szimulátorban, vagy tehetségesebb vagy a puszta képességei okán gyorsabb, mint az, aki nem. Szoftveres előnyhöz juttatja magát és kész.

    Az meg, hogy mit gondolsz rólam, cseppet sem érdekel, nem vagy te nekem senki ahhoz, hogy érdekeljen.

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • JoinR

    senior tag

    válasz Penge@Borisz #1172 üzenetére

    Tetszik, nem tetszik, a setupolás része a szimulátorozásnak. Hogy valakinek nincs rá ideje, érzéke, tudása, akarata, senkit nem érdekel. Vagyis lehet hívni az NFS-es haverokat, hogy ajvékoljanak a hivatalos fórumon, és akkor majd lesz setup lock. :) (amit, mint már említettem, nem tartok hülyeségnek, de az erőviszonyokat nem egyenlíti ki, csak megváltoztatja)
    Aki alapvető dolgokat nem tud beállítani (most nem arról van szó, hogy tudni kell az utánfutás növelésének hatását egy bukkanós kanyarbejáraton), az úgyse tud konzisztens köröket megtenni, nyilván 5 kör alatt kap egy ráadást azoktól akiknek van közük a szimezéshez, és nem a set miatt. Ha valaki nem érzi, hogy minden kanyarban kockára fékezi az első kereket, vagy hogy 2 kör után össze-vissza csúszkál a túlfújt keréktől, nem várható el, hogy versenyképes legyen.
    Ha már feljött az iRacing, fix set az egyik rookie és egy alacsony licenszkövetelményes bajnokságban van. A maradék ~20 nyitott. Komoly bajnokság nincs fix settel, márpedig a szimulátorok szeretik magukat komolynak feltűntetni.
    "ahhoz már kevés, hogy vállalja az egyenlő megmérettetést" - a megmérettetés egyenlő, csak egy olyan versenyszám is a része, amihez nincs közöd. Ez kb. olyan, mintha egy sakkmester ellen úgy akarnál játszani, hogy ő ne mozgassa a huszárokat, mert te sem tudsz azokkal játszani, és így egyenlő (persze tudom, a sakkozás egy tétlenségre kényszerítő, egészségtelen, rossz testtartásban végzett pótcselekvés, ahelyett, hogy kimennék a frontra háborúzni :D).

    [ Szerkesztve ]

  • Csapoati

    nagyúr

    válasz Penge@Borisz #1172 üzenetére

    Az gondolom fel sem merül benned, hogy a setupokkal sokkal inkább a saját stílusomnak megfelelően vezethető lesz az autó... Szomorú, hogy irigykedsz a "kockákra" (mert ők veszik a fáradságot, hogy utánajárjanak dolgoknak), és megpróbálod ezt valami hihetetlen időigényes dolognak beállítani. Mert ha téged a versenyzés öröme érdekel, akkor nem törődsz azzal, hogy egyesek gyorsabbak nálad. De majd írok egy petíciót a WTCC-nek meg a Forma-1-nek, hogy tiltsák be a setupolást, mert elveszik az esélyegyenlőség. :DD Mert ez nem csak szoftveres dolog, remélem ez számodra is világos. De én be is fejeztem, nem szeretem az ilyen egy bites vitákat. Azt csinálsz amit akarsz, csak elég vicces ez a vergődés.

    tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

  • Penge@Borisz

    tag

    Sajnos az elvakultság okán nem vagytok sem vita- sem befogadóképesek. Elvadult, magukat oktalanul sokra tartó szimnácik, noname szürke kis játékosok, akiket a fing sem ismer az életben és nem is érdekel senkit, hogy a konfekció játékában mit bohóckodik. Egy tökéletesen oktalanul eliteskedő sznob banda. (Az a durva, hogy ez csak a magyar szimesekre érvényes, a nyugati fórumokon, oldalakon ezerszer szimpatikusabb hozzáállásokról tesznek tanúbizonyságot, hát na, van ez így...) És amikor megkapjátok a jogos kritikát, máris szól a vénasszonyok kórusa ezerrel. A vitát befejeztem, a kérdés eldőlt: a setup az simán előnyszerzés és kész. És egy darab setup lock opció megoldaná ezt a kiegyenlítetlenséget pl. a kezdőkkel szemben. Aki fúdekomolyan (:DDDDDDDD) akar szimezni, az nem megy fix setupos versenyekre, akik meg esetleg nem tud setupolni mert nem a gép előtt éli le a fél életét reményteleül magányosan, az meg indulhat ilyen megmérettetéseken. Fú de nagy baj lenne, huha! :W

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • #70869248

    törölt tag

    válasz Penge@Borisz #1175 üzenetére

    baxki felejtsd már el ezt a 'fél életét a gép előtt ül hülyeséget' :D
    Ahhoz hogy a guminyomást belőd, és a váltót beállítsd 1 kör elég, a sok idő sosem a másodperces különbséghez kell, hanem a tizedmásodperchez.
    Ez így van a szimekben és így van a valóságban is.
    ...te nem szeretsz a beállításokkal bíbelődni, oké. De ugye nem baj ha mások igen?
    ..sokszor nem is azért kell beállítani egy autót mert gyorsabb leszel vele,...hanem mert összetöröd. Azzal az autóval amivel Monza-n jól érzed magad, piszkosul nem fog működni Nordschleife-n...kell mondani hogy miért?

    Aki szimekkel játszik, az általában érdeklődik az autósport iránt. ..és nagy valószínűséggel érdeklik a technológiák, nem ördögtől való hogy elvárja a szabadabb beállíthatóságot.
    ..
    De én szívesen benne vagyok összecsapásokban olyan autóval ahol nulla a setup, pl. AC Abarth500, vagy más alapautók, és engem már nem érdekel a gyorsaság, azaz nem utazom a rekordokra.
    A CARS-t nem tudom vállalni, de majd ha megveszem akkor ott is.
    ..és szvsz ezzel más szimesek is hasonlóan vannak, nincs abban semmi amikor egy olyan autóval kell menni ahol nem tudsz csak guminyomást, benzinmennyiséget és terpesztést állítani, nem parázik esnki hogy na most mi lesz, elbukom a 'setupelőnyömet'. Mi a t'kömet buknék el :D a lényeg a jó versenyzés, jó szórakozás.

  • Joshi

    titán

    válasz Penge@Borisz #1175 üzenetére

    Ha végre megjelenik a Cars akkor én is állok elébe az alap setupos versenynek, de ahogy b-type is írta, AC-ban vannak olyan autók amelyeknél nem vagy csak nagyon korlátozottan lehet setupolni, ahogy a valóságban is. Az Abarth 500-at szeretem és H váltóval nagyon élvezetes versenyezni, de ahhoz is kell a gyakorlás mese nincs. Furcsa hogy te azt gondolod, hogy bepattansz egy verdába egy adott pályán, és lealázol mindenkit. Elmondom neked hogy még az sem elég hogy ismered a pályát mint a tenyered, mert a versenyben végig koncentrálni kell, és bírni a nyomást. Szerintem te nem sokat szimeztél életedben, hidd el hogy ilyen szinten csak sok gyakorlással lehet eredményt elérni máshogy nem.

  • Csapoati

    nagyúr

    válasz Penge@Borisz #1175 üzenetére

    Mondtam én, a te véleményed létezik meg a helytelen. ;] Köszönjük szépen a "kisember hangját"! Ha nem vagy képes felfogni, hogy a setupolás megtanulásához nem kell sok idő (meg különsebben sok ész sem) és aki ezzel foglalkozik, az nem sznob, elit meg egyéb baromságok, hanem egy elkötelezett játékos (nem sportoló!), akkor hagyjuk is. Mivel ez egy játék, így tűrd szépen sztoikus nyugalommal, hogy a "kockák" lealáznak téged, mert képesek voltak egy csúszkán benzinmennyiséget állítani. :D Hozzáteszem, az igazán jók bármilyen setup lockkal együtt is agyonvernek téged meg engem és nagyjából 99%-át a játékosoknak. S még egy felvetés: ha nekem nem fekszik az alap setup, neked meg igen, akkor máris előnyhöz jutottál. Ami nem biztos, hogy tudáskülönbségből fakad, hanem inkább vezetési stílus különbözőségből.

    [ Szerkesztve ]

    tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Joshi #1178 üzenetére

    Elhangzott a részemről olyasmi, hogy én le akarok alázni mindenkit? Csak mert erről halovány gondolat sem fordult meg a fejemben, de mindegy. Nagy divat a fórumokon olyasmit beleadni a másik szövegébe, ami ott sincs, ez is egy ékes példa erre. Az elmúlt néhány év során jó néhány játékot kipróbáltam, sokat versenyeztem, igen sok volt olyan, amikor F1-es teljes versenytávokat nyomtunk le, CARS-ban is jobban szeretem a hosszabb versenytávokat. Saját megítélésem szerint eléggé konzisztens köröket tudok menni tempósan, itt van erre egy példa. Szóval még véletlenül sem olyan problémáim vannak, amilyeneket itt megpróbáltok rám aggatni. Mentem én már jó kis versenyt a 4.-5. helyért is, semmi gondom nem volt vele. Szóval koncentrálás, nyomás kipipálva.

    Az egész vita abból az égetni való felvetésből indult ki, hogy jó lenne egy setup lock opció a CARS multis részébe. Opció. Választható lehetőség. Nem arról beszéltem, hogy akkor mindenkinek kötelező fix setuppal mennie, de jó lenne, ha lehetővé tennék ilyen szerverek létrehozását is. Erre kapta fel mindenki a vizet. Mert? Ha nem tetszik, lehet menni olyan szervereken, ahol bárki szénné állítgathatja a kocsit. Én meg befoghatom a számat, mert adott a lehetőség nekem is, hogy hasonló felfogású emberekkel versenyezzek. Ez most mitől probléma? Meg az, hogy én nem vagyok műszaki beállítottságú és rohadtul nem érdekelnek az autók a való életben sem. (F1 rajongó vagyok, de ennyi, egyáltalán nem érdekel más motorsport, na, még a Le Mans-ot megnézem úgy nagyjából és kész. Még jogsim sincs, nem látom értelmét ebben a városban autókázni, inkább cangázok. Hullára nem érdekel ez az egész autós téma az életben.) Játéknak jó kis kikapcsolódás, aztán jónapot. És akkor elvárjátok, hogy hozzak be olyan tapasztalatokat a beállítások terén, amiket évek alatt sajátítottak el a szobaversenyzők... Még csak ingerenciám sincs rá. Ugyanakkor jól szórakozok ezekkel a játékokkal, és ezért örülnék annak, ha lenne egy ilyen lehetőség a multiban. Hu de fájdalmas meg elítélendő, tényleg... :U

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • JoinR

    senior tag

    válasz Penge@Borisz #1180 üzenetére

    "Nagy divat a fórumokon olyasmit beleadni a másik szövegébe, ami ott sincs" - és ezt képes vagy TE leírni, aki minden hozzászólásból csak a neki tetsző mondatok közül szemezget, és színezi a saját kis világa szerint :DDD
    Nem a setup lock-kal volt gond, hanem amilyen visszataszító hangnemben előadtad. Vannak emberek, akik szeretnek házhoz menni a pofonért, egy szimes topikban előadtad, hogy aki ért a setupoláshoz, az mind kocka, nem tudom mit vártál, hogy majd mindenki tapsolni fog? :C

  • #70869248

    törölt tag

    válasz Penge@Borisz #1180 üzenetére

    ooo nem, kedves Jekyll és Hyde :D
    A sztereotípiád az oka :)
    atomkocka meg egyebek...mert valahol leragadtál még a WoW-s sápadt gyerekeknél, a 2ezres évek elején (nem tudom mikor indult pontosan).
    Biztos vannak un. kockák a szimesek közt is, de az én ismerőseim közt, pedig egy évtized van, sokakkal összejártunk, talán tippelni tudnék esetleg, de a legtöbbje teljesen átlag arc volt/van.
    ..és volt pár kifejezetten vagány is. motorversenyző, és táncos is.
    Annak idején elég sok időt rááldoztam én is, de akkor még nagyon érdekelt a tempóm, és rekordokat akartam dönteni, tartottam is párat, nyertem is ezt-azt...de az az igazság hogy nem vagyok annyira gyors, és kényelmetlen is ha annak gondolnak.
    Inkább gondoljanak fineszesnek egy versenyen, olyannak akivel jó csatázni, mint 'ufo'-nak.
    Manapság meg nem megyek gyorsabban mint amiről azt gondolom hogy elvállalnám a valóságban is. Pl. megyek egy időt az Abarth500-l Nordschleife-n,..és bárki leverheti...én annál gyorsabban már nem fogok menni, mert nekem kb. az a tempóm..
    + én rákattantam arra hogy ne törjek autót, tök mindegy hogy senki nem látja.. :D

  • Joshi

    titán

    válasz Penge@Borisz #1180 üzenetére

    Te azt írtad hogy ha lehet setupolni akkor mindenki másodperceket rádver. Miért, szerinted alap setuppal nem vernének rád másodperceket? Elmondom neked hogy a kockák bizony még úgy is meglepően gyorsak lennének, és előbb-utóbb találkozni fogsz ilyen kockákkal legyen az magyar vagy külföldi szerver.
    A videóból látszik a vérmérsékleted, kicsit higgadj le és nem lesz semmi gond. Ha érdekel a játék akkor fordíts rá több időt, ha nem tudsz v nem akarsz, akkor meg törődj bele hogy lesznek nálad sokkal gyorsabb userek. Amit te szeretnél, azaz hogy legyen setup lock, az PRO-ban soha nem fog megvalósulni. Ha esetleg mégis, akkor azokon a szervereken lehet hogy egyedül fogsz körözni.

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz Joshi #1183 üzenetére

    Te azt írtad hogy ha lehet setupolni akkor mindenki másodperceket rádver.

    Bocs, de ilyet én nem írtam. Szép is lenne, ha mindenki alázna, azért ez messze nincs így. Online meccseken azért ha összejön egy nagyobb brigád (15+ résztevővel), azért simán ott vagyok az elején a kvalikon. (Na nem az első egy-két helyen, de a többi azért opció tud lenni.) Na, ott pl. nagyon látszik, hogy kik mennek setuppal és kik nem, óriási a szakadék közöttük. Van az első kettő-három, viszonylag egymáshoz közelítő időkkel. Aztán jön egy több mp-s szakadék, és jövünk mi. :D Minden esetre messze nincs szó arról, hogy a versenyeken hátul karikázok és verem a kormányt, hogy rohadtsetuposok. :D Abba rég beletörődtem, hogy nem én vagyok a világon a leggyorsabb a CARS-ban. Ja, nem, nem kellett beletörődnöm, simán alap volt ez kezdetektől fogva. Nem kapok agyvérzést, ha valaki beelőz mondjuk a leaderen egy default időeredménnyel, nekem bőven fasza, ha benne vagyok az első 3-5-ben. Amennyi időt én erre rászánok, ez még teljesen oké.

    Na, ennyi, lapozhatunk. :U

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Penge@Borisz

    tag

    Így néz ki a játék Xbox One-on. Én egyelőre nem látok nagy különbségeket a PC-s változathoz képest.

    Ez meg simán csak elmebeteg. :))

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • #70869248

    törölt tag

    válasz Penge@Borisz #1186 üzenetére

    :Y
    hol a tkömkbe marad a tűzálló overál? :D
    ..egyébként elég király mikor beindul az eső.

  • Csapoati

    nagyúr

    válasz Penge@Borisz #1186 üzenetére

    Kegyetlen durva a második. :)

    Ezt meg kiemelném a szerző egyik kommentjéből:
    My main sim is IRacing, i will not discuss physics here, but it never will be arcade, and some cars even feel better in Pcars than in IR.

    tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    :DDD Ez miez?! Mi folyik itt?
    35 hsz-t olvastam el és nagyon kemény volt!!

    Namost, ha valaki valamiben jó akar lenni, akkor abba időt, energiát és jó pár esetben pénzt kell beletenni. És mindből jó sokat!
    Ha valaki akármilyen Online játékban akar eredményeket elérni, vagy akár egy közepes szintet megütni akkor időt, energiát és pénzt kell erre áldozni. Én tudom higgyétek el. Megjártam jó pár competitive játékot és mind, egytől egyig rengeteg munkát megkívánt. (WoW, CS, Dota2, Quakelive stb. stb.) Most a szimulátorozásba kóstoltam bele és nagyon tetszik. De még nagyon hosszú út áll előttem míg Online helyt tudok állni. Sőt a szimes ligákról ne is beszéljünk.

    Az, hogy valaki rögtön eredményeket vár el nulla belefektetett energia után. Az nevetséges. Akkor tessék szépen Nfs, Dirt, Grid féle játékokkal játszani, napi fél órára azok valók. Nem véletlenül vannak casual gamerek, és arcade autós játékok. Nem a setuplock-ért kell sírni, hanem küzdeni kell.

    Ja és nekem is teljes, boldog életem van. Családdal és mindennel ami ehhez tartozik. Attól még kocka vagyok persze. De jót nevetek az ilyen siránkozásokon. Nagyon jót!

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

  • izitom

    tag

    Na ez úgy lett ahogy sejtettem...
    http://www.projectcarsgame.com/home/fanatec-wheel-support-comes-to-consoles
    Így már kicsit érthetőbb Rene Rast elkötelezettsége :)
    Már csak arra vagyok kíváncsi, a nemsokára megjelenő XBox One Fanatec kormányon Forza vagy Project Cars logo lesz?!

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz .LnB #1189 üzenetére

    Ezt a témát azt hiszem a kelleténél jobban körbejártuk, a végére mindenki megnyugodott - legalábbis remélem -, és mindenki megmaradt a saját álláspontjánál. Nem szeretném ismét felmelegíteni. Egyetlen dologra szeretnék csak reagálni, mégpedig arra, hogy "rögtön eredményeket vár el, nulla befektetett energia után". Gondolom, ez rám vonatkozik.

    Nos, tényleg az árkád játékokkal kezdtem. Grid, meg amik előtte voltak, Toca sorozat, ilyenek. Befigyelt egy-két NFS is, de azok végképp nem fogtak meg. Aztán úgy 5 évvel ezelőtt jött az rFactor, úgy háromnegyed-egy évig. Ekkor vettem meg az első kormányomat, egy Logitech Formula Force EX-et. Aztán jött a DFP, most nyúzom a másodikat ebből. rF-ről váltottam a CM-féle F1-re, közben belekóstoltam a Race 07-be, érintőlegesen, megnéztem e GT Legends-et, de ezek csak alkalmi ismerkedések voltak. Volt pici iRacing, meg LFS is, de tényleg csak megismerés szintjéig. CM F1-ből 2013-ra végképp kiábrándultam, de sebaj, mert közben a legelejétől beleugrottam a CARS-ba. Ezt azt hiszem, most már harmadik éve tolom, kisebb-nagyobb megszakításokkal. (Volt, hogy 3 hónapig rá sem néztem, nem csak erre, egyetlen autós játékra sem.) Szóval nem tegnap fizettem be a játékra. Ettől függetlenül abszolút nem vallom magam HC-nak, soha nem is akartam az lenni. Én ezekkel tényleg csak játszok, és egyáltalán nem tudom komolyan venni, ahogy egyetlen játékot sem. A viták is csak a maguk szintjén érintenek, de azok is megmaradnak ott, ahová valóak, tehát az életem egy kevésbé fontos szegmensében, épp ezért ezzel kapcsolatban nem is tudok haragtartó sem lenni ebben a témában.

    Szóval az meg a másik, hogy nem várok "eredményeket". Ha itt arra gondolsz, hogy a legjobbak között akarok lenni. Nem várok el ilyesmit, mert ahhoz tényleg kockulnom kéne ezerrel, meg nincs is bennem annyi, hogy odaérhessek. Az egész mindösszesen arról szólt, hogy esetleg nem lehetne-e egy bizonyos opciót betenni a multiplayer rész menüjébe, hogy aki akar, az esetenként, szabad választásával élve másféle feltételek mellett is játszhasson. Ennyi a sztori. :K

    (Ehh, kicsit hosszú lett, bocs...)

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • Joshi

    titán

    válasz Penge@Borisz #1186 üzenetére

    Az Xbox-os változatnál a fák felbontása rosszabb, de nekem úgy általában is rosszabbnak tűnik mint a PC ultra.

  • Penge@Borisz

    tag

    Egy remek hangulatú multiplayer meccs, Yorkie tolmácsolásában. Remélem, sok ilyen lesz, miután végre kiadják a játékot.

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Penge@Borisz #1191 üzenetére

    Ez korrekt válasz volt. Már csak azt nem értem akkor, hogy ekkora szimes előélettel miért zavar még ennyire ez a setuplock. Az általad említett játékokban sincs, most jutott csak eszedbe? :) Egyébként az igaz, hogy simán lehetne mint opció, ebben igazat adok.

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

  • dino_m

    senior tag

    "Tegnap véget ért!
    A játék fejlesztésének elakadása miatt véget ért a Magyar Live for Speed Bajnokság, aminek oly sokat köszönhetek.
    Itt tettem meg az első lépéseket online szimulátorral és az első lépéseket a valós versenyzői karrierem felé.
    13 év után csináltunk egy utolsó versenynapot, ami igazán jó volt. Nagy öröm, hogy részese lehetettem ennek a hosszú és jó történetnek, ami sok-sok örömet és nehéz pillanatot okozott és életem egyik legfontosabb része lett.

    Köszönöm mindenkinek akivel együtt versenyeztem itt!

    Ui.: Ja, igen és még mindig EZ A LEGJOBB FIZIKÁVAL rendelkező szimulátor, mondhat bárki bármit. :) "

    Forrás: https://www.facebook.com/drivernorbikiss

    Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, főleg ami az utolsó, az utóirat mondatát illeti. Nekem is az első, a nagybetüs szimulátor, az LFS volt. És igaz, hogy kicsit el van már maradva a kortársaitól, de még mindig a legjobb, fizikában. Itt egyszer azt írta valaki, hogy az AC és a CARS keresztezése lenne a tökéletes szimulátor, de én az LFS és a CARS keresztezésére tenném a voksomat. Remélem, csak a magyar LFS közösségi oldal szűnt most meg és a játékról még hallani fogunk, és lesz még egy nagy comeback!

    [ Szerkesztve ]

    Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

  • dino_m

    senior tag

    válasz Penge@Borisz #1186 üzenetére

    Én kiváncsi lennék XBO-n keresztül is rá, hogy hogy néz ki, mert egy Youtube videó, azért annyira nem mérvadó. :)

    Ez nagyon durva. Gondolom nem egy átlagos magyar szimes rejtőzik a sisak alatt. :DD

    Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

  • #70869248

    törölt tag

    válasz Penge@Borisz #1191 üzenetére

    Minden annyira játék amennyire annak veszed. Amikor pl. egy CRPG játékot játszol, és mondjuk meghal a karaktered, és nem töltöd vissza az előző mentést, az egy komolyan vett játék.
    Számomra ZoCi hozzáállása példaértékű,...sok esetben hasonlóan próbálom komolyan venni, azaz nem török autót, persze múlt héten is vagy 3 kocsit összetörtem :D ...de elenyésző ahhoz képest, hogy egy nap 3 autóval próbáltam kihozni a legtöbbemet Nordschleife-n.
    DE igyekszem komolyan venni,..nem az eredményességet, hanem az egészet. Sokszor csinálok ringtaxit, azaz megpróbálom úgy vinni a tempót, hogy az anyósülésen beszaratós legyen, de term. ne kockáztassam senki 'életét'....ezek így leírva hülyeségnek tűnnek, még nekem is. :D ...de nem könnyű egyébként.
    De én így szórakozom. Az egyik legjobb liga lenne számomra ahol idény elején indulnánk 5 millából, és minden autótörés, minden mechanikai sérülés számlázódna,..de persze futamonként 'pénzt' is lehetne keresni.
    De ilyen sajnos nincs, túl kevés ilyen elvetemült van.
    A lényeg hogy legyünk bármilyenek, egy játékot komolyan lehet venni, és bár akkor sincs semmi amikor falnak töröm az autót, akkor is virtuális az egész,...de olyankor szememrehányok. :)

  • Penge@Borisz

    tag

    válasz .LnB #1195 üzenetére

    Nincs nekem komoly szimes múltam. Ahogy írtam, többségében csak belekóstólgattam a különböző játékokba, kerestem az igazit. Sajnos ilyen nem létezik - de ez már egy másik témakör. Soha nem ligáztam, csak mostanra jutottam el odáig, hogy a CARS-szal szívesen beszállnék valahová, egy tényleg komolyabb ligába, de ugye egyelőre ilyen látótávolságban sincs. (Apex Online Racing-en szerveznek egy ligát, van jelentkező szép számmal, hátha abból lesz valami, de egyelőre ennyi a felhozatal.)

    Egyébként mindig éreztem a hátrányát annak, hogy nem tudok (és nem akarok megtanulni) setupolni, valahogy mindig ott volt, hogy hát igen, itt a határ, és az első x számú versenyzővel már nem vagyok versenyképes. Ez hol egyáltalán nem érdekel, hol meg tele a tököm vele és akkor "robbanok", mint pár napja. Inkább az előző a jellemző, ritkán hányok epét ettől. Na, mindegy, hát ez van. :)

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Penge@Borisz #1199 üzenetére

    Napi fél óra játékkal ne is álmodjál komoly ligáról. Nekem is az a tervem, egy jó liga. De nagyon hosszú út áll még elöttem. És sajna nagyon kevés időm van gyakorolni :/

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák