Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge@Borisz

    tag

    Meglátásom és tapasztalataim szerint nagyon is sokat számít, hogy valaki beállította-e az autóját egy pályára, vagy csak egy alap beállítású verdával indul. Talán nem véletlen, hogy körönként akár több másodperces különbségek alakulnak ki, hiszen nagyobb végsebességet ér el, nagyobb lesz a kanyarsebessége, kezesebben viselkedik az egész autó. Az sem mindegy, hogy én a rajtvonalra állok egy öt körös versenyen 120 liter benzinnel, míg a másik 25-30 literrel indul. Ez a differencia mindenre kihat, gyorsulásra, féktávra. Azt sem hiszem el, hogy egy jobb ligában bárkinek esélye lenne futamokat nyernie setup nélkül, hiszen az ilyen futamokon mindenki szénné állítja az autóját, tehát alapból jóval gyorsabb lesz.

    Az meg, hogy az alap setup nem mindenkinek fekszik… És talán senkinek nem fekszik. Ez viszont már az alkalmazkodásról szól, viszont a körülmények, függvények mindenkinek pontosan ugyanazok. Ezért tartom igazságosabbnak. Semmivel sem igazságosabb az, ha van a tízből 5 ember, akiknek a végsebessége 20 km/órával magasabb (vagy akár ennél sokkal többel), jobban gyorsulnak és rövidebbek a féktávjaik. Megnézném, ahogy ezeket valaki setup nélkül kompenzálja… A közelükbe nem érsz, ha rendesen a pályán tudják tartani az autójukat.

    Továbbra is tartom, hogy az autós játékokban akkor lenne korrekt a multi, ha lehetőség lenne fix setupos versenyek rendezésére. Így viszont kizárólag csak az elvetemült kockáknak van esélye bármire is. Na, ez viszont nem korrekt, miért legyek én is kocka egy játék miatt? Nekem van életem…

    (Ja, egyébként meg lehet nézni a Leaderboardos időket. Elvétve találtok olyat, hogy default setuppal vannak elől rajta, nagyon elvétve. Az esetek 90%-ban az első helyeken egyedi setupos idők vannak, sok-sok másodperccel a defaultos idők előtt. Ez pedig azt támasztja alá, amit írtam: Beállított autóval jóval gyorsabb tudsz lenni. És nem azért írok, mert „nem megy magától körbe az autó a pályán”, a defaultos idők esetében simán ott szoktam lenni az elsők között, tehát egyáltalán nem erről van szó…)

    [ Szerkesztve ]

    "A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem arra, hogy megtudd, milyen ember vagy." - Bud Spencer

Új hozzászólás Aktív témák